שלום לכולכם, אני חדשה ורציתי

נויהאחת

New member
שלום לכולכם, אני חדשה ורציתי

לדעת האם יש קשר בין מצב נפשי לגמגום. במילים אחרות האם זו בעייה פסיכוסומטית שהולכת וגוברת כשאדם לחוץ, או שאין קשר בין הדברים.

R O N Y1

New member
תגידי באת להתנשא עלינו !!!

לפי השאלה שלך את לא מבינה ואין לך צל של מושג על מה את מדברת .....!!! "פסיכוסומטית" ניראה שהתבלבלת באתר!! RONY

shuky63

New member
אני מבין את תגובתו הקוצפת של רוני

לשימושך במילה פסיכוסומטי.כשאת משתמשת במילה הזאת לתאר גורם לגימגום זה כמו להגיד שאנחנו מגמגמים בכוונה למרות שיכולים לא לגמגם. כיוון שגימגום הוא בעיה ניאורולוגית ב10 אחוז ופסיכולוגית ב90 אחוז,למצב הנפשי בודאי יש השפעה עליה.שטף הדיבור מושפע משני גורמים: 1.עד כמה השליטה בדיבור היא אוטומטית או מודעת-אצל לא מגמגמים השליטה אוטומטית לגמרי ואצל מגמגמים זה משתנה לפי האדם ומצב הדיבור 2.רמת המתח הכללי-בשליטה אוטומטית צריך רמת מתח קטסטרופלית כדי לגרום חוסר שטף.זה מה שקורה אצל לא מגמגמים שנמצאים במצב מפחיד מאד ומתחילים לגמגם.בשליטה מודעת בדיבור גם רמת מתח קטנה מאד תגרום לקושי ביצירת שטף דיבור.אם כי יש כאלה שמצליחים,גם ברמת מתח גבוהה ושליטה מודעת להפיק דיבור שוטף יחסית באמצעות דיבור איטי מאד. זו כל המשוואה כפי שאני מבין אותה!

נויהאחת

New member
תודה שוקי על ההסבר, ושוב אני

מתנצלת אם פגעתי במישהו, זו לא הייתה כוונתי. ההתענינות שלי הייתה כנה וגם נבעה מצורך מקצועי. אני מטפלת באנרגיות ומאמינה גדולה בתאורית הקשר בין הגוף לנפש. באותה צורה אני מטפלת גם בחולי סרטן, פרקינסון ועוד מחלות קשות הגיע אלי מטופל שבנוסף לשלל בעיותיו, גם סובל מגמגום ורציתי לדעת אם אני אוכל לעזור לו או להקל על בעיתו במידה ואני אצליח להרגיע אותו. בתשובתך נתת לי תקווה שכן, זה אפשרי ואני מודה לך.

למעלה