שלום לחברי פורום גן-נר

חנדלה

New member
שלום לחברי פורום גן-נר

ראשית אני אציג את עצמי. שמי חן ברדה וב-4 שנים האחרונות הייתי פעיל ומדריך נוער בתנועת בני המושבים בגן-נר. כעת אני בשנת שירות מטעם תנועת הנוער הנקראת "גרעין עודד" זוהי שנת שירות הפרוסה על 17 קומונות ברחבי הארץ מהגולן ועד הערבה, במקרה נפל בחלקי להיות בגרעין עודד במועצה איזורית באר טוביה, ואני פועל בתחומי המועצה ברמה המועצתית, ואף ברמה הארצית בתנועת הנוער בני המושבים. במהלך שנות הדרכתי בישוב נתקלתי לא פעם במעין פילוג או ניכור אם תרצו בין בני נוער באופן מפתיע בין תלמידי בית הספר ניר העמק שדרך אגב בו אני למדתי , ובין תלמידי בית הספר בעין חרוד. אני שמתי לב שהסיבות לפילוג הקיים נובעות מהסיבה הניתנת לפתרון והיא חוסר ההכרות בין תושבי/יוצאי הקיבוצים ובין יוצרי המושבים למרות שכולנו חיים באותו היישוב. כשהייתי בכיתה ט' נכנס גרעין עודד בגלבוע והוא פעל גם בגן-נר, אחת המשימות שהעידו על הצלחת הגרעין הוא חיזוק הקשר בין הקיבוצים למושבים בכלל וגן-נר בפרט, ובתור ילד בכיתה ט' המפגשים המשותפים במסגרת תנועת הנוער גרמו להיכרות יותר מעמיקה בין הקיבוצים לגן-נר ויצרו קשרים חיוביים בין בני הנוער. אני יכול להעיד על עצמי שבזכות חיזוק הקשר תחת המסגרת של תנועת הנוער הכרתי חברים רבים מהקיבוצים ואני איתם בקשר כבר כמה שנים טובות. מאז פירוקו של גרעין עודד גלבוע פחתה פעילות הנוער במועצה בלמעלה מ-50% וכמו כן פחת הקשר בין הקיבוצים וגן-נר כל זאת קרה בין היתר בביטול מחלקת הנוער של המועצה ע"י דני עטר ראש המועצה. כיום התנועה פועלת רק במספר מועט של מושבים: גן-נר,רמת צבי, כפר יחזקאל, גוש חבר ורם און. והיא איננה פועלת בקיבוצים למרות שפעלה בהם בעבר והתוצאות המוצלחות שהפיקה בעבר. אני יכול להעיד שבתור גרעינר ומישהו בעל השפעה בתנועת בני המושבים, ניסיתי להחזיר את פעילות התנועה במועצה איזורית גלבוע, פגישותיי עם אייל עוזון מזכ"ל בני המושבים ועם איתן בן דוד מנכ"ל תנועת המושבים הניבו פגישות עם דני עטר אך בנתיים קיימת התנגדות של ראש המועצה להרחבת פעילות תנועת הנוער במועצה, ולכן המושבים שציינתי לפני כן פועלים עצמאית מול תנועת בני המושבים ללא כל תמיכה מהמועצה!. אז אני שואל..איך לא יהיה פילוג? איך לא יהיה ניכור? איך יהיה חיבור ללא מסגרת משותפת?! תחשבו על זה..

