שלום לחברי הפורום :) כמה שאלות..

yarden na

New member
שלום לחברי הפורום :) כמה שאלות..

היי לכולם.. אני כבר עוקבת די הרבה זמן בפורום והיום החלטתי לעשות שם משתמש כדי להיות גם פעילה קצת.. אני בת 19 ממרכז הארץ ומתנדבת בשל ליקוי שמיעה. הייתי אמורה להתגייס ב2 בנובמבר ליחידה הטכנולוגית במודיעין אך דחו לי את הגיוס כי לא סיימו עם התחקיר הביטחוני. מה שמוביל אותי לשאלה הראשונה- את התחקיר עשיתי ב4 באוגוסט.. מה לדעתכם הסיכויים שאתגייס בינואר ולא ידחו לי גם את זה? אני כבר ממש מיואשת.. עוד שאלה- מישהו פה יודע משהו על מסלול מטאור ביחידה הטכנולוגית? ואחרונה חביבה- בזמנו התמיינתי ל3 מסלולים בשחקים, וב2 מהם כבר עברתי את המבחנים הקבוצתיים. הופתעתי לגמרי לראות שנפסלתי בכל ה3, בייחוד מפני שאני יודעת לרוב להעריך עד כמה אני טובה במבחן מסויים וכמה לא.. במסלול אחד ידעתי שנפסלתי כי הייתי גרועה, אבל לגבי האחרים הופתעתי ביותר. מיותר לציין שבקשת הערעור שלי לא זכתה לתשובה בכלל. רציתי לשאול אם ייתכן שזה מפני שאני מתנדבת? אולי היה עליי להגיש איזה בקשה לחריגות או משהו כזה? תודה רבה, ובהצלחה לכל המתגייסים השבוע :)

dudio92

New member
שלום לך

קודם כל שבוע טוב ובהצלחה עם הגיוס . אם עשית את התחקיר את ב4 לאוגוסט הוא ככל הנראה יאושר עד ינואר (לי לקח כמעט 4 חודשים ) ולא לשכוח את החגים שהיו באמצע . בקשר למסלולים ביחידה הטכנולוגית בד"כ לא דנים בהם על גבי האינטרנט וגם ככה אין עליהם הרבה מידע . ובנוגע למיונים .. בסופו של דבר הצבא מחליט אם את מתאימה לו וליחידה מסויימת למרות שזה נוגד את ההרגשה שלך אבל במקרה שלך אכן הייתי מנסה להתעקש ולבקש תשובה . צרי קשר עם יחידת האיתור של חיל המודיעין ותדרשי תשובות ואם צריך תגישי בקשה חריגה . ואם אכן תגיעי ליחידה הנ"ל .. נתראה בחדר האוכל . :)

yarden na

New member
שבוע טוב גם לך.. :)

בהצלחה גם לך עם הגיוס.. אמן שאתה צודק, ומהפה שלך לאוזניים של אלוקים. בנוגע לשחקים- אין לי כבר מה להתעקש.. זה סיפור די ישן. את הדחייה קיבלתי בפסח האחרון, ואת בקשת הערעור הגשתי במאי. שיערתי שאין טעם לריב לחינם, ובלאו הכי היוקרה שבמסלול לא שווה את העובדה שיש קדצ שבגלל הפזם יתחיל רק במאי ועוד שנה קבע- כלומר, שחרור רק בגיל 22 וחצי. נוראי. נראה שתסתדר בלעדיי בחדר האוכל. סתם חיפשתי תירוץ להרגיע את האגו הפגוע XD

hillator

New member
שלום ירדן

אנסה לענות על השאלות: 1. התחקירים הביטחונים נעשים על ידי השב"כ. כמובן שצריך יודעים לעביר תחקיר ולסדר סיווג גם בשעתיים, בשאר המקרים פשוט גוררים. לדעתי הגיוני שעד ינואר יאשרו לך. נדמה לי גם לפני כמה שנים מישהו קבל את הצבא שלא אישרו לו סיווג ודחו לו גיוס אז יש הם משתדלים שזה ילך מהר. 2. מסלול מטאור ביחידת מודיעין- אין לי שמץ תנסי לשאול בפורום מתגייסים או סדירים. חשוב לציין שיש דברים שאסור לפרסם כאן עקב ביטחון מידעץ 3. לגבי שחקרים לא יודעת ספציפית על זה אבל אני יכולה להגיד לך שאין לך מה להתרגש מכל המבחנים האלו, הם לא מעידים על שום אופי של שום בן אדם. היום סיפרו לי שמישהו קלפטופנית (יאני גונבת דברים) הצליחה להתקבל לטייס.בקיצור את רואה עד כמה הם באמת מבינים באופי של אנשים

yarden na

New member
אז בע"ה באמת ניפגש שם..

אלא אם כן ידחו לי גם את ינואר, ואז.. סלמאת צה"ל! אתה מתגייס בינואר או בגיוס הקרוב?

yarden na

New member
תודה על התשובה המהירה :)

אני מאוד מקווה שהתחקיר יסתיים עד אז.. אם לא- אוותר. אני לא מוצאת יותר מידי על המסלול.. אבל תודה בכל מקרה, גם על העידוד. באמת הופתעתי מהתשובה שלהם.. שבוע טוב.

maorkk

New member
גם אני עברתי שם תחקיר בטחוני

(דרך היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין) ואצלי זה לקח 2-3 חודשים עד שאישרו.

yarden na

New member
חס וחלילה שלי זה ייקח חודשיים XD

לא נורא.. כל עכבה לטובה. בהצלחה בגיוס :)

zioni1993

New member
אני מכיר מישהי

שכבר עברו 4 חודשים ועוד לא אישרו לה את התחקיר אני בעצמי עשיתי תחקיר וכבר עברו חודשיים ואין תשובה :\

Rosti T

New member
התייחסות

דבר ראשון, את הולכת להגיע למסלול הכי טוב בצה"ל :) אבל בעייתי להרחיב עליו באינטרנט... אם יש לך מתישהו עוד איזה ראיון או משהו תדאגי לשאול שם כל מה שאת רוצה לדעת, מה שיוכלו לענות יענו. סקרנות גם תמיד מועילה בראיונות כאלה. דבר שני, הם לפעמים אוהבים לא להתקשר כשהתחקיר מוכן, ככה ששווה לדבר עם איתור מודיעין ולברר איתם מה נסגר. אני מאמין שיסיימו לבדוק אותך עד ינואר. בהצלחה!

למעלה