שלום להנהלת ולבאי הפורום

isaacm

New member
שלום להנהלת ולבאי הפורום

כתיבה ראשונה שלי כאן, ברשותכם. לומד אימון מאז אפריל 2006 ב - Coachville, לקראת קבלת תעודות מה - IAC, ICF ומ - Coachville עצמה. כ - 27 בענף מערכות מידע (תכנות, ניהול צוות וניתוח מערכות), וסקרן למגע אינטנסיבי יותר עם אנשים. עדיין לא מאמן, אבל מוצא את התכנים שאתם מעלים מאד מעניינים (אפילו בעניין המפגשים). התכנית ה"גדולה" שלי היא לעסוק באימון משרה מלאה בסביבות 2010. איציק

שלום איציק... ברוך הבא...

בשם משתתפי הפורום... טלינגיט בוודאי תברך אותך בהמשך גם בשם "ההנהלה". נהדר לקרוא מה שאתה מספר על הקריירה, הלימודים ועל ה"תוכנית הגדולה" (החזון שלך?). ממה שאתה מספר אני שומע שכבר עכשיו במסגרת עבודתך אתה "במגע אינטנסיבי עם אנשים" לא? ודבר נוסף... אתה כבר מאמן! אולי עדיין לא עוסק באימון... אבל מאמן אתה כבר. הלא כן? ממה שאתה מספר אותי נורא מעניין לדעת מדוע בחרת דוקא את שנת 2010 כתאריך יעד לעיסוק מלא באימון? יישר כוח ובהצלחה

isaacm

New member
תודה. אני כבר מרגיש את התועלות

של להיות כאן. אף שלא ממש ראיתי את הדברים כך, אתה צודק בכל אבחנותיך - עד לאחרונה שבהן. גם באלה שממש לא רמזתי. תודה. הארת את עיני. לעניות דעתי - לוקח זמן להיות אמן. אני כבר מאמן - אבל אמן יקח לי זמן להיות. הזמן עד 2010 הוא פשוט הזמן שאני רוצה לגדול בו לרמת אמן. וכך אני רוצה להכנס לעיסוק מלא - כאמן. מה שנקרא Masterfull coach. שוב, תודה על קבלת הפנים איציק

coachville

שלום לך ראשית ברכות על נוכחותך כאן ובהצלחה.Coachville הוא אחד מבתי הספר המשמעותיים בארה:ב לאימון.שמעתי את David Buck בהיותו בארץ אשתקד מדגים אימון וזו הייתה חוויה מאד מיוחדת. האם אתה לומד בהתכתבות איתם או אתה לומד בארה"ב? דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

isaacm

New member
תודה, שמח להיות כאן

הלימודים ב - Coachville מתקיימים בשיחות ועידה מכאן לארה"ב. חומר הלימוד זמין לתלמידים באינטרנט. מתכונת השיעורים משתנה בדיוק בתקופה זו, והיא כוללת מעכשיו פעילות Triad בכל שיעור ללימוד מעשי של החומר. Triad היא צורת תרגול בה כל אחד מהשלישיה משמש בתפקיד מאמן, מאומן וצופה. מאד מחכים ו"פותח את הראש". שוב תודה על קבלת הפנים איציק

coachville

איציק שלום, נשמע מרתק.אתה מציין שכעת יש להם מתכונת שיעורים משתנה ,כאשר יש חלוקת תפקידים בתוך שלישית משתתפים,האם הם חלק מהמשתתפים בשיחות ועידה לארה"ב?. בהמשך לדברי הקודמים אני ממליצה לך להשתתף בכנס coaching שיערך השנה בסוף חודש ינואר (בדומה לכנס אשתקד בו השתתף coach Dave נשיא Coachville .אינני זוכרת בדיוק את הכותרת לכנס בוודאי יהיו פירסומים בהמשך.זו השדמנות מצויינת להתעשר בידע ממומחים בתחום בארץ ובחו"ל. דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

isaacm

New member
אכן, המשתתפים מתפצלים לקבוצות

בנות שלשה משתתפים. תחילה יש דיון בנושא השיעור של כ - 40 - 45 דקות. אח"כ מתפצלים לקבוצות Triad, זאת למשך שעה. לסיום 40 - 45 דקות של דיון ושיתוף בעקבות העבודה ב - Triad. העבודה בשלשה מחולקת לשלשה חלקים בני 15 + 5 דקות. 15 דקות אימון + 5 דקות סיכום "מהיר". כל משתתף נוטל חלק של מאמן, מאומן וצופה. (אחד מהתפקידים בכל "פרק"). רבע שעה פעולה ובחמש הדקות משתפים השלשה בחוויתם (גם המאמן, גם המאומן וגם הצופה). התהליך מאלף מאד. המתכונת די חדשה (ממש בתקופה האחרונה), ועכשיו ישנן הרבה יחידות שמועברות בשני שעורים בני שעתיים וחצי במקום חמישה שיעורים בני שעה אחת כבעבר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עבודה בשלישיות

