שלום לחברי הפורום הנפלא, אני אמנם

s u z a n a

New member
שלום לחברי הפורום הנפלא, אני אמנם

נשואה לא ממש טרייה אבל נכנסתי לכאן כי נראה לי שאתם, נשואים טריים יקרים, הנכם קהל היעד לשאלתי. ראיתי שרצו כאן כמה דיונים מעמיקים על מילקיוכהנה..ובכל זאת יש לי שאלה רצינית. מה גודל המשכנתא שלכם? אני שואלת כי שלי היא 3,000 ש"ח בחודש ורציתי לדעת אם זה נורמלי או לא.. אם אני מטורפת..או לא... אני יודעת שזה נורא אישי ושזה תלוי בהכנסות ובכל זאת יהיה נחמד אם תוכלו לענות...ואם למישהו לא נעים...אז מסר יהיה יופי
תודה ואני כבר הולכת ומחזירה אתכם לענייניים האחרים תודה

אז ככה...

3200 לחודש במשך 30 שנה (שנתיים ראשונות שלמנו רק 600 ש"ח) סך משכנתא 100,000$, הנ"ל לא כולל ביטוחים.

רחלילי

New member
3500 בערך

ליותר משלושים שנה כבר אמרתי הבית שייך לבנק ואגב הסכום עולה כל פעם שיש עליה בריבית וכאלה כשלקחנו אנשים סביב אמרו לנו שזה מטורף לשלם סכום כזה כל חודש מצד שני אם שוכרים דירה לזוג במרכז תל אביב משלמים כל חודש סכום לא רחוק מזה על השכ"ד. לגבי האלה על הטירוף זה תלוי באמת ביכולת שלכם להחזיר ויותר מזה בהערכה שלכם לגבי היכולת שלכם לאורך השנים להחזיר.

תוכי

New member
4,300 ש"ח לחודש

ל-20 שנה משכנתא של 100,000 $ היה 3,800 וקפץ בעיקבות הריבית שעלתה

rona25

New member
3000 ש"ח לחודש

לקחנו משכנתא של 110000$ על דירה של 130000$ שחלק מהסכום ל 20 שנה וחלק ל 30 שנה (כולל זכאות) אאוצ´, כואב....

בנתיים לא לקחנו משכנתא...

משלמים את שני המשכורת שלנו כל חודש, עד הכניסה לדירה בקיץ הבא. ומשתדלים לקצץ בהוצאות שיהיה כמה שיותר לשלם לקבלן, כיוון שהריבית עולה כל חודש וזה מאוד מחניק...

s u z a n a

New member
כן...השאלה היא מהו הסכום שנראה לכם

בתחום ההגיון נכון שזה נורא תלוי בהכנסות בני הזוג ובסוג המקצועות (האים יעלו המשכורות בצורה משמעותית בעתיד) ובכל זאת החיים לא תמיד הולכים כמתוכנן ואם משתבשים העניינים אז איזו משכנתא היא בתחום הנורמלי, אם אפשר לקרוא לזה כך

rona25

New member
אני זוכרת שאנשים שמעו שלקחנו סכום

של 3000 ש"ח משכנתא הם היו בהלם ואמרו לנו "איך תחזיקו מעמד לאורך זמן" וכדומה אני מסכימה שאם העניינים משתבשים או קורים דברים בלתי צפויים (פיטורים / מצב בריאותי ) ומתרוששים לפתע מאוד קשה לעמוד לאורך זמן בהחזרי משכנתא כ"כ גבוהים. אני מודה שבימים שלאחר חתימת החוזה ולקיחת המשכנתא לא עצמתי עין והיו לי נדודי שינה ומחשבות מפחידות... ואז חשבתי על זה שבמקרה הכי גרוע תמיד אפשר למכור את הדירה או להשכיר אותה לצורך תשלום המשכנתא ולעבור לגור אצל ההורים.... העיקר שיש נכס, ולא חיים ברחוב!

s u z a n a

New member
רונה....קלעת בול....

כולם מדברים גם אליי כך...בהלם מהסכום. היום כזוג ללא ילדים אין לנו בעייה לחיות יפה מאוד אבל אני חושבת על העתיד. בעיקר כיוון שההכנסות שלנו קוצצו לאחרונה...כן מנפגעי ההיי טק....

dorlim

New member
הסכום המומלץ עפ"י כל מיני טבלאות

חישוב (יועצי משכנתאות, בנקים ואתרים בתחום) הוא עד 30% מצירוף המשכורות נטו של שני בני הזוג. כלומר אם ביחד אתם מרוויחים 10,000 ש"ח נטו אז 3,000 ש"ח כתשלום למשכנתא מומלץ כגבול עליון...
ממליצה לקרוא חומר בעניין באתר של מרכז הבניה הישראלי

rona25

New member
DORLIM האתר ממש נחמד

חבל שרק עכשיו ראיתי אותו, אחרי שלקחנו משכנתא

dorlim

New member
sorry... גיליתי אותו רק לפני חודש

כשהחלטתי שהגיע הזמן ללמוד קצת יותר את הנושא. בכל מקרה יש בו המווווון חומר מעניין גם לשלבים יותר מאוחרים (עיצוב, שיפוצים, גינון וכו´)

אופה3

New member
המשכנתא שלך בכלל לא גבוהה, אני

מכירה הרבה שמשלמים יותר, אני משלמת 2,200 שקל לחודש, כולל הזכאות, למשך 15 שנה, לקחנו בערך 60,000 דולר משהו כזה, זה היה לפני שנה וקצת אני כבר לא כל כך זוכרת, מה שכן צריך להתמקח על הריבית, ובדרך כלל מצליחים. אצלי התחילו ב 6.4 והורדתי אותם ל 5.6 כדאי לנסות שווה בהחלט האופה

אני רואה שאנחנו ממש בסדר!

2000 ש"ח משכנתא זה לא נורא- ואנחנו לא צמודים לריבית או לדולר. הבית שלנו שווה היום בערך 850.000 ש"ח. אגב- זה תשלום של פחות מ 30% מהמשכורת, אבל אני לא עובדת, וכל שאר הכסף יורד בויזה ועל מיסים (החודש 1700 ש"ח מיסים!) אז בכל מקרה המינוס רק תופח...

אוסנת123

New member
משכנתא

אמנם אני לא נשואה בכלל, אבל משכנתא ובית כבר קנינו ועכשיו אנחנו שוקלים מתי להתחיל את ההכנות לחתונה. כמו שכבר אמרו אחרים לפני - ממליצים על 30% מהנטו של 2 בני הזוג אבל - בפועל אם רוצים לסיים את המשכנתא לפני גיל 80 אז לוקחים קצת יותר. מה שחשוב ביותר לשים אליו לב זה שהסכום שסוגרים בהתחלה הוא רק ההתחלה והמדד והעליות בריבית (במידה ולא סוגרים הכל על ריבית קבועה) מקפיצים את הסכום די מהר. אנחנו לקחנו 114,000$ (שהם קצת פחות מ- 550,000 ש"ח) ל- 20 שנה ואנחנו זוכים לשלם 4660 ש"ח כל חודש (התחלנו ב- 3700 ש"ח לחודש אבל בדיוק קפצה הריבית ומאז רע לי ומר לי) נראה לי שמכל האנשים שכתבו פה אני מנצחת בגובה המשכנתא... (לא רוצה לנצח בזה!!!)

s u z a n a

New member
בנות אתן משהו משהו....

תודה על התגובות... אוסנת אני מאחלת לך שהריבית תרד בחזרה...והיא בטוח תרד בעתיד

למעלה