שלום לחברי הפורום, שאלה קטנה

shiribiri78

New member
שלום לחברי הפורום, שאלה קטנה ../images/Emo13.gif

מצטערת להסיט את הדיון (אני מבינה שהרוחות גועשות כאן בפורום
) אבל יש לי שאלה שנורא מטרידה אותי- יש (יותר נכון הייתה) לנו דלת בחדר השינה עשויה ממסגרת עץ, ובתוכה שני ריבועי זכוכית גדולים (כמו דלתות ישנות "של פעם". טוב נו זה בית ישן). אתמול פתחנו את כל החלונות בבית כדי לאוורר , והרוחות היו כלכך חזקות! נכנסתי לחדר השינה בשביל להניח בגדים, ולפתע הדלת נטרקה בעצמה מהרוח (שזה מוזר, כי היא הייתה תפוסה עם מעצור דלת קטנטן, אמנם לא חזק מדי אבל בכלזאת חשבתי שהוא יחזיק אותה) ומעצמת הטריקה הזכוכיות שלה נשברו לרסיסים (כש99% מהרסיסים עפו אל מחוץ לחדר, ומעט מאוד לתוכו). ועכשיו סופסוף אני מגיעה לשאלה שלי- זכוכיות שבורות בבית בכזו כמות זה מזל רע? כי אני יודעת שמראה שבורה זה 7 שנים מזל רע אבל כוס שבורה זה אומר מזל טוב... התבלבלתי לגמרי. אשמח לתובנות
תודה למי שנשאר עד עכשיו.

miyamoto

New member
זכוכית זו זכוכית.

ואיני מבין מה הקשר בין זכוכית שבורה או לא שבורה לבין מזל רע או טוב, האם באמת ישנן סטטיסטיקות אשר מעידות כי יש קשר בין השניים? זו אמונה טפלה וכך יש להתייחס אליה. כאמונה שנותרה מפעם, שאינה נכונה. הקשר היחידי שאני מזהה הוא שבמקום בו נשברו זכוכיות יש יותר סיכוי להיחתך על ידי אחת, אבל כדי להסיק את זה לא צריך להיות חכם גדול, וגם אין שום קשר מיסטי. לסיום, מבחינת המציאות (ולא בתוך מוחנו), זכוכית שבורה, מראה שבורה, כוס שלמה, הכל אותו הדבר מבחינת הסתברות לתאונות (אם מסלקים את הסיכוי שגובר מפני הימצאות ריסי זכוכית בנמצא, אבל שוב, אין שום קשר לדבר מה מיסטי או מזל). בהצלחה.

shiribiri78

New member
ובכן

אין צורך לבחון את עניין האמונות התפלות בסטטיסטיקה. מעצם הגדרתה המילולית, אמונה תפלה היא - ובכן, תפלה. אין בה טעם או הגיון. ואני לא מבינה איך השאלה שלי פחות רלוונטית מנושאים אחרים שהועלו כאן בפורום. זה עדיין לא קשור למה ששאלתי.

TAINTED SAINT

New member
צהריים מלאי רסיסים לכולם../images/Emo115.gif

אם את מחפשת תשובה עניינית וחסרת הומור אז בבקשה - האם את מכירה את המושג "מנורות טיפאני" ?,או את מה שמכונה "חלונות ויטראז'" ? לידיעתך בשני המקרים מדובר ביצירות אומנות העשויות מחתיכות זכוכית צבעונית המחוברות יחד בעזרת מתכת בעלת טמפרטורת התכה נמוכה,ומחירם נמדד ממאות ועד עשרות אלפי $$$ ! תלוי ביצירה,גילה,ובאומן שיצר אותה.האם את מאמינה ולו לרגע שאנשים ישלמו במיטב כספם תמורת יצירות אומנות "ספוגות במזל רע" כדי לקשט בעזרתן את בתיהם ? ? ? ! ! ! מה עוד שבתי כנסת וכנסיות ברחבי העולם מתגאים ב"חלונות ויטראז'" מפוארים,האם נראה לך שרבנים וכמרים,שהם בין האנשים הכי חדורים באמונות טפלות מעצם התעסקותם בדתות שמבוססות על אוספים של אמונות טפלות מגמתיות,היו מוציאים סכומים כה נכבדים על קישוט בתי התפילה שלהם בדברים שהיו גורמים להם ולאנשי קהילותיהם למזל רע ? ! יש לי חבר שהוא אומן ויטראז' מהטובים בארץ,אני מנוע מלתת פרטים מזהים רבים מדי על מנת לא לעבור על חוקי הפרסום בתפוז, אך הסטודיו שלו נמצא פחות משלוש דקות הליכה ממחנה יהודה,והוא אדם דתי ומאמין מאין כמוהו,את מאמינה שעבודות ה'יודאיקה' שלו העשויות מחתיכות זכוכית צבעוניות היו מפורסמות בכל העולם לו היו מביאות מזל רע ? ! מה עוד שהוא יוצר חמסות יפיפיות מחתיכות זכוכית כחולה,בצבעים שונים,נראה לך שהחמסות שלו מביאות מזל רע ? [יש לו אתר משלו ברשת,שאני מנוע מלפרסם כאן,אך לא יקשה עלייך למוצאו,ואם תבקרי אצלו בסטודיו את מוזמנת למסור לו ד'ש] תטטאי היטב את הרצפה,שוב,מה שבטוח בטוח,ושתהיה לך שבת נהדרת.

סויה 1

New member
התנפצה לרסיסים...

דלת זכוכית המתנפצת לעשרות רסיסים קטנים מביאה מזל רע מאוד.גם בעוד ארבעה חודשים את עלולה לעלות בטעות על רסיסזכוכית,ולהפצע קשות.זה המזל הרע. זה אומר בית-חולים תפירת הפצע לקיחת אנטיביוטיקה למניעת זיהום... מטאטא לא מספיק.חשוב להשתמש בשואב אבק. מזל רע נוסף הוא כמובן הנזק הכספי.אני לא יודעת כמה יעלה לך התיקון,אבל זכוכית מיוחדת לדלת ישנה עולה לא מעט. חוץ מזה אנו ממליצים לך על יקירת הפורום ה ח מ ס ה בבחינת אם לא יועיל לא יזיק. ועכשיו לעבודה!!!לשאוב את כל הרסיסים ושיהיה במזל...

למעלה