שלום דורון
מה זה "אבג" שבו אתה עוסק ב20 שנה בלימודי תיאולוגיה? כתבת שהנושאים והתשובות הם חיצוניים - מה הכוונה? (רדודים זה מובן). כתבת "דתי יהודי ישראלי מאמין בקב"ה ללא מתווכים" אנשים פה הם לא דתיים יהודים, אלא דתיים נוצרים, נקודה שקצת קשה להבחין בה לאור עיקוב מזה זמן בפורום, חלקם אמנם יהודיים, אך קשה להגיד דתיים... למרות שלפעמים נדמה שיש כאלה שעדיין חיצונית נראים דתיים. אגב, אם אתה מציע אמונה ללא מתווכחים, האם אין רצונך לחדד ולהאיר לחברי הפורום - לא סוג של תיווך? ועניין אחרון - כאשר מדובר באמונה, ממתי תיאולוגיה מבינה משהו בכך? תיאולוגיה עוסקת בחקר הפולחן הדתי (עד כמה שאני מבין, ואני לא ממש בקיא), רק אני יודע, שאין כתיאולוגים משמשים דוגמא לחוסר אמונה. דומה הדבר לציירים כושלים שאין להם ברירה והופכים למבקרי אומנות ציניים הקוטלים על ימין ועל שמאל ציירים אומללים. אם תציץ בפורום תיאולוגיה ודתוות תשים לב שרוב הכותבים שם - האמונה מהם והלאה, ומקסימום הם משתייכים לכנסיית חד הקרן הורוד הבלתי נראה, בכל אופן - שניים הצהירו על כך, ביניהם מנהל הפורום (שזו כנסייה שבאה לפתור את בעיית האמונה של תיאולוגים למיניהם - והמציאה להם חד קרן שהוא גם ורוד וגם בלתי נראה). ואני חוזר בי - הרי יש עוד משהו - אתה רוצה להאיר.. והשאלה - האם יש את האמצעי להאיר? כלומר - אור? (ואני מודה שה"עוד משהו" הזה קצת ציני, הרי ברור שאור אין, אלא התכוונת להסביר לחברי הפורום חסרי הבנה את .. ופה לא מובן - את מה?)