שלום לחברי בפורום

שלום לחברי בפורום

הערב הוספתי שני מאמרים של חברנו יהודה אלכסנדר (לוץ) "ילד בזהות שאולה" "המסע אל הבלתי-נודע" שני מאמרים אלה חובה לקרוא, הוא מספר על עצמו. הוספתי לגלריות נושאים 1. תנועות נוער והכשרות לפני השואה 2. ישיבות וחצרי אדמורים לפני השואה 3. השיחרור, הקמת קיבוצים, תלאות בעליה לארץ, העפלה, ומחנות קפריסין אני מאמין שהרבה מאיתנו ימצאו תמונות בבית, אנא תסרקו ותעלו לגלריות. מי גם מתכנן לפתוח מדור "מי מכיר? מי יודע? שם יוכלו החברים להכניס פרטים שרוצים לשאול על בני משפחתם או קהילתם, אולי מישהו אחר יוכל לתת תשובה. בברכה

magy

New member
ברכות לבני עם פתיחת הפורום החשוב

מבת ונכדה לניצולי שואה.

נתונים טכניים

לכל חבר יש את היכולת להכניס תמונה לגלריה מתאימה. אנא תשימו לב שזאת הגלריה מתאימה. גודל תמונה לא יותר מ 250K, אם למשהו אין אפשרות להקטין תמונה אנא תודיעו או שתשלחו אלי ואני אקטין. אם נראה לכם שחסר גלריה לפי ראות עניכם, אנא תודיעו לי. רק אני יכול להוסיף גלריות חדשות, להעביר תמונה מאחת לשניה, ומחוק תמונה (אם ישנה טעות). לגבי מאמרים או קישורים רק לי יש את היכולת להוסיף או לשנות. בברכה

א ת י 10

New member
כדאי גם להכניס קישורים

ל- ארגון דורות ההמשך פורום שואה - דור שני ושלישי פורום שורשים משפחתיים. לא מצאתי אותם בקישורים. אולי הם נמצאים במקום אחר.

כל הקישורים יוכנסו

יש לי רשימה ארוכה אני מנסה לגבש קריטריונים. בקרוב גם שירי השואה ביידיש והתרגום שלהם.

danazi

New member
שלום לכולם

אמ.. אם אפשר בגלריות לפתוח נושא של תמונות ממחנות ההשמדה כי יש לי תמונות על המחשב תמונות שצילמתי שהייתי במסע בפולין

תודיע לי איזה מחנות

ואוסיף "אושוויץ להיום" כבר קיים, "מיידנק להיום" אוסיף בקרוב (הגיעו תמונו). אני לא רוצה להוסיף סתם שמות מבלי שיהיו תמונות. בברכה

danazi

New member
אמ..

כן עכשיו ראיתי שיש אושוויץ להיום אז באמת אני יחכה שתוסיף גם ממידנק להיום ואז אני אוסיף אני בת :)

את יכולה להוסיף ישנם גלריות

אושוויץ, מיידנק, טרבלינקה להיום אם חסר קריטריון אנא תודיעי לי

אנימו

New member
בני.מה דעתך על "הנצחה באמנות"? -

רצ"ב אתר של תמונות על החיים בשטייטעל. במחשבה שניה אולי זאת הכוונה בגלריית היודיאיקה? ציורים

דעתי חיובית מאוד

במקביל אני גם מנהל פורום אומנות יודאיקה, כתחביב זה יצירה בעץ ובזמן האחרון חריטה בזכוכית. נתתי שני קריטריונים "אומנות בשואה ולפני" מדובר באמנות כללית ציורים פיסול או אמנים יהודיים או יודאיקה כאן כל מיני מוצרי יודאיקה כמו מוצרי כסף, פרוכות, ארונות קודש וכו'. הגלריה שלי גם כאן נוכל ליצור גלריות אנו נגבש לעצמנו דרך מה שייך להנצחה ותיעוד

אנימו

New member
אז נזכרתי בזה הרגע בקופסת העץ

היפיפיה שעליה מגולפות שושנים וכתובת הקדשה לאמא שלי שנמצאת אצלי בסלון. הקופסא ניתנה לאמא בתחנת הרכבת באושוויץ ע"י אחותה. אמי היתה בדרכה לארץ. השנה - 1936 והקופסא היתה מלאה בדברי מתיקה. שומרת על הקופסא כעל אוצר שכן משפחת הדודה הושמדה בשואה. לצערי אין לי עדיין מצלמה דיגיטאלית ... רואה שאאלץ לרכוש בעתיד הקרוב..... בתמונה - הדודה ביום נישואיה.

zvikurz18

New member
הוספתי לגלרית ההפלה שני תמונות של

אונית המעפילים קיבוץ גלויות והעצמאות הידועות גם בשם פן יורק ופן קרסנט שאבי עלה איתם ארצה מרומניה ושהם נעצרו בקפריסין

תודה

אני מתרגש כיליד קפריסין. הורי הגיעו לארץ עם האניה "שבתאי לוז'נסקי" לחוף ניצנים, ושלחו אותם לקפריסין.

zvikurz18

New member
האוניה"שבתאי לוז'נסקי"מצאתי באתר של

חייל הים תמונה והסבר על האוניה

למעלה