peer13

New member
תגובה לפורום

שלום אני שמחה פאר, תושבת הישוב מזה 14 שנים, יש לי 3 ילדים, איתי בצבא, גילי בשנת שרות ושיר שמסיימת עכשיו את בית הספר היסודי. במקרה הגעתי לכתבה שחן ברדה פרסם ואני שותפה לתחושת הניכור שיש בין ילדי ניר העמק לילדי עין חרוד. אני מורה בניר העמק וילדי למדו בניר העמק בתקופתם הקשרים היו טובים מכיון שהתנועה השכילה לאחד את השורות. לצערי המצב הולך ומחמיר . אני חושבת שהמדריכים הבוגרים בישוב ומדריכי הנוער בתנועה חייבים לדון בסוגיה זו להכין תוכנית עבודה שתכלול את שתי הקבוצות , יש צורך לבדוק את עמדתם של המדצים לגבי הנושא ויש צורך שהמדריכים הבוגרים, נועה ותומר יבלו יותר בבקרים בשני בתי הספר התיכוניים כדי ליצור קשרים וכדי לתאם ציפיות ולהזמין אותם לפעילויות שאינן קשורות בהכרח לתנועה(לא כל הילדים אוהבים תנועת נוער)אבל מעניינות את בני הנוער בכלל. אולי כדאי לפרסם את הפורום הזה.............?

שמחה לראות אתכם בפורום החדש שלנו

אולי כדאי לפרסם את הפורום הזה.............? הפרסום הוא מפה לאוזן - מקווה שיעשה שימוש טוב.

MrsDevil

New member
גם אני גנרית..

אני שני,בת 14 כיתה ט'... אני רואה תפילוג בין בתי הספר השונים מנקודת מבט יותר קרובה.... עין חרוד-"הקיבוצניקים" נגד ניר העמק-"הערסים",הכל התחיל בגלל שאנשים נגררים,ובגלל הסיטגמה המודבקת.. לפני שעליתי לז' היו לי מלא חברים ממש טובים שלמדו איתי עוד מהגן,והפתחנו שנשמור על קשר.. אבל ברגע שעברנו הקשר נותק אחרי חודש וחצי!היום גם שלום אין שעוברים ברחוב... יש שינאה בין בתי הספר בלי סיבה מיוחדת...לנסות ולשחזר את הקשר הישן זה דבר קשה..במיוחד שאין פעילות שאנחנו משולבים יחד...צריך לגרום לתושביי גן נר להתאחד,ולהפסיק תמלחמות בגלל בתי ספר,עדות וכדומה...

peer13

New member
תשובה לשני

שני שלום אני שמחה שהגבת למה שכתבתי הייתי מאוד שמחה לדעת האם את חלק מתנועת הנוער או לא......... האם יש לך רעיונות לאחוד מלבד "חינוך התושבים" כי זה קשה יותר . אני חושבת שהשינוי צריך לבוא דווקא מהילדים, מהמדריכים בתנועת הנוער שצריכים לעבור מבית לבית, ליצור פעילויות משותפות שמעניינות ילדים בגילכם.אין הבדל בין התלמידים בעין חרוד ובניר העמק בכל מקום יש גם וגם וגם..... כמו שיש בישוב וכמו שיש בחברה הישראלית. מה יקרה בצבא........? שם אין את כל גווני הקשת..........? שמחה

Walk On Water

New member
שמחה שלום.

אני הילה, ואני מד"צית ביישוב. המדריכים הבוגרים עושים כל שביכולתם כדי לקרב בין קבוצות(אם אפשר לקרוא להן כך) הנוער. את פעילות ל"ג בעומר אירגנו אותה קבוצת ילדים מניר העמק, ואילו אנחנו- המד"צים מעין חרוד, לא לקחנו בה חלק. עניין הפילוג באמת מחמיר. אבל מה אנחנו בתור מד"צים יכולים לעשות? הילדים מה'קבוצה' השנייה לא רוצים לקחת חלק בתנועה. אנחנו צריכים את עזרת התושבים.

