שלום לחברות וחברי הפורום.

Nevel

New member
שלום לחברות וחברי הפורום.

היום אלך לספרייה המקומית הדי עשירה...
בטח קיבלתם כבר הרבה הודעות מסוג זה - מחפש המלצות לכותרי פנטזיה מתורגמים לעברית
שעוסקים ביערות, קסמים, וויקה, מסעות אפיים, מיתולוגייה אירופאית נורדית-בריטית-גרמאנית.- פחות מכוונים לילדים ועדיף חדשים. אפשר גם ספרי עיון שעוסקים בנושאים האלה...
למשל - אני ממש אהבתי את "ערפילי אבלון", אך מצד שני גם את "שבט דוב המערות". אודה לכם אם תעשירו אותי בשמות כותרים לפני הביקור בספרייה כדי שאריץ חיפוש.
תודה רבה מראש לכל המשיבות/ים.

Nevel

New member
תוספת קלה

המלצות לסאגות או דמויי-סאגות תתקבלנה בברכה, ואם הספרים עבי כרס - עוד יותר טוב. אפשר גם במסר אישי...
תודה

Nevel

New member
תשורה צנועה לפורום

הטבע הבריטי שנתן השראה לספרות פנטזיה ולמיתולוגיה עשירה, מתועד בסדרה עם צילומים מדהימים עם המגיש ריי מירס...
בקישור הבא:

מזמן אני לא עוקב אחרי מה שמתפרסם בעברית

אבל לפחות את שר הטבעות וההוביט אתה מכיר? ומה עם חמישה נסיכים לאמבר? של זליזאני, אני נהניתי גם מנסיך החלומות שלו... - הכותרת המלאה פרחה מזכרוני.
סדרת פרי ג'קסון יכולה להתאים

מיכאל ג

New member
"חרב בסערה"

זה מין עולם חלופי עם קסם, די קרוב להיסטוריה האמיתית אבל לא בדיוק. שמתרחש במקבילה של העולם הזה לפלישה הרומאית לבריטניה. הגיבורים הם תושבי כפר קלטי. אלים מהפנתיאון הקלטי / אירי משחקים תפקיד בספר הזה (וביתר ספרי הסדרה שלא תורגמו).

אכמו

New member
עוד שתי אפשריות

המסתורין של ליסה טאטל - היעלמות של בחורה שקשורה בפיות
הנערה עם רגלי הזכוכית של אלי שו - ספר עדין ואיטי על רומן בין צלם לבין בחורה שהגוף שלה הופך בהדרגה לזכוכית. מיתולוגיה וגיאוגרפיה שעושות רושם מאוד "בריטי" למרות שהן מומצאות לחלוטין.

למעלה