שלום לכוווולם

שלום לכוווולם

אני חושב שלא היתי פה איזה 100 שנה בערך
סליחה פשוט חיים בלחץ
אפשר לבקש מימם מתכון לקיגל אבל אוטנטי בלי שיפורים כזה כמו שסבתא שלי ז"ל היתה מכינה?
אני פשוט נורא מתגעגע ....


תודה
 

mykal

New member
אני מבשלת כמה כאלה,

איזה קיגל? של תפוח אדמה?
של אטריות? מתוק? חריף?
אם תגיד אכתוב מתכון.
 
אצלי בביתצ היה איטריות מתוק

אבל עכשיו אשמח ללמוד כמה חדשים .... (כלומר את כולם:))
 

mykal

New member
אז ככה,

מבשלת את האיטריות כפי שכתוב על השקית.
(משתמשת באיטרות רחבות)[
ואז לקיגל המתוק מכינה קרמל עם יותר סוכר, מגררת תפוח עץ לתוכו,
מוסיפה ביצים (2 קטנות), חצי כוס קמח,
מערבבת הכל שמה בסיר שטוח עגול,
מטגנת צד אחדהופכת ואז משאירה לילה שלם על חום קבוע בתנור או על פלטה.
לקיגל החריף-- אטריות כמו קודם.
מכינה קרמל אבל עם הרבה פחות סוכר, מוסיפה הרבה פלפל לבן (שחור)
ואותו הדבר כמו במתוק.(ביצים וקמח)

קיגל תפוחי אדמה---מגררת בערך כ-- 3/4 ק"ג תפו"א, מוסיפה, חצי כוס קמח,
חצי כוס פירורי לחם, אני מטגנת בצל מטוגן ומוסיפה,
מתבלת במלח ופלפל, מוסיפה 3 או 4 ביצים קטנות,
ושוב בסיר שטוח מטגנת צד אחד והופכת.

בתיאבון.
 
המון תודה


 

mיטלמן

Well-known member
קיגל או קוגל של אחותי הירושלמית.

היא עושה אותו שנים, מצוין לאחר הקפאה.
ואני מוכנה לאכול אותו כל יום, עם הקפה של הבקר, וגם לצהרים, לתה של השעה 5 אם ישאר גם בערב, רצוי חם או פושר.
קוגל של ב. משופר וחדש 24.1.17
2 תבניות אנגליש קייק מרופדות בנייר אפיה

חבילת אטריות 400 גרם דקות מבושלות במי מלח ולסנן
במחבת 1/2 כוס שמן + 1/2 כוס סוכר להכין קרמל
להוסיף לאטריות 4 ביצים
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
את הקרמל

את הקרמל ב. שופכת לסיר האטריות המסוננות כשהן חמות
ואז מוסיפה ביצים אחת אחת כי הכל חם
בוחשת היטב עם התבלינים
תבנית משומנת היטב היטב
שעה עד שעה וחצי
180 מעלות 15-20 דקות
להוריד ל 150 מ"צ
סה"כ שעה עד שעה וחצי
לדאוג שהקרמל יהיה מוכן כשהאטריות מוכנות.

המתכון הישן הוא של סבתו של גיסי, גיסי ואחותי מבוגרים.
קוגל של ב.של הסבתא של א.
קבלתי מב. 22.09.08
400 גרם שקית אטריות דקות (לא הכי)
4 כפות סוכר + 3 כפות שמן לקרמל
2 ביצים
1/2 1 כפית מלח
¾ כפית פלפל שחור
לבשל אטריות כרגיל, לסנן ומיד לשפוך עליהן את הקרמל, לערבב עד שמתרכך ומתפזר.
להוסיף ביצים מלח ופלפל,
חום בינוני 175 מ"צ
בערך כמו עוגה.
ניתן להקפאה וטוב מאד גם אח"כ.
 

חנהפ

Active member
בדיוק היום הכנתי מלא תבניות אינגליש קטנות עם קיגל ירושלמי

מתוק חריף והכל בסיר אחד
מה היה שם:
1/2 1 כוסות סוכר+ 1/2 כוס שמן על הגז לקרמל בצבע חום יפה, לא שרוף
מוסיפים 5 כוסות מים, כפית מלח,כפית פלפל שחור
מביאים לרתיחה
מכבים את האש
מוסיפים 400 גר' אטריות דקות
מכסים וממתינים שהאטריות "ישתו" את המים
בערך 10-15 דקות
מערבבים לסיר שתכולתו התקררה קצת 4 ביצים טרופות
לתבנית ולתנור בחום 190 מעלות, כשעה
הכמות הזו ממלאה 2 תבניות אינגליש קייק רגילות.
 
למעלה