שלום לחברי פורום אימה.......

lirenum

New member
שלום לחברי פורום אימה.......

די התלהבתי מהנושא פה אז סביר להניח שתראו ממני הרבה שאלות\תגובות..
למרות שאני מרפרף פה ואני רואה שרוב הסרטים המדוברים כאן, על רובם הייתי מוותר...

סרטים שיותר הסגנון שלי לדוגמה:
1.the human centipede - סרט גאוני מחוץ לקופסא בהחלט משאיר אותך חושב על הסרט אחרי צפייה

2. alien abduction - חשוב לציין שאני פריק של עבמ"ים וכשהייתי קטן זה הדבר שבכי הפחיד אותי.. זה סרט מאוד ישן המצולם בסגנון POV.. מאודד ריאליסטי.. לא יודע עד כמה זה יפחיד אותכם אבל את הסרט הזה ראיתי ממש קטן ובטעות נפלתי עליו ב אמצע הלילה שלא יכולתי להירדם.. וכן.. די דפק לי את המוח..

3. השדים של אמילי - יש משפט אחד בקולנוע שמעלה אצלי את הסרט בכמה רמות "based on a true story" הסרט עשוי אפל, מפחיד ומטריד.. והמלצה: לקינוח אפשר לחפש באינטרנט את ההקלטות והתמונות האמיתיות של הדמות הראשית.. זה באמת יגרום לך להצטמרר..

4. פרויקט המכשפה מבלייר - כן כן ענטיקה אבל כמו שצייני המתח, החוסר נוחות , האפלה עוישם את העבודה..

5. the fourth kind - סרט עב"מים שאהבתי..

6. שוטר בגן ילדים - ארנולד שווצנגר תמיד הפחיד אותי..

מממ.. טוב אני לא זוכר כרגע עוד אבל הבנתם את הרעיון.. אז נשתמע

Elle992

New member
ברוך הבא
אני לא זוכרת אם ראיתי את השדים

של אמילי או לא..יש מצב שכן. ויש מצב שלא...הזיכרון שלי בוגד בי

זה מבוסס על סיפור אמיתי? יש לי תמיד כמיהה כזו לחפש סרטים על סיפורים אמיתיים...

BluePrint

New member
כל קשר בין הסיפור למציאות הוא מקרי בהחלט.

מסכים שה"אזהרה" עוזרת להשהיית הספק אבל חשוב לזכור שבעוד הסיפור אולי אמתי, האירועים המתוארים בו, ברוב המקרים מורחבים, מלוטשים ומוצגים בהתאמה למסר שהסיפור נבנה להעביר, וכל קשר בינם לבין המציאות... מקרי בהחלט.

מיכאל1411

New member
לא מדויק

יש הרבה מקרים של גירושי שדים. חלקם כביכול נחשבים לריפוי של מחלות נפש אבל חלקן בלתי מוסברות.

BluePrint

New member
לא כתבתי משהו מדויק.

כתבתי בכלליות על טבעם של סיפורים המכילים מאפיינים על-טבעיים כפי שהם מופיעים בסרטים.

אני מסכים שהיו (ועדיין מתקיימים) הרבה טקסי גירוש שדים, וגם שחלק מהקרבנות הם אנשים חריגים שכלית או פסיכולוגית, אבל חולק על טיבו ה"רפואי" של המנהג.

הבלתי מוסבר, בהרבה מקרים, אינו באמת בלתי מוסבר אלא רק חסר פרטים לצורך הסבר מספק, ו\או מוסבר בצורה שאינה מקובלת על המאמינים שהטקס משרת מטרה אחרת מליכוד הקהילה על חשבונו של פרט חריג בה.

myownmaster

New member
מילת המפתח based

הסרט מבוסס על הסיפור האמיתי באופן רופף ביותר...
הרבה הגזמה ושינוי פרטים לטובת הסרט, לא שזה דבר רע
הסרט הגרמני (שהוא יותר לכיוון דרמה ולא אימה) מתאר את האירועים באופן קצת יותר קרוב למציאות.

lirenum

New member
נכון מאוד! אבל אני מאמין שכמוני לחובבי האימה.

יש דימיון פורה ככה שהמנת גירוי הזאתי רק תורמת לנו במהלך הצפייה.

דוגמא טובה זה הסרט the fourth kind
הסרט בנוי כולו כסיפור אמיתי שבסרט עצמו מטמיעים קטעים אמיתיים ובאמת נותנים תחושה שהאירועים באמת קרו. והסרט לדעתי מפחיד ועושה את העבודה!

זהירות ספוילר!

אבל לאחר מיכן חקרתי קצת על הסרט וגיליתי שלא היה ולא נברא מעולם.. הכל מבוים..

לומר שאני מאוכזב? ממש לא. נהנתי מהסרט מאוד..

השדים של אמילי הוא מהיותר מפחידים שנעשו.

ממש פחד מוות. עורכת הדין , לורה ליני , שחקנית נהדרת והיא גם שיחקה בסרט אימה אחר - " נבואות איש העש " עם ריצ"ארד גיר בתפקיד השוטרת.
והסרט על העבמ"ים הוא מ - 2005 . זה סרט מאוד ישן ?
זה נחשב למאוד חדש.

למעלה