שלום לחברי הפורום

Mist2

New member
שלום לחברי הפורום

רציתי לשאול אם מישהו קרא את הספר: "סיפורי בעל זבוב לנכדו"?

Mist2

New member
כן הוא קשור בעיני

אבל אולי אנשים אחרים לא רואים כל קשר עם מאגיה לאחרונה תורגם לעיברית אפשר למצוא עליו קצת ניתונים וביקורות ברשת.

mbinh

New member
קודם כל תודה על הטרחה

אבל לא נשמע לי שהוא על מאגיה

Mist2

New member
לפי התרשמותי

הספר הוא פילוסופי מיסטי ולמחבר הייתה גישה למאגיה עד לתקופה מסויימת בחייו (יש אנשים שמתארים אותו כאחד המאגים הגדולים בתקופה שלנו, אך יש מחלוקת בעינין) לכן גם אם אין בו התיחסות ישירה לטקסים, תרגילים, או כישוף ברור שהוא מדבר עליהם לאורך כל הספר. הגישה שלו שונה מאוד, ומאפשרת חשיבה שונה ומעניינת.

RainBird

New member
אם אין בו התייחסות ישירה לטקסים, תרגילים או כישוף איך זה ברור שהוא מדבר עליהם לאוך כל הספר?

Mist2

New member
הכוונה היא שזה לא ספר לימוד

אבל אם זה מעניין אותך נסה לבדוק פרטים ברשת כמו שאמרתי לפני כן, אנשים רבים יראו בו כספר קשור ומשלים. ורבים טובים אחרים לא יראו שום קשר.

gwizard

New member
לא ממש

את הספר אפשר לסכם בשני מילים: מודעות עצמית. זהו בערך, כל השאר זה הפילוסופיה שמסביב וכל מיני הנחות מעולם הרוח. נחמד למי שחדש לנושא הרוחניות והניו אייג' (בהקשר חיובי) באופן כללי אך די מיותר למי שכבר "בפנים". ולא, הספר בכלל לא על מאגיה.

RainBird

New member
ומודעות עצמית והנחות מעולם הרוח אינן בעלות קשר למאגיה?

Mist2

New member
אני מבין שלא קראת

הבילבול אולי נובע מכך שמחבר הספר מזוהה עם שיטה מאוד ספציפית העוסקת במודעות עצמית אך הספר הזה שונה והוא לא ספר לימוד של שיטה זו או אחרת. לכן אבקש לא לשלול אם לא קראת את בספר.

שלום, אני קצת חדש כאן

אבל מה שאתם מדברים עליו מעניין אותי, מכיוון שבמקרה קראתי את הספר. ואשמח אם תוכל להסביר על תוכנו ביתר הרחבה לפי ראייתך.

ספר לא קל

משהוא כמו 1000 עמודים קשה לקריא, ואם הצלחת לסיים את כולו, זה סימן שפיתחת כוח רצון :) לפי דעתי הספר מהווה מסננת של קוראים במטרה לסנן ולמנוע מאנשים לא מתאימים להגיע לספרים הבאים של המחבר. והתוכן של הספר, לפי דעתי: כל מה שאתה יודע היום, מבוסס על חוסר הבנה ושקרים.

למעלה