שלום לחברי הקהילה

שלום לחברי הקהילה

אני לומדת בקורס מקוון בנושא האינטרנט להעצמת המורה בח"מ - של מכללת לוינסקי. המטלה הפעם היא לבחור פורום, מרשימה שנתנה לנו, ו"לחוות" את הקהילה במשך כ- 10 ימים. קראתי חלק מהשאלות,התגובות, ההצעות והתשובות של חברי פורום זה והחלטתי לנסות ולהצטרף... במסגרת לימודי ההסבה לח"מ נתבקשתי להכין מרכז למידה בנושא המכולת - (מיומנות של זיהוי מוצרים, קניה, חישוב וכד'). אם יש למישהו רעיון, אני אודה. להתראות איריס

שלום לך איריס.

בטוח שאנו לומדות יחד, גם הכניסה שלי הייתה מאותה סיבה שלך אבל אין מענה. אוכל לעזור לך במעט מהידע שלי כגננת. אהיה היום בשעה 10:00 ומחר במכללה ויש לי ספר שיכול לענות לך על כל המרכזים בכלל ועל מרכז המכולת בפרט. תצרי איתי קשר באי-מייל ואוכל להביא לך[email protected]

ניצן - תודה לך

היי ניצן, נפגש מחר אצל אריה דון (אני יושבת ליד מירב חורשתי) ואני מודה לך על העזרה להתראות מחר איריס

שוגץ

New member
שלום ניצן

גם אני סטודנטית לחינוך מיוחד לגיל הרך את גננת במקצועך? מהו נסיונך כגננת? שיהיה בהצלחה

leahle

New member
היי איריס!

זה נשמע טוב... לימודים בקורס מקוון? לחינוך מיוחד? אני רוצה פרטים... בכל אופן, אני סטודנטית לחינוך מיוחד, אולי גם אני אוכל לתרום לך משהו... המרכז למידה שאת צריכה להכין, זה אמור להיות מרכז למידה מקוון או מה?

היי לאה'לה

שלום לך, ראשית - כ-ן ! לימודים בקורס מקוון ! בנושא "אינטרנט להעצמת המורה בחינוך המיוחד" במכללת לוינסקי בהנחיית מיכל דראל. התנסיתי בשנה"ל שעברה בקורס מקוון בשיטות מחקר וסטטיסטיקה - ואהבתי, יש זמן מוגדר להגשת עבודות ואפשר לעבוד מתי שרוצים (גם בארבע בבוקר...) אז החלטתי להמשיך - וצדקתי, הקורס חושף אותנו למידע באתרים שונים בנושאי הח"מ . לדוגמא עכשיו אנו מתנסים בהכרות עם פורומים שונים בנושא הח"מ. ולעניין מרכז הלמידה, לא הוא לא מקוון - למעט אולי משחק או שניים שאני אכין לילדים כמצגת. הילדים הם בכתה י', פיגור בינוני (רמה של כתה א' +/-) את האמת הכנתי כבר כמה דפי מידע ועבודה ופעילויות התנסות בעריכת רשימת קניות ופעולת הקניה עצמה. מודה לך על נכונותך לעזור ומקווה שאוכל לתרום לך משהו (אני מורה שעושה הסבה לח"מ) להתראות איריס

Diana M

New member
שלום איריס וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לא מפליא בעיני שהתבקשת להכין מרכז למידה דווקא בתחום זה. לא אחת הילדים שלנו, מגלים קשיים משמעותיים ביותר בתחום החשבון, עובדה שמביאה אותנו המורים והמטפלים לבדוק מדוע בעצם חשוב שידעו חשבון? התשובה המיידית לשאלה זו "התמצאות בחיי היום יום" לא ניתן כיום להסתדר באופן עצמאי ללא שליטה בסיסית במיומניות חשבוניות נדרשות. אם נבחן היכן מיומניות אלה נדרשות, נגיע מייש לחנות המכולת, לתחבורה הציבורית, תשלומים חודשיים וכד'. כשלב ראשוני לקראת ההכנה לחיי עצמאות ניתן בהחלט לבנות הדמיה של מכולת. רצוי לבנות מקום זה באופן אטרקטיבי ומעניין ולכלול בו מוצרים אמיתיים או דמוי המזכיר מאוד אמיתי. ניתן לרכוש שטרות כסף מוכנים, לקחת מתוך משחקים כמו מונופול או אלוף העסקים, ניתן גם להכין לבד, אך אני מעדיפה את אלה המזכירים אמיתיים. לאחר שהמרכז בנוי אין סוף וגבול למשחקי ההדמיה שניתן ליצור במקום הזה. כמו כן ניתן ליצור משחקי לוטו, פאזל וכד' שיעסקו גם הם בחיי המכולת וההתנהלות. בהצלחה! דיאנה

למעלה