שלום, להפרעות קשב במבוגרים יש גם יתרונות!

עליזה 63

New member
שלום, להפרעות קשב במבוגרים יש גם יתרונות!

שלום, להפרעות קשב במבוגרים יש גם יתרונות! כן, כן, לתופעה הזו יש צדדים חיוביים. מבוגרים בעלי הפרעות קשב וריכוז מתארים פעמים רבות כי הם חשים עצמם מוצפים בגירויים, ואכן, הם באמת מתקשים לנטרל גירויים, הם מתקשים ליצור סדר ואירגון ולכן חיי השיגרה קשים עבורם. אולם, נראה כי אנשים עם הפרעת קשב מצליחים היכן שאנשים רגילים מתקשים. היכולת שלהם לראות בו בזמן הרבה דברים, הופכת אותם לבעלי חשיבה אסוציאטיבית המובילה ליצירתיות רבה. האימפולסיביות האופיינית להם באה לצד מוכנות ליטול סיכונים וספונטניות. בעלי הפרעת קשב מאופיינים כ- ´רב קשביים´, כלומר, מסוגלים להתמודד היטב עם כמה משימות בו זמנית. ייתכן כי ההסבר לכך קשור באדרנלין. כאשר עליהם לבצע משימה בודדת ושיגרתית הם ´מתפזרים´ ולא ממוקדים, אולם עומס בגירויים מכניס אותם למין דריכות מסויימת המגבירה בהם פעילות של אדרנלין. כאשר הם נתונים לאדרנלין גבוה הם חשים סוף סוף מרוכזים. מסיבה זו, אנשים אלה פונים לתחומים כמו פיקוד וניהול, עסקים, ועוד תחומים הדורשים עבודה בדריכות גבוהה. בעיות תקשורת בקרב מבוגרים בעלי ADHD "אני מתקשה מאוד לתקשר בעבודה. רוב האנשים אינם מבינים אותי. אני כנראה מעבד אינפורמציה באופן שונה מאנשים אחרים.. יש לי בעיה להתבטא אף על פי שאני יודע מה אני רוצה לומר.במקרים רבים כאשר אני מתחיל לדבר, הלשון שלי נדבקת ששום משפט לא יוצא כמו שצריך. אני חושב שזה מפני שאני כל כך מודאג מלאבד את הריכוז, דבר שקורה לי רבות." אלו הם דבריו של רונן בן 36 העובד בחברת מחשבים כמהנדס אלקטרוניקה. רונן אובחן כבעל הפרעת קשב, לפני כ-9 שנים בהיותו סטודנט. רונן נחשב לבעל אינטליגנציה גבוהה, אך בעל קשב קצר טווח, וקשיים הקשורים בהתבטאות ואירגון משפטים לשיחה שוטפת ורציפה. להלן מס´ טיפים באמצעותן ניתן להתגבר על הבעיה: 1. כאשר הנך מאבד את הריכוז בזמן שיחה עם אדם אחר, עצור ואל תתבייש לבקש לחזור על הדברים שנאמרו ואותם לא קלטת. 3. בקש מאחרים לחזור על דבריך. "חזור בבקשה על מה שאמרתי לך, אני רק רוצה לוודא שדברי ברורים...". 4. נסה להפחית מעצמך לחץ מיותר, מוח רגוע קולט טוב יותר מאשר מוח לחוץ. אם הנך לחוץ באותו רגע שפונים אליך, נשום שתי נשימות מלאות. 5. תרגל ואמן את מערכת הקשב לביצועים טובים יותר! אימון בתוכנת SharperBrainn משפר מאוד במקרים כאלה את יכולת הריכוז וההתארגנות הכללית ובכלל זה וגם בבעיות תקשורת ושפה. ניפגש בידיעון הבא, צוות קשב, ריכוז וזיכרון-יישומים מתקדמים .......... עלון אפריל 2008 שאלות וייעוץ ניתן להפנות בפורום או להתקשר 09-9511515 ______________

למעלה