שלום לחברי וחברות הפורום

• פותח הנושא bogib
  • פורסם בתאריך

bogib

New member
שלום לחברי וחברות הפורום

חזרתי להתאמן לאחר תקופה שלא עשיתי כלום, אימון ביתי חובבני מה שנקרא - הליכה וריצה בהליכון ואימון משקולות.
ראשית שאלה שמציקה מאוד- איך קובעים כמה משקל צריך להיות לבן אדם, מצאתי כל מיני נוסחאות, אבל האם אתם יכולים לתת לי תשובה אחת ולתמיד?, גובה מטר שמונים כמה צריך להישקל?
יש לי מוט משקולות גדול מאוד ומוטות קצרים ושניהם עם הברגה ואומר את האמת רק מהמחשבה על החלפת צלחות והברגתם עובר לי החשק להתאמן, לקנות משקולות יד בנפרד לא נראה לי הגיוני במיוחד ויש את המשקולות המתכווננות שגם הן עולות בסביבות אלף ומשהו שקל?, למישהו יש רעיון?, שווה לקנות נגיד שתי שמקלות של שלוש וחמש קילו ופשוט להתאמן סביבן?, כלומר להתאים את החזרות שאני מסוגל לתת?
עוד משהו לגבי המשקל, הייתי בסביבות שבעים קילו ואז עליתי לשמונים, יש טיפה בטן והתחלתי לעשות כפיפות בטן, האם זה בסדר?
ושאלה קטנה אחרונה (לבינתיים :) יש זמן של חצי שעה בערך לצרוך חלבון לאחר האימון כוח, האם מיד שסיימתי את האימון ללכת לאכול? (גביע קוטג' מספיק?) או שאפשרי מבחינתי להמשיך לכפיפות הבטן וללכת לאכול את החלבון אחרי עשרים דקות חצי שעה?
תודה רבה לכם על העזרה.

bogib

New member
תודה על ההפניה

לגבי הדילמה עם המשקולות יש לך רעיון מה לעשות?, למשל משקולות יד 3 ו5 קילו מגיעות למאתיים ומשהו שקל, רק שתיהן.

bogib

New member
יש לי מוט משקולות ארוך די גדול

נדמה לי שהוא נקרא מוט אולימפי, אבל הוא פשוט יותר מדי גדול ולא נוח, האם זה בסדר ללכת לאיזה מקום ולחתוך אותו מהצדדים במקום לקנות אחד יותר קצר?
לגבי המוטות הקצרים, יש לי אחד 38 ס"מ והשני 35 ס"מ, האם לקצר את הארוך לאותו אורך ואיך אני יודע כמה הם שוקלים?
והאם לקנות משקולות יד ויניל הכי זולות או מהניאופרן אם למשל ההבדל בניהם הוא בערך חמש שש שקל לקילו
תודה

רוב הזמן נח

Well-known member
א. אתה צריך לשאול מישהו שיש לו מוט כזה

בשביל לדעת אם חיתוך כזה יפגע בחוזק שלו.
אולי אפילו מסגר שמבין בנושא שיראה את המוט ויגיד לך אם חיתוך כזה עלול להחליש אותו.

ב. אתה תהרוס אותו לשימוש עם משקולות רגילות כי זה נכנס בצדדים וזה החלק שאתה רוצה לחתוך.

אם אתה רוצה להרכיב על מוט כזה לבנים אתה צריך לדעת איך לעשות את זה בשביל שהעסק לא יתפרק.
ואם תעשה את זה אז זה משהו שנשאר קבוע על המוט ולא נוח לפרק ולהרכיב כל אימון בצורה אחרת. השינוי הוא רק אחת לתקופה שמוסיפים משקל.

אני לא מתאמן עם משקולות יד ויניל.

bogib

New member
תודה רבה לך

על כל התשובות והסבלנות, אז רק לגבי משקולות היד, אני לא רוצה צלחות והברגות, מה אתה ממליץ לקנות ומה רע במשקולות ויניל?

רוב הזמן נח

Well-known member
הרע במשקולות ויניל שהמשקל שלהם קל מידי

ואי אפשר להוסיף משקל.
בגלל זה לדעתי לקנות ולעבוד איתם זה לא אפקטיבי.

עדיף לעשות עבודה עם מוט שאפשר להוסיף לו משקל.

למעלה