שלום לחברי/ות הפורום המשורוולים

calila

New member
שלום לחברי/ות הפורום המשורוולים

גם אני עומדת לעשות את הניתוח אבל אין לי שום ידע על מה עושים לפני הניתוח?
מה עושים אחרי? כמה זמן עד שמתחילים לצאת מהמיטה? חזרה לשיגרה (עבודה)? מתי מתחילים לאכול אוכל רגיל?
מה קצב הירידה שלכם? וכל מה שתוכלו לספר מניסיונכם אשמח לשמוע

כדי שתרגישו בנוח לשתף אותי אספר קצת על עצמי
אישה בת 43 אם לשלושה בנים, תמיד הייתי מלאה אבל אחרי הלידה של הבכור (בן 20) אני סוחבת משקל עודף של 30-40 קילו (כיום BMI 37.5)
תמיד הרגשתי טוב עם עצמי למרות המשקל העודף, אני מתלבשת אופנתי, נשואה באושר לאדם רזה ובכלל אמרתי לעצמי שכל זמן שאני שמנה ובריאה אני לא מתכוונת להתחיל עם ניתוחים
לאחרונה התחילו סימנים של סכרת, שומנים בדם וכבד מאוד מוגדל ושומני, המומחים אמרו שאני חייבת לרדת במשקל ומהר והמליצו על שרוול...
מתכוונת לעשות את הניתוח באסותא עם דר' דוד חזן (מישהו מכיר?) ולהכיר משורוולים כמוני ....

ליבי3617

New member
ברוכה הבאה

לפני הניתוח, מה הכוונה?
מבחינת צום, יום נוזלים, דיאטת חלבונים וכו'?

בבית החולים נשארים בדרך כלל יומיים של אשפוז ולאחר מכן חוזרים הביתה למנוחה של שבועיים (זה בערך הטווח... יש שלוקחים קצת יותר ויש קצת פחות לפי ההרגשה).
עבודה שהיא משרדית קל יותר לחזור אליה אבל את צריכה להיערך מבחינת תזונה.
לאט לאט מתחילים לאכול, בהתחלה נוזלי ואחר כך טחון ולאחר כחודש - חודש וחצי - כלכלה רגילה. מומלץ שכל התהליך ייעשה בליווי דיאטנית.
קצב הירידה שלי היה 50 ק"ג בשנה הראשונה (היה לי עודף של 56) ולאחר עלייה קטנה מצידי - ירדתי את המשקל שעליתי + עוד משקל והגעתי לירידה של 60 ק"ג.

* אני שש שנים וארבעה חודשים אחרי.

calila

New member
תודה על התגובה

לפני ניתוח כוונתי - קבעתי פגישה עם רופא מנתח - אז אני ממש בהתחלה ...
אני עושה את הניתוח בעיקר בגלל בעיה רפואית בכבד (עודף המשקל הוא כ 30-35) קג, זה הרבה אבל כל זמן שלא היו לי סימני מחלה נוספים לא חשבתי שאני חייבת לרדת במשקל עם ניתוח- עשיתי דיאטות כל חיי הבוגרים ללא הצלחה מרובה אבל מומחה הכבד אמר שאין לי ברירה ואני חייבת ניתוח ...זה מה שאני אעשה,
היות ואני הולכת על פרטי (באסותא) עם ביטוח פלטינום, הבנתי שזה יכול לקרות תוך חודש חודשיים... אז אני לפני ניתוח ...

למעלה