שלום לחברי הפורום וחג שמח

nooona

New member
שלום לחברי הפורום וחג שמח

התחלתי להציץ בפורום לאחרונה ונוכחתי לדעת שדברים רבים שמטרידים אותי עלו כאן. וגם התרשמתי שזה פורום ממש נחמד ותומך, אז היום החלטתי "לקפוץ למים" ... אנו מנסים כבר מס' חודשים אך המחזור המאוד לא סדיר מקשה על קביעת איחור, לכן כבר עשיתי פעמים רבות בדיקת דם (גם יותר זול מלקנות ערכה כל פעם) ובינתיים - ללא בשורות ...
ד"א - הפסקתי לקחת גלולות לפני כשנה וחצי (אבל התחלנו בנסיונות לפני פחות מחצי שנה) והמחזור עדיין לא הסתדר
יש לי מס' שאלות ואני אשרשר אותן בהמשך להודעתי ...

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

m i c h a l y

New member
בוקר טוב וברוכה הבאה../images/Emo20.gif

אז ככה, לגבי ערכת הביוץ - היא עולה כמאה שקלים, בכל הרשתות השונות של בתי המרקחת (וגם בפרטיים, אני מאמינה...). הערכות בד"כ נמצאות ליד מדפי הבדיקה העצמית להריון, ובהוצאת אותן החברות... את צודקת כשאת מתחילה בנסיון ברור הביוץ, אך כיוון שלי לא היתה ממש הצלחה עם הערכות האלה(וזה באמת יקר) אני עברתי לשיטת חום השחר, הנמצאת במאמר שמקושר לפורום שלנו (שיטת המודעות לפוריות). זו שיטה הרבה יותר זולה, וכמעט אי אפשר לפספס את הביוץ (מה שאי אפשר להגיד על הערכות למינהן, אם את בעלת מחזור לא סדיר...). לגבי כל היתר - כשאת אומרת מחזור לא סדיר למה את מתכוונת? אם מדובר בשינוי של יומיים שלושה בין מחזור למחזור אז זה לא נקרא לא סדיר. אם מדובר בחוסר וודאות מוחלט - כלומר חודשים שהוסת מגיע וחודשים שלא - אז שווה ביותר להתחיל בדיקה של העניין. השלב הראשון, בכל מקרה, הוא פרופיל הורמונלי - כלומר בדיקות דם במהלך המחזור החודשי המעידות על ההתרחשות ההורמונלית בגופך. לעיתים - במקביל עושים מעקב באולטרסאונד כדי לראות מה בדיוק קורה. (לכל אחת מהבדיקות יתרונות וחסרונות, לכן משלבים את שתיהן..) קשה לי להגיד האם מחזור שאינו סדיר משך שנה וחצי, אך נסיונות של חצי שנה מעידים על בעייה ממשית או לא. אני מניחה שהבדיקות שציינתי יובילו להחלטה - האם להתערב במהלך המחזור החודשי, או להמשיך ולחכות בסבלנות. לגבי בדיקת הזרע - כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך. אני ממש לא מאזור חיפה, אבל לדעתי יש כאן כמה שיוכלו לעזור לך. במידה ולא - תמיד תוכלי לפנות לפורום פוריות לקבלת המלצות. בברכת קליטה מהירה, וחג שמח מיכל.

מעיןבר

New member
תפני לגניקולוג בשאלות

אם שניכם באותה קופ"ח - אין בעיה, אם לא זה קצת יותר מסובך אבל גם שלא כזאת בעיה (שיכתוב מכתב לרופא המשפחה שאת מטופלת שלו ויבקש להפנות את הבעיה לבדיקת זרע - הבדיקה היחידה).

nooona

New member
רצוי רופא נשים שמתמחה בפריון ?

חשבתי (בלי קשר) להחליף רופא נשים. האם כדאי למצוא רופא שמתמחה בפריון ? ניסיתי למצוא רופאים במכבי באזור חיפה אולם לאף אחד לא מופיע שזו ההתמחות שלו ... (וגם לא ראיתי שמופיעה התמחות אחרת) אז ... אם רוצים , איך מוצאים ? (והאם למישהי יש במקרה המלצות על רופא של מכבי באזור חיפה ???
)

מעיןבר

New member
השאלה היא האם יש בעיה

בעיקרון בהתחלה (עד איקקלומין כולל) יכול לעזור כל רופא נשים, כשזה "מסתבך" מופנים לרוב לטיפול במרפאת פוריות (באיזור המרכז מכבי מפנים למרפאות "רמת מרפא" ייתכן שזה כך גם בחיפה - נסי לברר היכן יש מרפאות מומחים לנשים). אם את מחפשת בכ"ז מומחה לפוריות באיזוריך נסי לשאול בפורום פוריות, לצערי נושא המלצות הרופאים עדיין לא מספיק מסודר אצלינו...

פּוֹנְג

New member
שלום וברכה וברוכה הבאה.

ערכת ביוץ בכל בית מרקחת או סופרפארם, זה עולה בין 120 ל 180 ש"ח... וזה לא רב פעמי... בדיקות לגבר - דרך הפנייה של רופא המשפחה, נעשה בבית חולים. מחזור לא סדיר, אם כבר שנה וחצי הוא לא סדיר את בהחלט צריכה לפנות לרופא הנשים שלך. אני לא יודעת מה לומר לך בנוגע לרופא מומחה פוריות או לא ,משום שכמו שאולי ראית בשירשורים קודמים, מומחה לפוריות עלול להיות 'קל על ההדק' מבחינת הפנייה מהירה מדי לשימוש בכדורים וכדומה. לכן זה שיקול שאת צריכה לקחת בחשבון.

m i c h a l y

New member
פונגי בוקר טוב. אני שמחה שאני לא

היחידה שמשוטטת כאן בשעות כאלה... בעלי נטש אותי לפעילות ספורטיבית שהוא נורא אוהב, ולי ממש לא היה חשק להיצטרף.... נו טוב.... יום נפלא. מיכל. ואה, כן. יש לי שאלה בנוגע לחום השחר. אם מדדתי בשעה הקבועה, אבל ישנתי שעה פחות מכרגיל - מה זה אומר על המדידה? במקום 6 - 5 שעות שינה.... יצא לי ב0.2 יותר נמוך. עליי להוסיף לכך 0.1? תודה, מיכל

nooona

New member
תודה על התגובות ../images/Emo9.gif

המון תודה על התגובות. הבנתי מכן שערכת ביוץ טובה כשיודעים מתי בערך הביוץ אמור להיות וזה לא המצב אצלי (היו לי לאחרונה גם הפרשים של 3 חודשים וחודשיים בין מחזורים ...) ניסיתי כבר פעם למדוד חום אבל אולי אני אתחיל עכשיו יותר ברצינות. שוב תודה על המידע ועל קבלת הפנים !

למעלה