שלום לגולשים מישהו יכול להגיד לי היכן אוכל ל

dogit1

New member
שלום לגולשים מישהו יכול להגיד לי היכן אוכל ל

לקנות ''טמפה''? באיזור הצפון חיפה? כמו כן שמעתי שהכושים העבריים מדימונה מייצרים כל מיני מוצרים מסויה ומשווקים אותם לחנויות במחירים זולים מישהו יודע היכן אוכל לקנות את המוצרים שלהם? תודה על כל מידע

C H 4

New member
אני קניתי טמפה ברענן בחיפה

אני די בטוחה שיש בכל חנות אורגנית. לא יודעת אם זה של הכושים העבריים, אלל"ט זה של ויליגר. בפעם הראשונה זה התקלקל לי בפריזר. בפעם השניה הכנתי את זה לפי המתכון המומלץ על האריזה והיה כל כך דוחה שאני לא אקנה טמפה לעולם.

dogit1

New member
תודה אחפש בחנויות אלה

אני אכלתי טמפה בחו'ל זה היה מעדן של ממש במסעדה סינית צמחונית לא הפסקתי לחלום על זה . אני נסיינית כפייתית של אוכל ומבטיחה לך שאם זה יהיה מוצלח אחלוק איתך את המתכון האם ייתכן שהטמפה היה פשוט לא טרי ולכן זה יצא לך מגעיל? תודה ושבת שלום

dogit1

New member
טמפה זה מוצר שעשוי מטופו

סליחה על ההשוואה הוא נראה כמו מוח אדם (חבל שהוא לא משתמש בו כשיש צורך להגן על בעלי החיים שכל כך מיטיבים איתנו) ואם יודעים איך להשתמש בו הוא פשוט מעדן של ממש אכלתי אותו במסעדות סיניות צמחוניות בארצות הברית. הוא כשלעצמו תפל אך זה תלוי כמובן במי שלוקח אותו לידיים בוקר טוב

dogit1

New member
השגתי אותו בחנות טבע

במרכז הכרמל בחיפה אך שלושת המוצרים שקניתי שם מסריחים כמו נבלה כנראה הוקפאו מספר פעמים או התחממו והוקפאו חבל שהמוכר לא אמר לי שהם אינם טריים זהירות

C H 4

New member
באיזו חנות?

אנחנו מדברים על מרכז הכרמל או הכניסה לכרמליה? בכניסה לכרמליה יש חנות טבע (רענן עליו כתבתי). מצד אחד יש להם דברים נחמדים, מצד שני לא ממש זול. שם קניתי (פעמיים) טמפה והיה בסדר מבחינת מראה וכו', במחשבה נוספת- קניתי שם גם סייטן לא מזמן וממנו ממש התבאסתי, הוא נראה כמו משהו שהפשיר וקפא לפחות פעם אחת קודם. לפעם הבאה- חנות שאני מאוד אוהבת זו החנות ברוממה החדשה ברחוב אורן- מאחורי הסופר ורב הקומות יש חניון ומסתתרת שם חנות די גדולה. מצטערת שלא המלצתי עליה קודם.

dogit1

New member
אני מדברת על החנות במרכז הכרמל בכניסה לסופרמר

לסופרמרקט , צריך מאוד להזהר ממוצרים קפואים משום שבמצב זה אי אפשר להריח שזה מקולקל, חייבים להפשיר לפני שמבשלים אותו רק אז ניתן היה להריח את הסירחון מקילומטר ,או שהמוצרים ישנים מאוד למרות התאריכים וכבר נתקלנו בכלבוטק ובשומר מסך במקרים רבים של החלפת תאריכים, או שהופשרו והוקפאו מספר פעמים, או שההובלה והאחסון בדרך לא היו ראויים וכך גם הקפיאו אותם.אני לא מאמינה לאף אחד , בודקת ,מבררת , גם מה שמוכרים בתיפזורת אינני קונה לא ירקות ולא כל מוצר אחר משום שאי אפשר אף פעם לדעת, באשר לחנות האורגנית בכניסה לכרמליה,את צריכה מינימום משכנתא כדי לקנות שם זה באמת שיא השיאים במחירים, לדעתי היום ניתן להשיג הרבה מהמוצרים בסופרמרקטים במחירים הרבה יותר זולים מאשר חנויות טבע. לצערי חלק מהסוחרים אינם רוצים להתפרנס אלא להתעשר ומהר ככל האפשר, ניתקלתי במוצרים במקומות פרטיים ב-300 אחוז יותר ממה שקניתי בסופרמרקט. לכן צריך לבדוק ולברר היטב .התוצרת של הכושים העבריים נמכרת תחת המותג טבע דלי ואכן מצאתי גם בחיפה חלק מהמוצרים שלדעתי טמון בהם פוטנציאל עצום להכנת מעדנים של ממש. אני גם מאוד נהנית ומנסה כל הזמן מתכונים מפתיתי סויה כיד הדמיון. שבת שלום

