שלום לחברים מהדרום. אני אזרח קנדי וחושב להתחיל איחוד משפחות

mishmish910

New member
שלום לחברים מהדרום. אני אזרח קנדי וחושב להתחיל איחוד משפחות

עם משפחה בארה"ב. ידוע למישהו אם יש בעיה בתהליך למי שמחזיק כבר אזרחות קנדית וישראלית?
מצטער אם זה לא המקום לשאלות מסוג זה.
תודה.

JimmyGee

New member
It’s not clear what you want

Who is uniting with whom, where (Canada kr the US) and on what basis.
Your candian citizenship is mostly irrelevant to your question unless I am missing something..

debby12

New member
מנהל
אם הבנתי נכון את השאלה - אתה שואל האם אפשרי לרכוש

אזרחות אמריקאית בתור אזרחות שלישית אחרי שכבר יש לך אזרחות ישראלית וקנדית. מבין השורות אני מניחה שאתה רוצה לדעת האם תיאלץ לוותר על אחת משתי האזרחויות שכבר יש לך במידה ותתאזרח בארה"ב.

יש לי 2 מחשבות - ואני לא מומחית....

1) למיטב ידיעתי אזרחות ישראלית היא כמו מחלת עור - קשה מאוד להיפטר ממנה. ולכן אני משערת שלא תהיה לך בעיה להמשיך לאחוז באזרחות הישראלית גם אחרי שתישבע-אמונים לחוקה האמריקאית ובכך תתאזרח בארה"ב

2) לגבי קנדה - אין לי מושג. אני יודעת שיש מדינות (למשל - גרמניה) שמבחינתם אם אתה נשבע אמונים לריבון זר ומתאזרח שם (נגיד לארה"ב) אז בעיקרון הם לא מאפשרים אזרחות כפולה ובכך יבטלו לך את האזרחות שלהם אלא אם כן הצלחת להצביע על כל מיני סיבות למה לא (למשל קשר תרבותי עמוק לגרמניה וכו').

האם קנדה היא מדינה מהסוג הזה, וגם אם כן, האם אין להם כלל מיוחד לגבי ארה"ב שהיא מדינה שכנה וקרובה - אין לי מושג....

רק הייתי אומרת שגם והיה אם קנדה היא כן מדינה "מהסוג של גרמניה" כמו שתיארתי, הרי אתה יכול לפטור את הבעיה בקלות על ידי זה שלא תתאזרח. אפשר לגור ולעבוד בארה"ב במשך שנים רבות במעמד של תושב קבע חוקי (בעל גרין קארד). החסרון היחיד הוא שלא תוכל להצביע בבחירות (עם המועמדים שיש בשנים האחרונות זה לפעמים יותר יתרון מחסרון....), ושמרכז חייך צריך להמשיך להיות בארה"ב כל הזמן.

Midriff

New member
מכירה כמה קנדים

ולמיטב ידיעתי הם שמרו על האזרחות הקנדית כשקיבלו את האמריקאית

mishmish910

New member
My wife's mother has an america citizenship.

and we are thinking applying for green-card through here.

debby12

New member
מנהל
קח בחשבון שזה ייקח הרבה מאוד זמן...

מזמן לא הצצתי בטבלאות זמני ההמתנה. אנחנו היינו באותה הקטיגוריה (גרין קארד לבת נשואה של אזרח/ית אמריקאי/ת) ובזמנו ההמתנה ארכה 7 שנים. וזה היה מאוד מאוד מזמן (בין 1997 - 2004 היתה ההמתנה). לא יודעת כמה זה לוקח היום - לא מצליחה למצוא את הטבלאות

placid1

New member
אין שום בעיה להיות אמריקאי, קנדי וישראלי. מכירה כמה....

גריאס

New member
גם אני מכיר אחד כזה

ולדעתי הוא סידר גם לילדיו שלוש אזרחויות (נולדו בארה"ב וגרים בארץ, אז צריך לסדר להם רק אזרחות קנדית).

למעלה