שלום לכולכם, אני חדשה בפורום

י ע ל י ק

New member
שלום לכולכם, אני חדשה בפורום

לזהבה שלום רב, שמחתי מאד לגלות את הפורום שבהנהלתך - יישר כוח ! למרות כל מה שנאמר בנושא, עדיין יש לי שאלה לעניין מימון סייעת ע"י ההורים. בני בן 11, לומד בכיתה רגילה בבי"ס רגיל באזור מגורינו- ע"פ המלצות ועדות השמה ושילוב, (הוא מאובחן ומטופל מאז גיל שנתיים וחצי). קיימת תמימות דעים, ע"פ כל האבחונים, המלצות אנשי המקצוע והמעקב בביה"ס, כי תווך בכיתה, ע"י סייעת אישית מעלה את רמת תפקודו באופן דרסטי ומהווה למעשה את עצם השילוב שלו במסגרת. ועדת השילוב שדנה בענינו השנה ממליצה על התווך וכך גם נבנתה עבורו התח"י ע"י הצוות הבין-מקצועי בביה"ס - במקביל לשעות המתי"א שהוא מקבל בחשבון. ידוע לי, כמובן, שלמשרד החינוך אין תקציב הולם לתכנית השילוב בכלל ולסיוע בפרט, ו"תכנית השילוב-הנחיות למנהלים" שהתפרסמה השנה איננה מתאימה במלואה לעיקרי "חוק השילוב" (תיקון מס' 7) ולפסיקות הבג"ץ בנדון, ועל כןנדחתה בקשתנו להקצאת סייעת לתווך, ע"י ועדת הסייעות שקבעה כי "הוא אינו זכאי ע"פ הקריטריונים של משרד החינוך". ביה"ס משתף פעולה לאורך כל השנים ועושה ככל יכולתו לדאוג לבננו לתווך בהתנדבות (פרח, ג"ב וכד') אך אין בכך די. למעט אישור זמני שקיבלנו להעסקת סייעת ע"ח ההורים כשעוד היה בכיתה ב', אנו נתקלים שוב ושוב בסירובה של המפקחת על החינוך המיוחד לבקשותינו להעסקת סייעת על חשבוננו. פעם נאמר לנו ש"זה לא בריא למערכת, כי הסייעת היא בבחינת גייס חמישי", לחילופין נאמר לנו שזה לא הוגן להפיל את המעמסה הכספית על כתפי ההורים (אך לא נותנים פתרון אחר...) נאמר גם כי יש בכך משום יצירת הפליה חברתית (בניגוד להוראות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות - סעיף 3 "העדפה מתקנת") והגדיל לאמר פעם פסיכולוג מהשפ"ח - שמעולם לא פגש את בננו ואינו מכיר את הנושא, כי "לא כדאי לתת לנכה קביים שהרי כך לא ינסה ללכת בכוחות עצמו" (כנראה עדיף לו ל"נכה" שלא יתקדם כלל וישאר שרוע על גחונו?) ולסיכום - שאלתי ,לאור המצב שלנו: * כשיש רצון של ההורים לממן את הסיוע בכל טכניקה שתימצא ראויה וע"פ כל "תנאי העסקת סייעת" כפי שפרסמת ב- 27.7.04, * כשיש רצון של ביה"ס לשלב את הסייעת ולשתף פעולה, * כשיש המלצות ואבחונים שתומכים חד משמעית בסיוע כפתרון יעיל ומתאים, * כשיש החלטה של ועדת שילוב כי הילד הוא בעל צרכים מיוחדים, כולל המלצה לסיוע צמוד ותח"י הבנויה על תיווך, האם יש למשרד החינוך עילה חוקית כשלהי לסרב לבקשתנו להעסקת סייעת לצורך תווך על חשבון ההורים? וכיצד את ממליצה לנו לנהוג בנדון ? אני מתנצלת על אורך דברי ומודה לך על הסבלנות והרצון לעזור.