taliF454

New member
בקשר לקהילה בדימונה-

אני בטוחה שניתן ליצור איתם קשר דרך האינטרנט אם את לא מצליחה למצוא בעצמך אשמח לעזור לך במסרים (לפי הבנתי הפרסום בפורום אסור)

dogit1

New member
תודה הם תורמים כזו תרומה לצמחונים

במוצרים שלהם שכל פרסומת רק מטיבה איתנו הצמחונים, לצערי באיזור הצפון מאוד קשה להשיג מוצרים צמחוניים במחיר שווה לכל נפש.

dogit1

New member
השגתי טמפה ופה אני חייבת להזהיר אתכם

המוכר בחנות מכר לי את הטמפה קפואה כך שזה נראה לי בסדר, כשהגעתי הביתה הפשרתי אותה ורציתי לבשל פתאום הרחתי פצצת סירחון ייאמר לזכותו של בעל החנות שהוא מיד לקח את זה ממני והבטיח בשבוע הבא שיביא טרי , לכן כשאתם קונים מוצרים מסויה או טופו קפואים תדאגו להפשיר לפני הבישול אם הייתי מבקשת את הטמפה מהמקפיא ישר לסיר ייתכן ולא הייתי יכולה להריח את הסירחון בגלל התבלינים . בהמשך אני אתן מתכון של כל מיני דברים צמחוניים מדהימים לדעתי שאני מכינה בבית. חג שמח

dogit1

New member
יש תאריך כנראה שהמוצר הופשר והוקפא פעמים רבות

או שההובלה היתה לא בקרור. בנוסף לכך הצטערתי להווכח שגם מוצרים מסויה של טבע דלי שקניתי באותה חנות מסריחים אחרי ההפשרה ההקפאה מטעה אינני רוצה להאשים איש, אך שלושה מוצרים מסריחים זה אומר שהם תקופה ארוכה שם למרות התאריכים וזה מכוער מצידו של המוכר שלא להגיד לי שזה לא טרי ,כשהבאתי לו את המוצר הראשון הוא כאילו המתין לי וקיבל את זה מי, מקווה שאין ידו בדבר. בישלתי מוצר של טבע דלי והסירחון לא עבר רציתי לפחות לתת לחתולי רחוב היום אתקשר לשתי החברות שיגידו לי היכן אוכל לקנות מוצרים טריים ולא מוצרים ארכיאולוגיים.

dogit1

New member
היום ניגשתי לחנות הטבע והחזרתי לו את כל

המוצרים שקניתי שם הם כולם מסריחים כמו נבלה. מה שמפתיע אותי זה שהוא כאילו ציפה שאחזור לשם הוא קיבל את המוצרים בחזרה ביקשתי את מספר הטלפון של החברה ,הוא מיד נתן לי חדשים עם תאריכים מאוחרים יותר, כששאלתי אותו איך ייתכן שכל המוצרים מסריחים. הוא טען שאולי המקרר שלו לא עבד כמה שעות ואולי בגלל זה. לדעתי זו היתה סחורה ישנה מאוד שהוא מת להפטר ממנה ,אני מאושרת שקודם הפשרתי את המוצרים לפני הבישול וכך יכולתי להריח את הסירחון. ומזל שלא נתתי לאורחים שלי מהמוצרים המקולקלים. חג שמח

C H 4

New member
איזה באסה

עכשיו אני יותר סקרנית איפה זה, כדי לדעת איפה לעולם לא לקנות.

dogit1

New member
החנות במרכז הכרמל אך לזכותו

יאמר שהוא מיד נתן לי מוצרים חלופיים טריים כבר בישלתי אותם ויצאו מדהים, הוא כאילו בסתר ליבו ידע שאחזור הוא אפילו הלך לבד למקרר להביא לי מוצרים חדשים עוד לפני שפציתי פה והוצאתי את המוצרים המסריחים.

dogit1

New member
ובכן מבירור שהעליתי התברר שהכושים העבריים מד

מדימונה מייצרים את חברת טבע דלי והמוצרים שלה ניתנים לקניה בכל חנויות הטבע . כמו כן ישנו טופו לבישול במצב שונה ממה שאנו מכירים ונקרא טמפה.

למעלה