peer13

New member
תשובה להילה

השאלה היא למה המד"צים של עין חרוד לא לקחו חלק בל"ג בעומר? אין הרבה פתרונות , היום צריך להתחיל מהילדים הקטנים וללכת מבית לבית ולהביא אותם לפעילויות שתצרו שהן לא צריכות להיות קשורות בהכרח לתנועת הנוער . צריך לשמור על שכבת ו' שבאה היום לתנועה שלא תתפרק בשנה הבאה. צריך להקים מועצת נוער שתהייה מורכבת מכל ה"קבוצות" בגן נר- להפגש ולהחליט מה עושים יחד איך מגשרים על הפערים איך כל "קבוצה" בגן נר מכבדת את הקבוצה השנייה , איך לא קוראים לחלק קיבוצניקים לחלק ערסים ולחלק בלתי משולבים זה כמו לחזור לשנות החמישים ולהגיד אלה רומנים אלה פולנים אלה מרוקאים ואלה כורדים . כולם שווים! כל אחד יכול לתרום מהיכולות שלו! אין לא יכול יש לא רוצה! ברגע שהמדריכים הבוגרים שאני מאוד מעריכה אותם מסכימים עם מצב בו ל"ג בעומר מאורגן ע"י הילדים של ניר העמק והמד"צים מעין חרוד לא לקחו חלק זו הסכמה סמוייה בעיני למצב הקיים וחבל! הטיול שהיה למרכז קנדה היה צריך להיות מפורסם לכל הנוער בגן נר והיו יכולים לצאת שלושה אוטובוסים ולא אחד האם במצב כזה לא הייתה יכולה להיות התחכחות חיובית בין הקבוצות? תיזמו אתם מועצת נוער שיהיו בה מכל צבעי הקשת של גן נר דברו על הבעיות והחליטו מה עושים? איזה פעילויות מארגנים איך כל אחד במועצה אחראי על ה"קבוצה" שלו. במצב הקיים בקבוצות המודרכות בתנועה אין הרבה קבוצות מעורבות של ניר העמק ועין חרוד אם בכלל (אני לא יודעת) ולכן אסור לוותר על אף חניך וצריך לבקר בבתים ולשוחח עם ההורים והילדים כדי לגרום להם להיות מעורבים כדי להראות להם שבכלל לא חשוב איפה אתה לומד חשוב שאתה מישוב קהילתי , שהקהילה חשובה והיא תהייה טובה יותר אם היא תהייה חזקה יותר! ולהיות חזק משמע אני קיים! אני תורם! אני עושה! חשוב לי! אני מוכנה לעזור אם צריך יחד עם זאת אני חושבת שיש לכם את נועה ואת תומר כדי להניף את הדגל של האחדות ואסור להתחבא מאחורי האמירה אין מה לעשות! צריך לעשות! גם אני כשהגעתי לגן נר אמרו לי אצלנו לא עושים טכס יום השואה . שנה לאחר מכן הכנתי טקס הגיעו 20 איש , לא התיאשתי והמשכתי במשך 13 שנים ,היום מגיעים 300 איש!

Walk On Water

New member
חן!

זו הילה! D: מסכימה איתך. אני חושבת שאם המועצה הייתה משקיעה קצת יותר בנוער, ומארגנת פעילויות מועצתיות, לא רק שהייתה מצליחה לקרב בין הנוער ביישובים השונים, אלא גם בין הנוער ביישוב עצמו. אגב, 50% שיוקם לנו גרעין השנה..

יופי! היום בדיוק שלושה שבועות לפורום

ואני רואה שהוא מתחיל לתפוס כוון. אני נזהרת לומר תאוצה כי זה עדיין רחוק אבל ללא פרסום, לאט לאט מתחילים לגלות אותו - וזה כבר משהו. בהצלחה בהמשך - לרווחת כולנו.

יוליקה

Member
מנהל
שמחה פאר כל הכבוד

כל הכבוד ויישר כח לכל מה שאת עשית עושה ותעשי למען הקהילה והנוער של גן נר. כמה חבל ששמך נישמט מהכותרת של התמונה.

מימוזה 1

New member
ברכות למקבלי תעודת ההוקרה

ראשית, יפה שיש כאלה התורמים כבר שנים לעשיה של גן נר בתחומים השונים. שנית, יפה שיש מי שיודע להוקיר ולהעריך את פועלם. אני חושבת שיש לציין גם את אוסנת, מבנק הזמן על עבודתה הנאמנה ולכל המתנדבים מבנק הזמן.

יוליקה

Member
מנהל
אני שמחה לראות

שהשיכחה תוקנה. שמחה פאר ראויה לכל ההערכה וגם מעבר לכך.

למעלה