זהבה נ

New member
י ע ל י ק שלום וברוכה הבאה לפורום

באשר לשאלתך האם יש זכות חוקית לסרב לך להעסיק סייעת לבן שלך התשובה היא: כן בהחלט יש זכות חוקית ולכך יש הרבה מאוד סיבות חלקן מקצועיות ונכונות והחלק האחר הוא בגדר "תירוצים"... לצערי כפי שכתבת גם את, עדיין אין השקעה כלכלית בנושא השילוב, אני מאלו המחזיקים את הדגל שלהשקיע היום הרבה יגרום להשקיע בעתיד מעט מאוד ואני מוכנה בהזדמנות להרחיב על הנושא יותר. להזכיר לכולם שכל נושא התיקון של השילוב בחוק החינוך המיוחד, חוק השילוב נושא השילוב הוא במגבלות חוק התקציב ולכן אין תקציב להשקיע לנושא השילוב!!! באופן כללי יותר בית הספר אמור לתת לתלמיד חינוך. סייעת אינה חינוך וגם לא איש מקצוע,לכן ההתנגדות הנחרצת לנושא, אולי זה גם זה התירוץ המקצועי הקביל שחוזר על עצמו וכמובן סיבה טובה מידי ולצערי זה גם עובר הבג"צ... מבחינה מעשית אם כל כיתה יהיה בה סיוע צמוד כיתתי שמאפשר למורה להתפנות לתלמידים אני בטוחה שלא תצטרכו סייעת צמודה. היום יש מצב בו לומדים כ 40 תלמידים בכיתה עם מורה אחת ומי כמונו יודע כמה זה קשה לאותה מורה אפילו להתייחס לכל תלמיד באופן אישי היא לא מספיקה בשיעור, אז תארי לך מה הולך בכיתות, חוק השילוב לצערי אין בו די. הקריטריונים שנקבעו בנושא סייעות הינם קריטריונים של משרד החינוך והם מיועדים היום בעיקר לתלמידים אשר יש להם בעיות רפואיות/נכויות פיזיות קשות בחינוך הרגיל ועוד כמה סוגים שאיש אינו יודע היכן נמצאים כל הקריטריונים בועדות הסייעות הנסתרות הללו במשרד החינוך, הורים רבים כותבים לועדות הללו מכתבים ארוכים ונענים בתשובות לאקוניות מכעיסות ביותר.זו המציאות העגומה. מה עושים? אני ממליצה לך לנסות לפנות שוב למפקחת והפעם בכתב עם העתקים: למנהל המחוז שלכם במשרד החינוך, ליועץ המשפטי של משרד החינוך, ליו"ר ועדת החינוך בכנסת, למנכ"לית המשרד, לשרת החינוך, לממונה על זכויות תלמידיםבמשרד החינוך, ולראש אגף החינוך בעיר בה את מתגוררת ולנסות כעת בכתב לבקש את האישור לסיוע שאתם מציעים לפחות מתוקף תקדימים שהיו בעבר ואני מקווה שתצליחו. מנסיוני למדתי שאם אתה מבקש לגרום לשינוי אז קום ועדה מעשה ותיזום את השינויי כי הוא לא יגיע לבד, אני ממליצה לך להיות פעילה באחד הארגונים וליצור משם את השינויי המבוקש. להשתמע ושובי לעדכן אותנו כאן בתגובות.

י ע ל י ק

New member
לזהבה תודה.

אני מאד מודה לך על תשובתך המהירה לשאלותי. נמשיך לפעול כפי שהצעת ונכתוב לכל הגורמים שהזכרת בתקווה שנצליח.

lireich

New member
ארגון בזכות

יעליק שלום ממליצה לך לפנות למילכה מארגון "בזכות" אנחנו נתקלנו בבעיה דומה והיא עוזרת לנו מאוד. תנסו לפנות אליה ותראי שלא תתאכזבי.

י ע ל י ק

New member
lireich שלום ../images/Emo39.gif

אני מודה לך על עצתך ואנסה לפנות למילכה מ"בזכות"

למעלה