שלום לדרי הפורום המופלא הזה

שלום לדרי הפורום המופלא הזה ../images/Emo140.gif

אפשר להצטרף...? שמי שוש. מאז ומעולם רחשתי חיבה יתרה (בלשון המעטה) לספרי ילדים, והם תופסים מקום נכבד ביותר בחיי ובתחומי העיסוק הרבים שלי. אני אוהבת לקרוא לזה "שחקנית סיפורים"
ובקשה לי לסיוע ולהמלצות: זו השנה החמישית שאני מגישה אחת לחודש, במשך שבוע, תכנית בוקר שעניינה הוא עידוד הקריאה בקצרין,רמת הגולן לכ-300 ילדי הגיל הרך, במסגרת יום הלימודים. לכל מפגש כזה אני בונה תכנית שבה מוצג יוצר מסוים על כל ספריו, או נושא שמופיע בספרים שונים ומגוונים. אני מחפשת ספרים המתאימים לגילים גן, א', ב', העוסקים ב: חתונות - חביבות, סימפטיות ומשמחות... שבא לנו לצהלל מרוב שימחה על שהנה, האהבה מנצחת (ואיתה כמובן, גם הטובים). יש לי כבר 3 מקסימים: "החתונה של העכבישונת מיס ספיידר" מאת דיויד קירק, "בייגלה" (המיתולוגי) מאת מרגרט ריי, ו"נשיקה לדובי דוב" מאת אלזה הולמלונד מינריק. 3 ספרים עתירי קסם ואהבה מופלאה, אך אשמח לעצות ולהמלצות שלכם. נושא נוסף הינו על מלכים, נסיכות ארמונות... אך ב"עין צוחקת" - כלומר סיפורי מלכים ונסיכות מהזווית המצחיקה, ההומוריסטית, כמו למשל בגדי המלך החדשים מאת יוסי אבולעפיה ואפרים סידון, או הנסיכה חוכמולוגיה מאת בבט קול. תודה על הסבלנות
על ההקשבה
ועל העזרה
שוש פרידמן

maore

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה +../images/Emo20.gifסיפור נסיכותי

על חתונות ישר רציתי להציע את בייגלה, אבל קפצתי מוקדם מדי (במסגרת פינת החידה המאוירת שלנו רציתי לעשות חידה על חתונות, ובסוף לא קידמתי את העניין, ונשאר רק בייגלה שמיד קפץ לו). בנוגע לנסיכים, ישנו סיפור על 7 נסיכות. המלכה היתה אומללה בארמון, כאשר ביקשה לראות נחל, המלך היטה נחל שיזרום לתוך הארמון, כל דבר שביקשה שהיה מאפשר לה לצאת מתוך הארמון, המלך הגשים בתוך הארמון. הרגישה כלואה. המלך החליט שהנסיכה עם השיער הארוך ביותר תירש את הממלכה. המלכה נתנה ל-6 אומנות את הנסיכות לגידול תוך הנחיות לסרקן ולטפח את שיערן, למען עתידן. את הנסיכה הכי קטנה היא החליטה לגדל לבד. בכל שבוע היא היתה גוזרת את שערה. הגיע היום , נסיך הגיע לממלכה ורצה להתחתן עם יורשת העצר, נמדד אורכו של השיער - לכל הנסיכות היה שיער שווה בדיוק באורכו. ורק הנסיכה הקטנה "לא תצלח למלוכה" קבע המלך, והיא שוחררה לחיים מאושרים עם נושא הכלים של הנסיך. שאר הנסיכות עדיין מחכות לראות למי יהיה שיער ארוך יותר. אני לא זוכרת כרגע של מי הסיפור. עולה לי שולמית אסיף-כהן, אבל מצד שני אני בטוחה שקראתי אותו בספר ישן יותר.
שינגלונגה מיטה מסודרת של נורית זרחי, הוא על נסיכה אבל בעצם על ילדה שלא מסדרת את המיטה. במקרה היא נסיכה והוריה מלך ומלכה (לא דומיננטי בסיפור). יש סיפור על נסיך ונסיכה שהוא מארץ חשוכה שאין בה שמן והיא מארץ מוארת שאין בה מים. שניהם עיקשים וכל אחד דורש שהשני יביא אליו את כד ה... מצרך החסר. בסוף הם הופכים להרים באמצע העמק בין ארצותיהם. משרתיהם הנאמנים הם אלו שמביאים שמן ומים לצד השני. עם איורים מקסימים. אם נשמע לך מעניין אני אבדוק בספריה מה שם הספר.

