שלום לחברי הפורום.

רומי 9121

New member
שלום לחברי הפורום.
שאלה ששאלה נהורית ועניתי לה ואז היא כתבה כתגובה משהו שאני מאד רוצה לשאול את מביני הפורום , אם אפשר לענות. ההודעה נרדה למנה וצריך לחפש על כל אשאל כהודעה חדשה.
האם מותר לקחת נתח בשר קפוא ובלי להפשירו להכניס למים רותחים ולבשל?

Maldini Girl

New member
אם הבנתי נכון את השאלה שלך
ברגע שאתה מפשיר בשר כראוי אתה יכול להשתמש בו כרגיל, כולל להכניס אותי לבישול בנוזל.

yair_bar

New member
מנהל
אם הבנתי נכון היא מתכוונת בלי להפשיר. פשוט לקחת קפוא ולהכניס

yair_bar

New member
מנהל
כי אני לא יודע את התשובה

אף פעם לא יצא לי לנסות ואני לא רוצה להטעות אותה סתם

mykal

New member
כן, בהחלט,
אבל תאריך את זמן הבישול, כי הנתח יפשיר תוך כדי הבישול.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בהחלט כן
רצוי להפשירו קודם לבישול מהיר ואחיד יותר אבל אם מדובר ב"שליפה" אין שום בעייה, זה יצליח.

נהורית1

New member
לא ציינתי בתגובתי הקודמת
שדווקא זמן הבישול היה יותר קצר מהרגיל. כפי שראית בסרטון, הנשים המונגוליות הכניסו את הבשר ככה קפוא לתוך הסיר עם מים רותחים.
אני מוסיפה את המלח בערך לקראת סוף הבישול, כי לפי דעתי המלח מקשה את הבשר.

תלוי בגודל הנתח, רצוי שלא

שלום
נתח קפוא (מהמקרר הישראלי ולא מהסרט המונגולי!) הוא נתח שכולו בטמפ' של 18C-.
מים רותחים זה 100C. ברגע שהנתח מוכנס הטמפ' של המים תרד, אך תשוב בהדרגה לרתיחה.
הנתח מפשיר גם בטמפ' חדר (25C) וגם ב-100C. ההבדל שבטמפ' החדר הוא רק מפשיר, בעוד שהמים הרותחים גם מבשלים אותו.
תהליך ההפשרה מהחוץ פנימה, יוצרים מצב שהשכבה החיצונית (מעטפת כבר מתבשלת (בטמפ' המים מפני שהוא במגע ישיר עם מים ב-10C) כאשר בפנים במרכז זה עוד קפוא (מתחת ל-0C). וכמובן אם נחלק את המתח לשכבות, נגלה שהטמפ' תרד בהדרגה מהחוץ לפנים. רק אחרי זמן בישול מסויים (תלוי בגודל הנתח, גודל הסיר ועוצמת האש) כל הנתח יעבור לשלב הבישול, כולל המרכז.
ככל שהנתח יהיה יותר גדול (עבה) כך יגדל ההפרש ברמת הבישול בין המרכז למעטפת. היות וכך, כאשר המרכז יהיה עשוי גם, המעטפת תהיה ב-OVER.

המלצה: להעביר את הנתח הקפוא מהמקפיא למקרר יום קודם. להוציא לטמפ' החדר כשעתיים לפני הכנה.

למעלה