שלום לבעלי הניסיון, מה לא לפספס לפני הגעה ?

שלום לבעלי הניסיון, מה לא לפספס לפני הגעה ?

שלום לכול בעלי הניסיון... אודה לכל מי שיוכל לרשום כאן ממיטב ניסיונו ויודעו מה עלי לא לפספס לפני הגעה לקנדה. הכוונה מבחינת מסמכים,אישורי ביטוחים,טפסים רלוונטים,הסמכות חשובות אשר יכולים להקל על כל מהגר שבא לחיות בקנדה. חבל לפספס ואני כמו כל אחד לא מעוניין שזה יקרה לי שאגיע לטורונטו. אני מגיע ב 25 לחודש וכל עוד אני בישראל עדיף שאארגן את הכול ואשמח לקבל מניסיונכם. תודה לכולם ואודה לתגובות ומרשמים...

אמרו בעבר ואחזור ואומר:

1) ציפות לשמיכות - נדיר למצוא מחוץ לאיקאה 2) סכו"ם (אל תשאל, פשוט תביא) 3) פותחן קופסאות שימורים 4) קיסמי אזניים מעץ, אם אתה בקטע. אין פה.

פורסט רואים שיש לך שטיח מקיר לקיר

כי שכחת את המגב האלמותי ובן זוגו סמרטוט הריצפה הישראלי. "סבבה" כבר בנו וילה ונוסעים בלמבורגיני מרווחי היבוא והמכירה במחיר מופקע של שני הפריטים האלה. יש להביא פנקסי חיסונים, כל תעודות ההסמכה המקצועיות, מכתב העדר תביעות מחברת הביטוח, רישיון נהיגה ישראלי ובינלאומי, את אלבומי החתונה, מוסיקה אהובה וספרים היקרים ללבך, תמונות לתלייה על הקירות שאתם לא יכולים להיפרד מהם, את המשחה לטוסיק של התינוק, אם אתם מכורים לסוג מיוחד, וכנל לתחליף חלב אם הוא ממותג שאין להשיג כאן. יש בטח עוד, יש לי רשימה איפשהוא ואני אמצא ואדביק אחר כך.

gilad_no

New member
טונה?

מוכרים עשרות סוגים של טונה בשמן. מעולם לא הייתה לי בעיה (אני קונה בIGA)

לא פרחה

אבל בהחלט זנזונת. חוצמזה, הקונדומים הקנדיים זה פשוט זוועה. אין על R3. לצערי על הדברים האלה יש תאריך תפוגה, אחרת הייתי קונה בביקור האחרון בישראל כמה אלפים, שיספיק עד הביקור בשנה הבאה.

לא רוצה לקלקל את השמחה אבל

אכן יש תאריך תפוגה - בד"כ לשנתיים!!!! ז"א שלפי הכמויות שאתה צורך אין לך מה לדאוג, עוד שנתיים תקנה שוב.

TrigATUSA

New member
לא הבנתי את העניין של הסכום והפותחן

סכ"ום טוב (וזול) יש גם ב IKEA וזה ים במשקל לסחוב את זה מהארץ ופותחן? מה יש לך נגד הפותחנים שמוכרים כאן? בענייני קיסמים אני לא מבין

אני אסביר

קיסמים מפלסטיק כמו שיש פה זה מתקפל לך באוזן ואי אפשר לחפור. מקלקל את כל חדוות הגירוד באוזן. הפותחנים שנמכרים פה זה האלה החשמליים או במקרה הטוב אלה עם המנואלה. מי שטוב לו עם זה - לבריאות. אבל את הפשוטים האלה, חתיכת פח מכופפת עם שן, קטן כזה כמו שיש בחמישיות - אמרו פעם שיש פה, אבל לא מצאתי. ולגבי הסכום, פעם מזמן הזכירה NoaS וגם אני התפלאתי והיום אני מסכים - זה לא שוקל כ"כ הרבה כמו שנדמה, מצד שני סכומים באמת טובים קשה להשיג או שהם נורא יקרים, מצד שלישי אם שולחים את זה במכולה אז זה יגיע כשכבר יש לך פה סכום שקנית כי לא היתה ברירה.

