אם הבנתי נכון את השאלה - אתה שואל האם אפשרי לרכוש
אזרחות אמריקאית בתור אזרחות שלישית אחרי שכבר יש לך אזרחות ישראלית וקנדית. מבין השורות אני מניחה שאתה רוצה לדעת האם תיאלץ לוותר על אחת משתי האזרחויות שכבר יש לך במידה ותתאזרח בארה"ב.
יש לי 2 מחשבות - ואני לא מומחית....
1) למיטב ידיעתי אזרחות ישראלית היא כמו מחלת עור - קשה מאוד להיפטר ממנה. ולכן אני משערת שלא תהיה לך בעיה להמשיך לאחוז באזרחות הישראלית גם אחרי שתישבע-אמונים לחוקה האמריקאית ובכך תתאזרח בארה"ב
2) לגבי קנדה - אין לי מושג. אני יודעת שיש מדינות (למשל - גרמניה) שמבחינתם אם אתה נשבע אמונים לריבון זר ומתאזרח שם (נגיד לארה"ב) אז בעיקרון הם לא מאפשרים אזרחות כפולה ובכך יבטלו לך את האזרחות שלהם אלא אם כן הצלחת להצביע על כל מיני סיבות למה לא (למשל קשר תרבותי עמוק לגרמניה וכו').
האם קנדה היא מדינה מהסוג הזה, וגם אם כן, האם אין להם כלל מיוחד לגבי ארה"ב שהיא מדינה שכנה וקרובה - אין לי מושג....
רק הייתי אומרת שגם והיה אם קנדה היא כן מדינה "מהסוג של גרמניה" כמו שתיארתי, הרי אתה יכול לפטור את הבעיה בקלות על ידי זה שלא תתאזרח. אפשר לגור ולעבוד בארה"ב במשך שנים רבות במעמד של תושב קבע חוקי (בעל גרין קארד). החסרון היחיד הוא שלא תוכל להצביע בבחירות (עם המועמדים שיש בשנים האחרונות זה לפעמים יותר יתרון מחסרון....), ושמרכז חייך צריך להמשיך להיות בארה"ב כל הזמן.