שלום לחברי הפורום המוכשרים

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
שלום לחברי הפורום המוכשרים

לפני יומיים גיליתי את הפורום ומאז אני לא מפסיקה להכנס ולבדוק אם התווספה עוד עבודה מדהימה לאוסף. גם אני חוטאת ביצירה מדי פעם, אני בעיקר מציירת, כל הבית מלא בציורים שלי ואין הנאה גדולה יותר מזה
ראיתי את העבודות השונות בפורום והחלטתי שאני רוצה גם...אבל...אני לא מבינה כל כך את שפת האומנות, מה זה קרקל? סטפ1+2 (זה לא משהו בריקוד?) איך עושים אותם? האם אני צריכה ללכת לקורס עיסת נייר כדי לדעת לעבוד איתה? (שבלולית קצת הלחיצה אותי באחת ההודעות, היא כתבה שלכל דבר שעושים מעיסת נייר יש דרך הכנה שונה) ואם כבר עיסת נייר, למה צריך להוציא את המודל מתוך העיסה היבשה? האם חייבים להשתמש בג´סו (סתם חומר מקשר לרהיטים לא טוב?)? איך ובאיזה שלב מוסיפים אלמנטים לדמות מהעיסה (לדוג´ הציפור שיושבת על המדף ויש לה רגליים מחוטים וזנב נוצות..) בקיצור, יש לי שאלות של טירונית ואשמח לקבל תשובות

av_i_va

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

כל שאלה היא לגיטימית. בגלל זה ועבור זה קיים הפורום כל אחד מאתנו היה פעם "מתחיל". מה שאני מציעה, זה ללכת צעד צעד. תחליטי במה תרצי להתנסות ותקבלי את כל ההנחיות הנחוצות. תמיד תוכלי לשאול להשלמת פרטים חסרים... לגבי הסטפים, זו מנגינה אחרת
הם שייכים לשיטת יישון פריטים. תרצי לשתף אותנו בציורם שלך? נשמח לראות ולפתוח עבורך גלריה. מאחלת לך יצירה נעימה בחברתנו.

אני מלחיצה??!! ../images/Emo8.gif

לכל שאלה.. אשמח לתת הסבר.. ותקראי את המסמך שכתבתי בנושא..במאמרים.. הוא יוסיף לך הרבה.. עוד שתי תשובות.. ג´סו לא חובה.. הסיבות שאני משתמשת בו הן: חוזק, אטימות, יכולת לשפשף את העבודה למרקם חלק.. וגם הצבעים לא נספגים לתוך העיתון ומתקבלים יפים ובוהקים.. שוב הכול בגדר של המלצה.. לגבי המודל.. באופן כללי אפשר.. אבל נניח השתמשתי במודל של פלסטלינה..לא חבל על הפלסטלינה.. אני יכולה ליצור ממנו עוד מודל.. עיניים ופה..וכאלה.. אני לא מוציאה משאירה בפנים..אבל את השאר כן.. אני גם חושבת שיש משהו יפה בעבודה שהיא חלולה בפנים..כלומר נטו נייר בלי תוספות.. שיהיה לך בהצלחה.. וקדימה לעבודה..

dili

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif

ובכן, הייתי שמחה לדעת על שיטות העבודה עם הסטפים, ראיתי את העבודות עם הפיצוצים וזה נראה מדהים!! מאחר ואני מציירת, אני אוכל לשלב את הסטפים בעבודותיי. דבר שני, אני רוצה להתחיל לעבוד עם עיסת נייר, קראתי במאמרים איך לעבוד איתה באופן כללי, עוד לא בחרתי בדיוק מה לעשות אבל הייתי רוצה לדעת איך ובאיזה שלב מוסיפים אלמנטים לעבודה (כגון נוצות, חוטים למיניהם וכו´). האם יש חשיבות למקום החיתוך של עיסת הנייר (כשרוצים להוציא ממנה את המודל)? ושאלה לשבלולית, האם ניתן להשתמש בחומר מקשר אחר מלבד הג´סו? יש לי חומר מקשר לצביעת רהיטים, האם הוא טוב? כשאתחיל לעבוד ויהיו תוצאות אשמח לשתף

av_i_va

New member
כמה תשובות../images/Emo140.gif

פיצוצים.. כאמור, יש הנחיות במאמרים. עיסת נייר... שבלולית תענה לך ברצון. אני רק ממליצה: התחילי בדבר פשוט כמו קערה, או משהו שנבנה על בלון. תוך התנסות תגלי דברים שאולי לא נכתבו כאן.... ודאי לא צריך לספר לך שהרעיונות הטובים ביות נולדים תוך כדי עבודה. בהצלחה ושבת מקסימה.

אז ככה..

חומר מקשר כלומר צבע יסוד?.אם כן.. אפשרי בהחלט..אבל מאוד חשוב לשייף בגמר הייבוש עם נייר זכוכית..כדי שהצבע האקרילי (ולא אקריליק..
) יתפס טוב.. לגבי נוצות וכאלה.. אלה קישוטים שמוסיפים בסוף בסוף אחרי שלב הלכה..אז ניתן להדביק עיניים, נוצות וחרוזים.. ועוד כל מיני דברים אחרים.. כמו שאביבה הציעה..כדי לך להתחיל עם משהו מאוד פשוט.. כמו קערה או צלחת..כדי לראות איך החומר מתנהג..להכיר.. שיהיה לך בהצלחה..

למעלה