שלום לדר ערן

שלום לדר ערן

יש לי שאלה שמטרידה אותי, אני נוטלת תרופה בשם אבילפיי , נגד סכיזופרניה, ואחת התופעות שלה היא נשירה שיער, עלי לומר שיש לי שיער בריא ומקסים, אך עכשיו הוא מאוד דליל עם קרחות, רציתי לדעת עם התרופה הזו, יש תרופה נגד נשירת שיער, שהיא תוכל לעבוד עם האביליפיי, השם הגינרי שלה באנגלית היא arifly 30 מ"ג, אודה לך על התשובה.....................סיגלית........

נשירת שיער

היי סיגלית,
אכן אחת מתופעות הלוואי הנדירות של התרופה אותה את נוטלת היא נשירת שיער.
לא ניתן לשלול כי קיימת סיבה אחרת או נוספת התורמת לנשירה.
אני ממליץ לך לפנות למרפאת השיער במסגרת מרפאות העור באיכילוב.
ניתן לתאם תור מול מוקד זימון התורים במספר 036974000.
לחילופין, אם אין באפשרותך להגיע למרפאתנו רופא העור בקופת החולים יכול לעזור לך עם בירור וטיפול מתאים.
ממליץ לך בינתיים להימנע מנטילת טיפול תרופתי לנשירת שיער.
בהצלחה !

דר ערן

אם הרופאת עור תחליט על תרופה, אתה אומר לא כדאי לקחת אותה, מה לדעתך הסיכונים בנטילת תרופה זו ?

הרי אתה ממליץ לי ללכת לרופאת עור, ואכן קבעתי תור לרופאת עור ביום חמישי,,,,,,,,,,,,,,נראה מה היא תתן לי, השאלה שלי האם יש בכלל תרופה נגד נשירת שיער, או שאין תרופה כזו,,,,,,,,,,,,,,,,ומה הם הסיכונים בנטילת תרופה זו.

ועל איזה תרופה אתה חושב שתתאים לי,,,,,,,,,,,,,,,מכיוון שאני יכולה להתייעץ איתה בקשר לטיפול בתרופה שנראית לך, מה אתה ממליץ, ואין ביכולתי להגיע לתל אביב מכיוון שאני חייה על קיצבת נכות, ואין לי כסף, לכל הסיפור הזה, אגב אני בקופת חולים לאומית, האם יש רופא בחיפה, ששם אני גרה, שעובד עם קופת חולים לאומית, שאתה יכול להמליץ לי עליו,,,,,,,,,,,,אודה לך בגין תשובתך..........סיגלית......

דרך אגב דר ערן

אני כרגע עושה הסרת שיער בלייזר, לכל חלקי הגוף, האם לתרופה תהיה השפעה על צמיחת השיער בגוף, ולהיפך, האם כדאי לי להחליף תרופה, כי הסרוקוואל, השמין אותי נורא, וגם התחיל לעשות לי סכרת,,,,,,,,,,,,,,,,,,,אני בדילמה,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,וגם עוד שאלה, שיערי כולו לבן, אני בת 47, ואני צובעת אותו לשחור, כל חודש, ב -6 אחוז חמצן וצבע, האם להמשיך לצבוע, או להפסיק לאלתר לצבוע, מאוד חשוב לי כל התשובות הללו, אני לא רוצה לאבד את שיערי.....................ואם במקרה אגיע לאיכיכולוב האם הם גובים הרבה כסף או שאני יכולה להיכנס בחינם, כי אני לא משלמת לרופאים כאשר אני באה אליהם............מה תשובתך, אני קצת לחוצה...............

תשובה

השיקול הראשוני בנוגע לשינוי טיפול תרופתי צריך לבוא מנקודת מבט פסיכיאטרית ולא עורית וע"כ ממליץ בראשונה להתייעץ עם פסיכיאטר.
הטיפול במרפאות העור באיכילוב כרוך בטופס 17 מקופ"ח ואינו דורש תשלום נוסף, הרופאים במרפאתנו יענו לך על כל שאלותיך.

למעלה