שלום....לימודים

anna the best

New member
שלום....לימודים ../images/Emo105.gif

אז אני קוראת סמויה פה כבר כמה זמן, וראיתי את הסרט. וגם קראתי באתר של הסוד שכל מה שאנחנו עושים- אנחנו צריכים לעשות בכיף, ואם לא כיף לנו אז פשוט לא לעשות את זה... אז השאלה שלי היא כזאת: אני תיכוניסטית, ואני לא אוהבת חצי מהמקצועות בבצפר שלי, אבל אני חייבת ללמוד אותם, לעשות בהם ש.ב, ולעשות בהם בגרויות... אז מה אני יכולה לעשות? כי אני פשוט באה לבצפר ואני לא עושה כלום בחצי מהשיעורים, ומבחינתי זה בזבוז של זמן ושל שעות שינה... אז יש לכם עצות? בתודה מראש

זרקתי סתם סכום כמובן

אחד הדברים שג'ון אסרף דיבר עליהם בסמינר, היה על הצורך לפעמים לשנות את הפרספקטיבה שלנו על מנת שנוכל לראות דרך אחרת להתמודד עם הדברים. זרקתי סתם סכום כמובן כדי לפשט את הדברים, אבל הנקודה היא כזאת. תסתכלי על פרספקטיבה של כמה שנים קדימה. אם תרצי ללכת לאקדמיה כדי לגדול, פחות לימודים זה אומר פחות מלגות, יותר נושאים שתצטרכי לחזור עליהם, ואולי לשלם על קורסים ומכינה, וזה מתרגם ליותר קושי, וליכולת הכנסה יותר נמוכה. ואם לא תלכי ללמוד ותלכי להיות שכירה, המשכורת שלך תהיה יותר נמוכה. אם תחליטי במקום לפתוח עסק, גם אז יהיו לך דברים קשים ועבודה כדי להתמודד איתם, ובסופו של דבר זה שוב יתורגם לכסף שאת מפסידה. סתם זרקתי 100 אלף שקל, זה בוודאי יותר קרוב ל 200 אלף 300 אלף או חצי מליון. הנקודה החשובה היא שאת יכולה פשוט לעשות מה שמתאים לך ולחכות לראות לאן זה יוביל אותך, או באמת לנסות לחשוב מה את של עוד 5 שנים היית מעדיפה שהאת של היום תעשי עכשיו. לא משנה מה תרצי לעשות, היכולת להשקיע וללמוד ולהתעסק עם דברים שלא בא לנו חשובה בכל מקרה.

anna the best

New member
אני יודעת שזה חשוב לעתיד שלי!

אבל התכוונתי שאני לא ניהנית עכשו. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לעצמי להרגיש טוב כשאני לומדת, לא עוזר לי עכשו שבעוד כמה שנים זה יקדם אותי לי, אני צריכה משהו שיתן לי רצון ללמוד עכשו! אני יודעת שמה שאני צריכה לעשות עכשו זה ללמוד ולהשיג ציונים טובים... אבל אני מרגישה שמכריחים אותי לעשות את זה ורוב הזמן אני באה לבצפר בחוסר חשק ורצון כבר ללכת הביתה.... אני מקווה שהבהרתי את עצמי :)

תחליפי ביצפר

יש לך 3 אפשרויות: למצוא עניין להחליף ביצפר לנשור ולעבור לאקסטרני- לעשות רק בגרויות. עכשיו, בחירה שלך. אף אחד לא מכריח אותנו להשאר במקום שלנו חוץ מעצמנו. למדתי את זה בדרך הקשה. בהצלחה..

