שלום לחברי הפורום

ch561

New member
שלום לחברי הפורום

אתמול קניתי חבילה של שעועית מש ושל דוחן. אני ממש לא יודע מה ניתן לעשות איתן, מלבד לבשל במים + תבלינים. אשמח למתכונים לשני הרכישות האחרונות שלי. אם אפשר לקבל גם מתכונים לקינואה אני יהיה מאושר. אבל מתכונים לקינואה שניסיתם ואתם ממליצים עליהם, כי הטעם של הקינואה לא עושה לי את זה. אני ניסיתי רק קינואה עם גזר ובצל, וזה היה ממש מגעיל!
אם יש עוד קטניות ו/או דגנים שלא כ"כ מוכרים אשמח למתכונים ושמות. בתודה מראש
 

TheFinalCut

New member
המלצות

קודם כל, ברוך הבא נראה לי שלא השתתפנו באותו השרשור לפחות שנה
לגבי מש, אין לי מושג אילו תבשילים ניתן להכין איתו, אבל הוא מקור מעולה לנבטים שאפשר להוסיף לסלט או ירקות מוקפצים. זהו אחד הזרעים בעלי אחוזי הנביטה הגבוהים ביותר וקצב הנביטה המהיר ביותר שאני מכיר. מש לפעמים פשוט נובט תוך 12 שעות, והופך לנבט מפותח וראוי תוך יום פלוס קצת, גג יומיים. לדעתי לקינואה בפני עצמה אין טעם.. מורגש במיוחד, והיא גם לא נוטה לספוג הרבה מדי מן התבשיל. לכן, אני נוהג להוסיף אותה לתבשילים אחרים. למשל, גיליתי שהיא הולכת מצויין יחד עם קוסקוס. אני פשוט מכין קוסקוס (רצוי מלא, יותר טעים לדעתי), בבישול ולא סתם במים מורתחים, אחרת הקינואה לא תספיק להתרכך, ומוסיף אליו את קינואה, ביחסים של בערך 40% קינואה 60% קוסקוס. כמובן שרצוי להכין גם תוספות לקוסקוס, כגון גזר, בטטה, תפו"א ובצל מבושלים. אני נוהג לטבל בקמח תירס ולפעמים קמח חומוס, הם מוספים מרקם, טעם וערך תזונתי כמעט לכל דבר בסיר. גם שום כתוש בהחלט במקום, ושמן זית. אפשר להוסיף קינואה גם לאורז - וגם כאן היא משתלבת היטב בכל מתכון של אורז שניסיתי.
 

ch561

New member
ברוך הנמצא../images/Emo13.gif

מה נשמע תמיר?
זהו, שחיפשתי מתכונים בפורום מתכונים ועוד פורומים רלוונטים בתפוז, וכולם מדברים על הנבטה. אני צריך תוספת ולא סלט. (אוכל מוקפץ כבר היה שלוש פעמים). אני בהסכם עם משהי מהעבודה, כל יום מישהו אחר אחראי לאוכל, לאחר חודש וחצי כבר די נגמרו לי הרעיונות. אני אנסה להכין תבשיל של המש הזה עם תבלינים וכו', נראה מה ייצא לי. לגבי הדוחן? יש משהו? זה נראה כמו קינואה, אני מקווה שהטעם אחר..... קינואה זו בעיה אצלי, הטעם פשוט עושה לי בחילה. קניתי שקית שלמה, לאחר תבשיל אחד, כל שאר השקית נכנסה למרק בתור "חומר מעבה". ככה אני לא מרגיש (כמעט) את הטעם. אני צריך תוספות (שהן גם כל האוכל אם נדייק). לא יודע למה, אבל הרעיון של קינואה עם אורז קורץ לי. אתה מבשל אותה מהתחלה עם האורז או שיש להם זמן בישול שונה (אני מדבר על אורז מלא)? שום ומקום עבודה לא הולכים יחד......
וכמובן שהקוסקוס שלי מלא (גם ככה זה עולה כמו קוסקוס רגיל).... תודה
 

TheFinalCut

New member
קינואה ואורז

אני בוש לציין שאיני יודע דוחן מהו (מלבד העובדה שהוא דגן שמשמש להזנת חיות משק בד"כ), ובטח שלא מה ניתן לעשות איתו במטבח. אולי מישהו אחר יכול לסייע? קינואה ואורז מתבשלים ומנתפחים ביחס ותזמון דומה מאוד, אני חושב שאפשר להתייחס אליהם כאל ישות אחת לצורכי הבישול (כלומר, לטגן קלות את שניהם יחד לפני הבישול אם רוצים, להתחיל לבשל את שניהם יחד וכן הלאה). זה מאוד מקל, כי פשוט אפשר להתנהג כאילו שמכינים אורז וזהו. שום ועבודה לא מסתדרים... אז אני מסיק שאתה עובד בחברת ערפדים!
וברצינות, הריח שלו פחות מורגש (לפחות לעניות אפי) לאחר בישול, אבל הוא עדיין מוסיף מעין טעם חביב (נכון, טעם הוא בעצם 90% ריח, אבל האליאין, החומר האנטי-בקטריאלי שקיים במשפ' שהשום משתייך אליה, שלפי מיטב זכרוני גם אחראי לריח החזק, מתפרק כליל בבישול).
 

ch561

New member
טוב ביקשתי מזאת שאני

מתחלק איתה בהכנת צהרים לברר לי על מתכונים עם שעועית מש ודוחן. אני אנסה את השילוב של אורז/קינואה. שאני חותך בצל במטבח יש אנשים מזה מפריע להם, אתה רוצה שאני אסתכן עם שום? (אני עובד חדש שם, ואחד שרוצה לשמור על מקומו
). תודה תמיר
 

diday

Member
דוחן הוא דגן טעים

ניתן להכנה בדומה לאורז, זקוק אבל ליותר מים (פעמיים וחצי עד 3 פעמים משקל הדוחן). מתכון פשוט טיגון בצל עד שיזהיב הוספת הדוחן השטוף הוספת מים עם אבקת מרק ירקות, או ציר מרק ירקות. הרתחה הוספת תבלינים בישול על אש קטנה 10-15 דקות.
 
למעלה