שלום לחברות הפורום הכי מתוק

ninagiga

New member
שלום לחברות הפורום הכי מתוק

גיליתי את התחום הזה של העוגות המעוצבות כבר לפני הרב........ה זמן וסוף סוף החלטתי ללכת על זה =) אז יש לי חבר גנן ואני רוצה להכין לו ליום ההולדת מאפינס בצורה של עציצונים קטנים מצאתי תמונה באינטרנט של cupcake כזה ומאו....ד מאוד אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת שאדע אייך להתחיל אז שאלה ראשונה - האם אני אופה את המאפין בתוך העציצונים או בתוך כוסות נייר ואח"כ מכניסה אותן לעציצונים?... אני מודה לכן מאוד מראש, נינה
 

ninagiga

New member
שוב אני ../images/Emo9.gif

שיטוטים נוספים ברחבי הרשת המציאו רעיון נוסף ואולי אפילו יותר פשוט ונחמד... האם משהי יכולה לעזור לי עם רשימת הקניות לצורך הכנת העוגה המצורפת? הבנתי שאני צריכה לאפות עוגת שוקולד.. ומעליה לפזר עוד "אדמה" כציפוי ואח"כ לעטוף אותה בבצק סוכר - זה משו שאפפעם לא עשיתי, האם זה מסובך? כנ"ל לגבי העוגיות עם הציפוי... המון המון תודה!!
 

net the jet

New member
ממליצה לך להכנס למאמרים וסתם להתחיל

לקרוא. עבודה עם בצק סוכר לא מאד מסובכת אבל יש דברים בסיסיים שצריך לדעת. אני הייתי הולכת על עוגה אפויה בעציץ טרהקוטה ( אין עם זה בעיה ) רק לא לשכוח לסגור את החור למטה בעציץ
ואז לקשט מעל עם עוגיות כמו כאן בתמונה או סוכריות מבצק סוכר.
 

net the jet

New member
לגבי הכנת עוגיות מצופות יש מאמר מצולם. לגבי

הכנת סוכריות, תעשי חיפוש, יש הרבה הסברים. בגדול- מרדדים בצק וקורצים ומיבשים
 

ninagiga

New member
נכנסתי, קראתי, החכמתי

תודה רבה! אחלה מאמרים יש פה נראה לי שבאמת אלך על האפיה בעציצונים...
 

winny

New member
נטע, מה זה עציץ טרהקוטה???

העציצונים החומים? האם חייבים נייר אפיה? מורידים אותו אחרי זה? כלומר, מוציאים את העוגה, מורידים את הנייר, ומחיזירים לעציץ?
 

net the jet

New member
העציצים בצבע חמרה, לא חייבים נייר אפיה, רק

לרחוץ קודם כמובן.
 

winny

New member
נטע, יש לך הערכה כמה עולה עציץ??

זה בגודל של מאפינס, או יותר גדול, ויכול לשמש גם כעוגה אישית מכובדת??? אם לא שמים נייר אפיה, בעצם אפשר לא להוציא אותו אחרי האפיה, נכון? רק לקשט...
 

net the jet

New member
משהו כמו 4 שקלים אם אני זוכרת נכון. וכן, אין

צורך להוציא אחרי האפיה. רק הייתי משמנת שלא ידבק
 

תקוה8

New member
אפשר לאפות בעציץ קרמיקה

שמצופה מבפנים בנייר כסף, ראיתי הדרכה כזו של זהבה הולצמן בחוברת "הוביתון". ועוד רעיון ששמעתי מחברה אבל לא ניסיתי- לאפות בכוסות חד פעמי של שתיה חמה, אח"כ אפשר לצפות בבצק סוכר ובחלק העליון לשים עוד פס שיראה כמו עציץ. האמת, זה משהו שכבר מזמן רציתי לנסות רק שעוד לא היתה לי הזדמנות...
 

lzabari

New member
כוס ח"פ של שתיה חמה??

את מתכוונת לזאתי שעשוייה מקלקר??? אסור!! הקלקר פולט רעלים בטמפ' גבוהות. אין בעיה לשים נייר אפיה בעציץ טרקוטה בדומה לאופן ששמים ברינג ואז לאפות
 
בכל עציץ יש לבדוק ראשית באפיית נסיון

שהוא לא מתפוצץ. אני קונה מאות עציצים בחודש וקיבלתי הוראה מהיבואן לאפות רק בעציצי הטרקוטה וכגם בם יש סוגים שונים. מה שעוד ניתן לעשות זה לאפות בקוקוט חד פעמ מנירוסטה שתואם לגודל עציץ ואז לשלוף את העוגה עם עטרת הנייר ולשתול אותה בעציץ הטרקוטה- נקי אסתטי ואין "נזילות"
 

תקוה8

New member
אני באמת לא יודעת למה התכוונתי...../images/Emo2.gif

שמעתי מחברה, אני אשאל אותה שוב. אם אבקש במשתלה עציצים טרהקוטה הם ידעו על מה אני מדברת או שסתם יתקעו לי משהו? יש דרך לדעת שאני קונה את העציצים הנכונים?
 
למעלה