שלום לד"ר, שאלה בקשר לבדיקת התאמה

סייפיי

New member
שלום לד"ר, שאלה בקשר לבדיקת התאמה

יש לי כמה שאלות: אני מתגורר בחו"ל ושוקל להגיע ארצה בקרוב. מזה כבר כמה שנים אני חושב על ניתוח לייזר לתיקון הראיה, מכיוון שהמספר והצילינדר שלי שהיו מאוד קטנים לפני הגיוס ולא הפריעו לתפקוד היום-יומי השתנו בשנים האחרונות. איני יודע אם מדובר בשינוי באורח החיים (צמחונות, עבודה רבה מול מסך מחשב בתור סטודנט וכו') או בבסיס תורשתי, סביר להניח ששילוב של שניהם. מכיוון שאשהה בארץ ימים בודדים, רציתי לשאול האם יהיה אפשרי לקבוע בדיקת התאמה וייעוץ שבמידה ותימצא מתאימה יקבע ניתוח מיד לאחר מכן? (אני מעדיף לעשות את הניתוח בארץ משיקולים כלכליים ומכיוון שיש לי היכרות טובה יותר עם מערכת הבריאות בארץ). האם זמינים לציבור נתונים על מספר המנותחים במרפאות השונות, כמה מהם נאלצו לעבור ניתוח חוזר, כמה סובלים מתופעות לוואי, ומה שיעור ההצלחה בתיקון הראייה ל6\6? האם נעשו מחקרים אשר בדקו את איכות הראייה וההשפעות לטווח ארוך של ניתוחי הלייזר אצל קבוצות המטופלים שהיו הראשונות לעבור את הניתוח לפני 15 שנה או יותר? (או פחות?) שאלה אישית לד"ר (מניח שאקבל תשובה דיפלומטית) במידה ואחד מקרוביך (לא כולל החמות
) היה בוחר לעבור את הניתוח היכן ואצל מי היית ממליץ לו לעבור אותו כשהשיקולים היחידים שמנחים אותך הם מיומנות המנתח ואיכות המכשור? תודה רבה מראש.

DoubleD

New member
סלח לי, כן ?

משום מה יש לי הרגשה שהמחירים לניתוח הזה במדינות המערב הרבה יותר "ידידותיים"... (למרות שלא ציינת איפה אתה בחו"ל, בארה"ב למשל שמעתי שזה די זול) חוץ מזה שבדיקת התאמה והצעת מחיר שווה את הטירחה, לצורך השוואה ואיסוף נתונים ריאלי.. ממליצה גם לנבור בפורומים ובאינטרנט בכלל בנושא... בהצלחה:)

סייפיי

New member
אני גר בפינלנד.

בסקנדינביה רוב השירותים הרפואיים ניתנים בחינם לכולם, אבל ניתוחים סלקטיביים כגון אלו עולים המון כסף, המחירים פה נעים בין 2000-4000 יורו, שלפי מיטב ידיעתי זה יקר יותר מבארץ, אולי הדוקטור יאשר/יתקן? באופן כללי לפי הידוע לי רוב שירותי הרפואה יקרים יותר במערב מאשר בישראל, במיוחד למבוטחי מושלם/זהב/מה-שלא-יהיה. למעשה, הרבה אנשים פה נוסעים לאסטוניה השכנה כדי לעבור את הניתוח הזה וניתוחים אחרים שם בזול, אני בטוח שהרמה שם גבוהה לפחות במכונים המובילים, אבל אני עדיין מעדיף רופא שדובר את אותה השפה.

למעלה