ב-CTI זו שיטת תרגול ותיקה (ומוצלחת כמו שצויין), שמשתמשים בה גם במסלול הבסיסי וגם במסלול המתקדם. מעניין שגם אני לומדת כרגע באופן דומה - לCTI יש תוכנית סרטיפיקציה שמיועדת למאמנים פעילים שסיימו את כל המסלול הבסיסי, להכשרה ברמה גבוהה יותר. זה מתבצע בשיחות ועידה לחו"ל - כל חברי הקבוצה ומנחה - כל שבועיים, ובין לבין נפגשים בשלישיות ומתרגלים מאמן-מתאמן-צופה.

isaacm

New member
שיחות הוועידה הן כלי נפלא

וכל השיעורים מתקיימים בשיחות ועידה בינלאומיות. את הקטע של השלישיות מבצעים בשיחות ועידה משולשות, ואח"כ מצטרפים חזרה למסגרת. איך מתנהלת שיחת שלישיה אצלכם? כאן יש מעין סיכום קצר לאחר כל סיבוב. מנסים לראות הזדמנויות שהוחמצו, ליישם את נושא השיעור תוך כדי אימון. לומדים גם מהצלחות וגם מכשלונות. בעצם, אם יש לנו עניין גם אנחנו יכולים לקיים כאלה שיחות ועידה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אצלנו

פעם בשבועיים שיחה של ה-pod (קבוצת הלימוד שמונה 9 איש) עם המנחה. זה כולל שיחה על חומר הלימוד והשיעורים שהכנו ואימון חי של משתתף ע"י חלק מהמשתתפים בשיחה. פעם בשבועיים השניים - שיחה בשלישיות (כל שלישיה נפגשת פעמיים באותה מתכונת ואחר כך מתחלפים). השיחה שעה וחצי - רבע שעה אימון 5 דקות פידבק לכל אחד, פתיחה וסיכום. חוץ מזה יש חומר לימוד לקרוא, שיעורים להכין, הרצאות על CD לשמוע ושיחות סופרוויז'ן. ודרך אגב, בדקתי אפשרות של שיחות ועידה בארץ - זה ממש יקר. יש אפשרות דרך בזק להעלות אנשים בשרשרת על הקו, זה פשוט - לשלושה זה מצויין, אך ליותר זה מסורבל. לארגן קו bridge כמו בארה"ב עולה מאות שקלים לשעה בארץ. מדהים.

isaacm

New member
ושם

הקו לשיחת הועידה חינם (למיטב ידיעתי). העלות להתקשר לחו"ל הוא 14-15 אגורות לדקה (9 ש"ח לשעה בדיל שלי). בסה"כ המתכונת נראית די דומה "בגדול". יחידות הלימוד יותר קטנות, ומקובצות ביחידות של 5 שעות לימוד ל"מיני קורס". כשבסה"כ יש כ - 10 תחומים לכסות (5 מיני קורסים בכל אחד). לקבלת ICF-CC או IAC-CC יש צורך להגיש אימונים מוקלטים להערכה. בגדול זו המסגרת . . .

tlingit

New member
ברוך הבא isaacm ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
נעים להכיר אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

ברוך הבא isaacm

תכנית העבודה שלך נשמעת נפלאה. עשירה, מצמיחה ומאד מובנית. אני בעד המשך לימודים ממוסדים ומסודרים בכל שלב ושלב. לעולם לא די. מאידך, חלק גדול מהלימודים שלנו, לקראת ה mastery האמיתי קשור בהתנסות. בצבירת נסיון עם מגוון מתאמנים. "למידה תוך כדי תנועה" אני קוראת לזה. אין שני לה ואין בלתה. בהכשרה מקצועית יש שני כיווני פעולה. אלה שלוקחים את מירב ההכשרה ולא יוצאים לדרך לפני שהם מוכנים לה לחלוטין ואלה שרוכשים את הכלים המספיקים לצאת לדרך, יוצאים אליה ובמהלכה משלבים התמחות מסודרת ולמידה מתוך ההתנסות. אני מאחלת לך לזכות ב mastery ולהיות מאמן אמן ומקווה שתצא לדרך עוד הרבה לפני, כדי להוסיף לאמנות שלך גם את המימד של למידה תוך כדי תנועה. בכל מקרה, בהצלחה ענת

isaacm

New member
אכן, כדברייך

ובאמת התחלתי לאמן, כבר. האימון אינו בתשלום, והמאומנים יודעים מראש את מקומי כמתלמד. מה שגיליתי מהר מאד זה שהמיומנות הראשונה שעלי ללמוד היא למי אני לא יכול לתרום, ובכך לחסוך להם ולי זמן. בהחלט יש לי לאן לגדול, ואני בטוח שלקוחות שאיני יכול לאמן היום, אוכל לאמן את חלקם מחר, לאחר שאגדל. הכוונה שלי היא לאמן לצד הלימודים והעבודה, ובהדרגה להגדיל את מספר המאומנים שלי. הלימודים יימשכו עוד כשנתיים. כתשעה חדשים להסמכה ב - Coachville ןאח"כ תשעה חדשים להסמכה ב - IAC וב - ICF. התכנית שלי אומרת שעד להסמכה אני מאמן עד 5 לקוחות. לאחר קבלת ההסמכה כוונתי לאמן 10 לקוחות, ובהמשך להתחיל לעבוד גם עם קבוצות. מודה על ההארות איציק

למעלה