../images/Emo24.gif ברוכה הנמצאת וגם ../images/Emo51.gif

תודה מעומק הלב על הרעיונות וההמלצות. מה הפלא שגם את חשבת מיד על בייגלה הג'נטלמן הנצחי שלא רפו ידיו וגם ליבו
עד שהשיג את חמדת לבבו... את הנושא הזה שכיניתי אותו "חתונות" אפשר להרחיב כמובן לכל נושא ההוא והיא, שידוכים, אהבות פורחות וכו'... נזכרתי בספר בפורמט קטן ונחמד של איזשהו צב שמאוהב קשות, ואיני זוכרת באיזו חיה, ויש איור חביב ביותר שהוא שר לה סרנדה כשהיא מביטה בו מהחלון... ויש, כמובן, בסוף חתונה... אך איני זוכרת את שמו. מישהו יודע
אהבתי מאוד מאוד את סיפורי ה"נסיכות" שהצעת! בכולם יש את הקריצה הזו שאני מחפשת... איני מכירה אף לא אחד מהם. הסיפור ה"חשוד" שאולי אולי הוא מבית היוצר של קוסמת הסיפורים המופלאה ביותר לטעמי - שלומית כהן אסיף - איני מכירה, וזה מקטין את החשד שהוא שלה, מפני שנדמה לי שאני מכירה את כל החומרים שלה, אך אולי אני טועה. אחפש בספרייה שלנו בקצרין את מה שהעלית בחכתך, ואשמח אם תוכלי לבדוק את שמו של הסיפור האחרון על השמן והמים ולעדכן אותי. ושוב - תודה על הכול!

maore

New member
אהבות פורחות ושידוכים ../images/Emo23.gif

זה כבר נושא רחב יותר... יש את הספר המופלא "הפילה תותי" של עוזי בן כנען עם איורים מקסימים של אשתו מיקי. על פילה שמתאהבת בפוני, אך הוא אומר לה שהיא שמנה מדי, אז היא עושה דיאטת רצח, ואז הוא לא בדיוק מזהה אותה וחושב שהיא רזה מדי. אח"כ היא מתאהבת בצב (?) שחושב שהיא גבוהה מדי... ובדף האחרון, לאחר שלכאורה נגמר הסיפור, יש תמונה שלה מאוהבת בדרקון
יש עוד ספר חדש יחסית (במיוחד אם משווים לפילה תותי), על זברה שמשכנעת את הגיבור לקחת אותה הביתה, הם מתאהבים... קראתי עליו וגם אותו, אבל ממש לא זוכרת שם או מחבר. אבדוק מחר בספריה את הסיפור על הנסיך שמן-ונסיכת מים.

maore

New member
איך שכחתי: הנסיכה שלבשה שקית נייר

המלצתי פה על הספר בעבר. מצורף קישור להמלצה.

ברוכה הבאה והצעות

שמחים לראותך אתנו!
יש לנורית זרחי ספר מקסים שיצא לפני שנתיים-שלוש ונקרא "החתונה". מתחיל בילד וילדה בגן שמשחקים בחתונה כל יום, מסתבך עם קנאה וכעס ונגמר עם קריצה וטוויסט כמו שרק נורית זרחי יודעת. יש ספר שנקרא(נדמה לי...) "הנסיכה תבוא בארבע". הוא תורגם מגרמנית ומדובר בו על סיפור אהבה מוזר בין צבועה לאיש, מעין נסיך צפרדע בהפוך על הפוך וגם שם יש קריצות וטוויסטים בשפע. לאדוארד ליר יש כמה שירי נונסנס על אהבות בלתי אפשריות- החתולה והינשוף וכו', יש בספרו "הם הפליגו לים במסננת". זה מה שעולה לי כרגע- בהצלחה!

