שלום לכווולם .בנושא שמות בתנ"ך

• פותח הנושא mlw
  • פורסם בתאריך

mlw

New member
שלום לכווולם .בנושא שמות בתנ"ך

שמתי לב שלמיטב ידיעתי וזכרוני, אין שמות חוזרים בתנ"ך ז"א אברהם יש 1 יעקב 1 דוד 1 א. אשמח עם מישהוא יתקן אותי ויוכיח מהכתוב שיש שני אנשים עם אותו שם בתנ"ך ב. האים ידוע על התיחסות פרשן מקרא לנושא.

המונים!!!!

כל דברי הימים מלא בשמות שחוזרים על עצמם לשני אנשים שונים, במלכים יש מלכים מיהודה וישראל שנקראים באותו השם, יש לפחות 4-5 "מעכה"... מכיוון שכך שאלתך השניה לא רלוונטית... :)

לא כל כך מעטות...../images/Emo70.gif

רק בבראשית יש 4 אנשים שונים בשם חנוך. יש 2 למך. מנשה בן יוסף ומנשה מלך יהודה. שאול כבר אמרו. נחור. תמר (3-4 שונות). אבימלך מלך גרר ואבימלך השופט. שמה אחי דוד ושמה בן הגא הררי מגיבורי דוד. יתר חותן משה ויתר בן גדעון. נדב. אלעזר הכהן ואלעזר גיבור דוד. אליאב אבי דתן ואבירם ואליאב אחי דוד. זמרי בן סלוא וזמרי מלך ישראל.יואש (3 שונים). יהורם. ירבעם. אביה (לפחות 3). יואל. אחזיה. יהואחז. יהושפט... להמשיך...?

יאיר 158

New member
יו, אתה ממש גאון. התלהבתי.

ספק עם המחשב היה נותן לי כזו תשובה מדויקת ויפה. אני בטוח שלא! אבל מה ממש התלהבתי. אולי תשתף אותנו איך הגעת לכל זה?

מהראש...

וסתם ככה, יש מספר לא קטן של שמות בתנ"ך המשמשים גם לאיש וגם לאישה, ככה ששמות שחוזרים על עצמם עם אותו המין - ממש לא חסר...

ועוד משהו,

לפחות איך שאני עשיתי את זה - עברתי על שמות בתנ"ך לפי סדר התנ"ך וחיפשתי אותו בהמשך התנ"ך - ומסתבר שדווקא רבים מהשמות (אולי אפילו יותר מ-50%) הם כן כפולים לאנשים שונים. ככה אני באמת לא יודע מאיפה אנשים פה הביאו את הרעיון שאין כמעט 2 אנשים עם אותו השם בתנ"ך...

יודיX3

New member
שאול המלך ושאול בן הכנענית

פרעה (סביר שהיו כמה), גד (בן יעקב והחוזה) זה מה שעלה לי בראש

masorti

New member
תחת. (שם פרטי)

"וּבְנֵי אֶפְרַיִם, שׁוּתָלַח; וּבֶרֶד בְּנוֹ וְתַחַת בְּנוֹ, וְאֶלְעָדָה בְנוֹ וְתַחַת בְּנוֹ." (דבה"י א', ז', כ')

nitzan4u

New member
שמות חוזרים - מאגר מידע מתוקשב

הנה אתר מעולה ובו אינדקס בנושא דמויות בתנ"ך. http://www.tora.us.fm/tnk1/mftx.html

ronity3

New member
סמליות בשמות

כל הנושא של סמליות בשמות מאד מעניין, למשל אבשלום- באופן אירוני לא היה לו שלום עם אביו אלא מרד בדויד, רות בגמטריה 613 והיא אכן התגיירה וקבלה עליה תרי"ג מצוות אפשר לחשוב על עוד דוגמאות..

masorti

New member
רות בגימטריה 606 (ר + ו + ת)....

אבל גם יתרו התגייר ובגימטריה שמו הוא 616. בממוצע, השמות שלהם הם 611. נוסיף 2 בגלל ששניהם התגיירו... ונקבל 613. נ.ב. אם אינך מאמינה שיתרו התגייר, הנה לך ההוכחה משמות י"ח... "וַיִּחַדְּ יִתְרוֹ עַל כָּל-הַטּוֹבָה, אֲשֶׁר-עָשָׂה ה' לְיִשְׂרָאֵל: אֲשֶׁר הִצִּילוֹ,מִיַּד מִצְרָיִם. וַיֹּאמֶר יִתְרוֹ, בָּרוּךְ ה' אֲשֶׁר הִצִּיל אֶתְכֶם מִיַּד מִצְרַיִם וּמִיַּד פַּרְעֹה: אֲשֶׁר הִצִּיל אֶת-הָעָם, מִתַּחַת יַד-מִצְרָיִם. עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי-גָדוֹל ה' מִכָּל-הָאֱלֹהִים: כִּי בַדָּבָר, אֲשֶׁר זָדוּ עֲלֵיהֶם. וַיִּקַּח יִתְרוֹ חֹתֵן מֹשֶׁה, עֹלָה וּזְבָחִים לֵאלֹהִים; וַיָּבֹא אַהֲרֹן וְכֹל זִקְנֵי יִשְׂרָאֵל, לֶאֱכָל-לֶחֶם עִם-חֹתֵן מֹשֶׁה לִפְנֵי הָאֱלֹהִים." (שמות י"ח, ט'-י"ב)

masorti

New member
למה להפחית את מצוות בני נוח?

הרי רות נולדה כעובדת אלילים וממילא ברור שלא קיימה את מצוות בני נוח. אז בזמן הגיור היא קיבלה את כל 613 המצוות.

חלק מהענין של 7 מצוות בני נח...

זה שאלו הן המצוות שגוים מחוייבים בהם. רות הוסיפה על עצמה את החיוב של שאר 606 מצוות. ברור שהגוים לא ממש מקיימים את 7 המצוות האלה, אבל בהן הם כבר מחויבים - ולכן בזמן הגיור היא הוסיפה רק את מצוות ישראל.

פלגיה

New member
אולי לא קיימה

אבל היתה מחוייבת בהם, ועם הגיור התחייבה בעוד 606 מצוות נוספות. אבל זה סתם חידוד נחמד, לא הייתי מעמיסה על זה יותר מדי. (לבת שלי קראתי נורית שזה 666 בגימטריה, אז מה - זה אומר משהו?)

למעלה