שלום לחברי הפורום

BENDADORON

New member
שלום לחברי הפורום

שמי דורון 49 עוסק 20 שנה בלימודי תיאולוגיה באבג עוקב מזה זמן אחרי פורום זה. לצערי הנושאים והתשובות פה הם חיצוניים ורדודים וזאת מבלי להעליב ולפגוע. דתי יהודי ישראלי מאמין בקבה ללא מתווחים למיניהם אבקש רשותכם להשתתף בפורום זה לחדד ולאיר אם חברי הפורום יסכימו כמובן.

lion 7

New member
אם אתה נוצרי קרי מאמין בישוע

ויש לך סימנים מובהקים של הלידה החדשה מהרוח ובעל עדיות ומבחנים של לשאת את הצלב האישי בשם המבורך ,אז אתה יכול גם להטיף לי מוסר אישי ואשמח ללמוד ממך ברוח האינגיל שמשמעו הבשורות החדשות ברית חדשה , אמ לא אז אתה יכול להמשיך לקרוא כאנונימי או לכתוב כאן שאלות בענין הנצרות המזרחית המערבית או כל פינה של ים הקריסטולוגיה שאנו עדיין על החוף, אין כאן לימודי קבלה, לא יהדות גם איסלאם ולא גנוסטית נוצרית, לא עדי יהוה , תפנה לפורום תיאולוגיה שם אתה תתחבר טוב מאד .בהצלחה . נ.ב מעדיף פורום צנוע ולא גדול שאין בו רוח ישוע .אמין

lion 7

New member
ולא פורום גדול כזה שאין בו רוח ישוע

צ``ל , תודה רבה על התיקון יא אחי היקר אלעזיז יעקב האחד והיחיד..

lion 7

New member
אל-עזיז ה-יקר ,אל=ה , עזיז=יקר

השפה הערבית השמית עשירה מאד במונחים , לכל מילה יש לפחות 3 מלות נרדפות. ביוחנן א כתוב המלה היה לא היתה , בערבית כתוב אל-כלמה סאר ,המלה נהיה , בשתי השפות האלה היחודיות יש הדגש על המלה שנזכרה במובן זכר , אולי גם בארמית יש אותו דבר צריך לברר, כל עוד למדים עוד שפה התרגום מיוונית מובן עוד בהבטים אחרים .. יום טוב לך (נהארק סעיד)

ד ר א ל

New member
שלום דורון

מה זה "אבג" שבו אתה עוסק ב20 שנה בלימודי תיאולוגיה? כתבת שהנושאים והתשובות הם חיצוניים - מה הכוונה? (רדודים זה מובן). כתבת "דתי יהודי ישראלי מאמין בקב"ה ללא מתווכים" אנשים פה הם לא דתיים יהודים, אלא דתיים נוצרים, נקודה שקצת קשה להבחין בה לאור עיקוב מזה זמן בפורום, חלקם אמנם יהודיים, אך קשה להגיד דתיים... למרות שלפעמים נדמה שיש כאלה שעדיין חיצונית נראים דתיים. אגב, אם אתה מציע אמונה ללא מתווכחים, האם אין רצונך לחדד ולהאיר לחברי הפורום - לא סוג של תיווך? ועניין אחרון - כאשר מדובר באמונה, ממתי תיאולוגיה מבינה משהו בכך? תיאולוגיה עוסקת בחקר הפולחן הדתי (עד כמה שאני מבין, ואני לא ממש בקיא), רק אני יודע, שאין כתיאולוגים משמשים דוגמא לחוסר אמונה. דומה הדבר לציירים כושלים שאין להם ברירה והופכים למבקרי אומנות ציניים הקוטלים על ימין ועל שמאל ציירים אומללים. אם תציץ בפורום תיאולוגיה ודתוות תשים לב שרוב הכותבים שם - האמונה מהם והלאה, ומקסימום הם משתייכים לכנסיית חד הקרן הורוד הבלתי נראה, בכל אופן - שניים הצהירו על כך, ביניהם מנהל הפורום (שזו כנסייה שבאה לפתור את בעיית האמונה של תיאולוגים למיניהם - והמציאה להם חד קרן שהוא גם ורוד וגם בלתי נראה). ואני חוזר בי - הרי יש עוד משהו - אתה רוצה להאיר.. והשאלה - האם יש את האמצעי להאיר? כלומר - אור? (ואני מודה שה"עוד משהו" הזה קצת ציני, הרי ברור שאור אין, אלא התכוונת להסביר לחברי הפורום חסרי הבנה את .. ופה לא מובן - את מה?)

כילד כילד דראל

עזוב את שאר השטויות כמו שיעקב אחד אמר הבשורה פשוטה להבנה גם לילד ואכן צריך לקבל כילד

ד ר א ל

New member
אמנם המושיע אמר שכדאי להיות כילד -

התכוון בבוודאי להיות תמים כילד, הבשורה פשוטה להבנה? אם היתה פשוטה - כולם היו מתבשרים, ונדמה לי שהרוב הגדול מאד של הנוצרים? לא מבין בכלל את הבשורה, ולמעשה - אינו "נוצרי" למרות שגם יהודי היום זה לא יהודי "כמו שהתכוונו לכך מלכתחילה" וכו' וכו' וכו' לפי הדתות השונות.

lion 7

New member
אני לא יודע מה הם מבחני הקבלה אצלך

אני מודע שרק ישוע האלוהים יכול לדעת עומקם של אנשים , וכבודך ממיין נוצרים ולא נוצרים על טהרת אמות המידה של דראל , למיטב ידיעתי אין כזו כנסיה של חד הקרן , דראל פעם הייתי כותב דברים חיוביים , לצערי אתה מתדרדר הן בבדיחות על האפיפיור , וגם משאיר טעם של דחיה במאמינים שהצטרפו לפורום , האם באמונה שלך שבנית אין שום סובלנות גם לדיירי המקום .. מה קרה החמסין משפיע על כולם?

למעלה