זה נושא של פרדיגמה

אין ספק שכל הזמן אנחנו שומעים מסביבנו קולות של - הבתי ספר אינם מספיק טובים, החינוך בקרשים, המורים לא ברמה גבוהה. אלא דברים שנאמרים כבר הרבה מאוד זמן מסביבנו, ואין ספק שהם משפיעים על התפיסה של התלמידים ושל המורים את בתי הספר. ככה נוצרת אצלנו הפרדיגמה, האמונה שבתי הספר אינם טובים מספיק. כמו כן אנחנו כל הזמן שומעים על דוגמנים, שחקנים , זמרים ואחרים שהצליחו גם בלי בית ספר. וכמובן שיש עוד מליון דברים שנראים יותר מענינים מללכת לבית הספר. אבל לפי האמונה הזאת גם הצבא הוא לא להיט, וגם האוניברסיטה לא וגם העבודה לא. תמיד יש דברים שנראים יותר מתענינים. אבל לא סתם קוראים לגיל שאת נמצאת בו גיל ההתבגרות, ולבחינות הבגרות בחינות בגרות. כי מה שמבדיל בין אדם בוגר לילד, זה שהאדם הבוגר מבין מעבר למה שטוב לו באותו רגע, ועושה החלטות ומעשים, גם אם הם לא נותנים לו הנאה מיידית. עכשיו אני לא אגיד לך שאהבתי את כל המקצועות בבית ספר, או שהייתי טוב בכולם. אבל רוב הדברים שמלמדים בבית ספר, הם ממש שימושיים, ודי מעניינים, אפילו אם לא מלמדים אותם כך. אני זוכר שהיו תקופות שלא היה לי קל עם מתמטיקה ואנגלית. אבל להבין באמת מתמטיקה, או להיות מסוגל לדבר עם אנשים מכל העולם, ולהיות חשוף לכל כך הרבה ידע זה דבר נהדר. מה שלמדתי בספרות והבעה זה חלק מהדברים שנותנים לי יכולת לכתוב ולהביע בכתב היום, אני משוחח על דברים שלמדתי בהסטוריה ובתנך, וכשאני מסתכל על דברים שקשורים לפוליטיקה אני מבין אותם יותר בגלל מה שלמדתי באזרחות. היכולת לימוד שפיתחתי בתיכון, עזרה לי אח"כ באקדמיה ובעבודה. והרבה מהאנשים שאולי נחשבו יותר מגניבים בתיכון, או שחשבו שהם עושים יותר כייף כי הם לא שם - הרבה מהם היו צריכים להשלים את הלימודים, והרבה סתם לא מצאו את עצמם יותר מידי. כי לא משנה מה תעשי בהמשך, היכולת להתמודד עם קשיים, ללמוד ולהשתמש במה שאת יודעת, נכון לכל דבר שתרצי לעשות. ותאמיני לי, אני אוהב לבלות, תמיד יצאתי למועדונים, תמיד שיחקתי במשחקי מחשב, ובכדורסל, וקשה להגיד שמנעתי משהו מעצמי, מבחינה חברתית, כלכלית או מכל בחינה שהיא. הקושי בבית הספר בא ללמד אותך משהו. ותעני לעצמך בכנות -- מה באמת תעשי אם לא תלכי לבית הספר, אייך באמת תעבירי את הזמן, ובמה זה יתרום לך? בברכה שפי

מותק..

את זאת שבוחרת לקום בבוקר מהמיטה, להזיז את הרגליים לכיוון מסויים, וללכת לבי"ס. את לא חייבת. זה סתם סיפור שאת מספרת לעצמך כי כולם אומרים את זה מסביב. האמת שהיא שאת רוצה ללכת לבי"ס .. פשוט לא הבנת את זה עד היום
יודעת איך יודעים מה בן אדם רוצה? לפי מה שהוא עושה. כל דבר אחר זה שקר. גם אם הוא מאמין לשקר של עצמו.. למשל.. אני נוסע באוטו, אני בנסיעה והדבר האחרון ש"בא לי" זה לעצור, פתאום יש רמזור אדום, אני מוצא את עצמי לוחץ על הבלמים ועוצר את האוטו. לדעתך עשיתי את זה בניגוד לרצוני? אין חיה כזאת .. כל מה שאנחנו בוחרים עושים - זה הרצון. רק לפעמים אנחנו מסתבכים עם סיפורים מפותלים על משהו שהוא מאוד ברור. אז די לעבוד על עצמך.. את רוצה ללכת לבי"ס. כיף לדעת הא?

kikona126

New member
אני הייתי מסתכלת על הלימודים

כדרך להגעה למטרה עתידית שלך. לדוגמא, אם את מאוד רוצה ללמוד תקשורת, בשביל זה את צריכה בגרות גבוהה וגם פסיכומטרי. כלומר את צריכה ללמוד טוב כבר עכשיו כדי שירד ממך הלחץ של הפסיכו, וכדי לסלול לך את הדרך בשביל להגיע ליעד שלך.

לדעתי את באמת לא חייבת ללכת לבי"ס

(לפני שאמשיך אני רק רוצה לוודא שברור שזוהי המלצה בלבד ואני לא נושא באחריות לתוצאות) ועכשיו לעניין: את ממש ממש לא חייבת ללכת לבי"ס פשוט את צריכה לברר לעצמך אם מה שהיית מעדיפה זה להתמודד עם כל ההשלכות. למשל, אם ההורים שלך יתעצבנו ואז תריבי איתם כל הזמן וגם אולי לא תיפגשי כל יום עם החברות/ים שלך ולא תהיה לך כל מסגרת. השאלה היא האם את מעדיפה את זה או ללכת לבי"ס. ויש כמובן גם את עניין העתיד שלך. אם את חושבת שתוכלי להצליח בחיים ללא השכלה תיכונית. אני לא אשקר - זה ממש אפשרי, רק, כמו שכבר אמרתי - זה תלוי מה את רוצה. אם את חושבת למשל שאת יכולה להוציא ציון ממש גבוה בפסיכומטרי יום אחד אז תוכלי להתקבל לאוניברסיטה גם ללא בגרות. אחרי שתהיה לך השכלה גבוהה תוכלי להתקבל לעבודות שלאף אחד כבר לא יהיה אכפת אם יש לך בגרות או לא . אני בקושי למדתי בבי"ס והתקבלתי לאונ' על בסיס פסיכומטרי בלבד (כי היו לי ציונים קקה בבי"ס). אחרי שסיימתי תואר נחשב כבר אין הבדל ביני לבין אחרים שהייתה להם בגרות מעולה. זה פשוט סיכון שלא ידעתי שאני לוקח כשהייתי בתיכון. אם לא היה לי פסיכומטרי גבוה אז הייתי נתקע כי לא הייתי מתקבל למה שרציתי ללמוד. תחשבי מה את מעדיפה מקווה שעזרתי

למעלה