אם יש בחורה איתך אז

ניירות לשעווה, חשוב מאוד והרבה ושעווה שלא תולשת איתה את הבשר, שיורדת במים ולא בשמן - מומלץ בחום. כל קרם הגנה זול וטוב שהוא לא ברייחות: קוקוס, חופשה בהוואי או נפטלין... ( פיז בואין, למשל) וכן גם בחורף נשרפים. אם אתה צורך ארטליינים (טושים בלתי מחיקים 70 90 ו- 100) אז מה שיש כאן זה בררה. עט הפיילוט עולה כאן הון - תביא חבילה מהארץ. אם אתה אוהב את הסמרטוטים הנשלפים - לכיור, למשל הגליל הצהוב של סנו, פה אין את זה. אם אתה שותה הרבה קפה שחור - פה זה שישה דולר ובארץ זה שישה שקלים, תעשה את החישוב..... בקשר לקיסמים מעץ - רן פורסט, הצדק עימך!!! שיהיה בהצלחה.

predoc

New member
יעזור גם

מכתב המלצה מהבנק שלך - מכתב המלצה מאמריקאן אקספרס - אם יש לך כרטיס שלהם - ואם אתה רוצה להשיג כרטיס אמקס מקומי של קוסקו - חינם ומחזיר לך 1.5 אחוז ממה שאתה קונה שם ועוד מגוון הטבות טופס העדר תביעות מקורי וחתום על כמה שיותר שנים מחברת ביטוח הרכב- לפחות ב BC תקבל הנחה של 5% על כל שנה העדר תביעות,ולעשות כמה שיותר מהר רישיון מקומי (לפחות תאוריה ) כי אם יש פער שבו לא היית מבוטח ואין לך רישיון מקומי לא תקבל הנחה וזה המון !!! כסף ! זהו בנתיים ....אולי אזכר אחר כך בעוד דברים

ZS CA

New member
טופס העדר תביעות מהארץ מקנה הנחנה בביטוחים

בקנדה ? הם לא חוששים לפיברוק הטופס ? (בכל זאת ישראלים) וסליחה על ההכללות.

predoc

New member
מפחדים/

לכן דורשים טופס מקורי חתום עם חותמת וכל הבבלט יש דוגמא אני יכול להכניס לפה לפעמים ידרשו אחר כך גם שחברת הביטוח תשלח את הטופס ישירות בפקס לחברת הביטוח כל סוכנות והשטויות שלה אבל בעיקרון כן מקבלים 5% על כל שנה ..עד ל 40% שהביטוח עולה 2700 דולר לשנה ...כל 5% זה 135$ .....20% זה 540$ ואם תצליח לקבל טופס על 8 שנים תקבל הנחה של כמעט 1100 דולר ותשלם רק 1600 דולר ביטוח ...

shipy1234

New member
מה עושה מי שהיה לו רכב חברה?

ואז הביטוח הוא שם המעסיק ולא על שמו?

flafson

New member
באסה

בדיוק כמו אבא שלי, 20 שנה רכב של החברה. מה שכן מחזיקים אצבעות שאולי הרכב השני שהיה אצלי כמה שנים יהיה שווה משהו בביטוח פה אבל כרגע גם על זה לא בונים

gilad_no

New member
הוא עדיין היה רשום בתור נהג

גם לי היה רכב חברה. התקשרתי לחברת הביטוח והוצאתי מכתב על כך שהרכב עם לוחית רישוי XYZ היה אצל החברה במשך כך וכך זמן. לאחר מכן הוצאתי מכתב מהמעסיק כי רכב XYZ היה ברשותי במשך כך וכך זמן. שלחתי את הטפסים הנ"ל לחברת הביטוח, והכל בא על מקומו בשלום.

למעלה