לוטקה

New member
אַמבָּטיָם - נורית זרחי

ספר קסום עם רבדים רבים, כמו שנורית זרחי יודעת, על אהבה לכאורה בלתי אפשרית בין איש שחושש מה כולם יגידו לבין בת ים מופלאה.

../images/Emo20.gifmaore, דרקונית המזל ולוטקה../images/Emo39.gif

הוי, איזה "מבול" נפלא של הצעות ורעיונות! איזה יופי!
היד נטויה ורושמת את השלל המקסים שזכיתי לו בעזרתכן, ומחר אפתח ב"מסע החיפושים" אחר האוצרות
רבה לשלושתכן
maore - מאאאאאאאאאאאאאאאוד אהבתי את הסיפור על הנסיכה ושקית הנייר, ויש בי יותר מחשד סביר שההתאהבות התרחשה בעקבות הכתיבה המלבבת שלך על הספר, בקישור שדאגת להעלות עבורי... אם לא אמצא אותו בספרייה אדאג שירכשו (לכן אנו מכינות הכול כבר בחופשת הקיץ), ואף נראה שאבחר בו לסיפור "המרכזי" שאכין למפגש. ומה שעוד מוצא חן בעיניי - שהוא יוצג ב-2 מפגשים, בזה של הנסיכות המיוחדות והמצחיקות, ובזה של הדרקונים. wow! וכמובן שאשמח לשמוע עוד ועוד המלצות, בתודה!

maore

New member
נסיכות ודרקונים

אני חשבתי להצמיד את הסיפור הזה לסיפור נוסף של נסיכה-דרקון, רק כאן הנסיכה היא זו שהפכה לדרקון.זה סיפור אנגלי, שפגו תוקף זכויות היוצרים עליו, ל מיטב ידיעתי לא תורגם לעברית, ואפשר למצוא אותו באינטרנט (מצורף קישור). מצד שני אולי הוא לא מתאים לילדי גן. מצאתי שהדרקון הזה נחשב לאחד מ-12 הדרקונים המפורסמים ביותר. בעניני דרקונים, אז יש את הדרקון צ'מבלו של רוני חפר. אגב אני די בוטחה שהוא גנב את הרעיון המרכזי מתוך הסיפור (שפגו עליו זכויות היוצרים) The Reluctant Dragon by Kenneth Graham.

someone95

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif ../images/Emo79.gif

היוזמה שלך ממש מבורכת בעיני. כל הכבוד.
בתור 'סיפור מלכותי' יש את 'מעשה בקערה ובמצקת' של מיכאל אנדה, מתוך קובץ הסיפורים 'בית ספר לקוסמים'. זה סיפור על שתי ממלכות שכנות, שאחת מהן מחזיקה בקערה והשניה במצקת; אם יבחשו בקערה באמצעות המצקת, יתבשל התבשיל שלא ייסתיים לעולם ויוכל להאכיל את כל תושבי הממלכה. חמוד להפליא.

תודה someone95 וברוכה הנמצאת!../images/Emo140.gif

מכירה את הסיפור המקסים הזה, והוא כבר ברשימה שלי... זהו סיפור שמיד לוקח אותי לדימוי של "המשלים" - מה משלים את מה (או את מי...), האם הוא באמת משלים, וכשאני חושבת על מישהו/משהו משלים - אני "מפליגה במסע" האסוציאטיבי הישר אל "החתיכה החסרה" מאת של סילברסטיין, וכאן מתחילה סערת הגיגים: האם מה שנדמה שחסר לנו הוא אמנם הדבר שחסר לנו, ש"ממלא" אותנו, "דברים שרואים מכאן, לא רואים משם"... (זה הפוך בכוונה) כמה אנחנו "שלמים" בעצם ולא זקוקים ל"משלימים"... אוי...
הנה אני נסחפת אז די
שוב תודה ויום נפלא

למעלה