שלום לכולכם, אני חדשה כאן ושמתי לב

אופה3

New member
שלום לכולכם, אני חדשה כאן ושמתי לב

לפורום הנחמד והנהדר הזה. אז ככה אני בת 24 וחודש נשואה, שוקלת בערך 95-98 מזמן הפסקתי להסתכל, עד גיל 18 לערך שקלתי 70-72 גרם, ושמרתי על עצמי, בגיל 18 נפטרה אימי ומאז נראה כאילו לא הפסקתי לאכול, אני כל הזמן טוחנת בלי הכרה, שמשעמם לי, שאני עצבנית, שרע לי, עכשיו אני גם בטיפולי פוריות, מה שלא תורם לי להרזיה, ההורמונים וכל אלה, רק מוסיפים תאבון, ובכלל כל אכזבה גוררת מאחוריה זלילה. ניסיתי כבר הרבה דיאטות, לפני שלושה חודשים, התחלתי דיאטה וירדתי כמעט 9 קילו, שעליהם אני שומרת, אולי העליתי שלוש, אבל בזמן האחרון שוב פעם התחלתי לאכול בלי הגבלה. אני שונאת דיאטות, למרות כשאני עושה אותם, אני אוכלת נהדר, ביום יום, אני לא אוכלת ארוחות מסודרות, אני עובדת במאפיה, אז על הבוקר איזה קוראסון חם עם נס קפה , ואחר כך לחמנית בצל, עם גבינות וכאלה. ושאני מגיעה הביתה בסביבות שלוש, אני זוללת, סנדביץ, או חביתה, או אם אני מבשלת כמו שניצלים וכאלה אז אני אוכלת. בעיקרון אני לא אוהבת אוכל, אלא נשנושים, גלידות, ציפסים, בורקסים, תפוציפסים, אפרופו, עוגות קצפות וכאלה, אני לא אוהבת אוכל מבושל, למרות שאני בשלנית גדולה , ובעלי מעיד על זה. בתקופה האחרונה אני מרגישה גם קושי בנשימה, ואני יודעת שזה בגלל המשקל, והמתחים לא עוזרים, אני רוצה לעשות דיאטה אבל מרגישה שאין לי כוחות להתמודד גם עם זה במקביל לטיפולי הפוריות, מה גם שהשומנים לא עוזרים לי בזה. אז מצטערת שהתפרקתי פה, מקווה שתקבלו אותי אליכם, אשמח להצטרף, ואם יש למישהו רעיונות איך להתחיל לחיות כמו בני אדם אז בבקשה. אני שוקלת לאחר שאני אכנס להיריוןבעזרת השם, ואלד, לעשות ניתוח לקיצור קיבה, אני כבר לא מוצאת את הדרך הנכונה, וקשה לי עם הפיתויים האלה. תודה האופה

אביטל +

New member
היי אופה

ברוכה הבאה תראי, לרדת במשקל זה לא תהליך קל. זה דורש התמדה, תשומת לב מרובה למה שאוכלים, רצוי גם הבנה לכללי תזונה בריאה או לפחות לקבל ייעוץ מקצועי בנושא. את המצב של אכילה מתוך שיעמום, חרדה, אבל, געגועים, אכזבה ועוד מגוון רגשות, כולנו מכירים. ואת הקשר הזה של מזון כתחליף רגשי צריך לשבור. זה ממש לא קל וזה תהליך ארוך. אני למשל אוהבת את כל הדברים שכתבת. אני גם אוהבת לבשל ולאפות. אבל לאכול צריך במידה. התזונה שאת מתארת היא די לקוייה ולא בריאה. ואת גם מתארת תופעות רפואיות מדאיגות. ותוסיפי לזה את עניין טיפולי הפוריות והריון בהמשך. הריון עם עודף משקל אינו קל. יכולים להיות סיבוכים בהריון ובלידה עצמה. ואני די בטוחה שאת מודעת לכל זה. אבל בכל זאת את משום מה לא מצליחה לבחור בדרך של שינוי לתזונה בריאה. אני מאוד מצטערת אם הדברים הבאים נראים לך קצת כירידה, אבל לדעתי את צריכה שעון מעורר. גם אני הייתי במצב קצת דומה לשלך, ורק כאשר הבנתי שכל העודף משקל שעלי פוגע באופן מאוד רציני בבריאות שלי, קלטתי שאין מה לעשות. ואם אני רוצה להמשיך לחיות אני חייבת לעשות משהו ועכשיו. גם אני רוצה להיכנס להריון בעתיד, ואחד הדברים שהעירו אותי הייתה הידיעה על הדוגמא הרעה שאני הולכת לתת לילדי בעתיד בכל הקשור לתזונה ואורח חיים. ואחרי 9 חודשים של שינוי שכזה אני יכולה להעיד שאני הרבה יותר מאושרת. ואת יודעת מה, לא צריך לוותר על כל האוכל שכתבת שאת אוהבת. צריך לאכול במידה. משום מה אנחנו תמיד קובעים לנו זמן שבו נתחיל להתייחס לזה ברצינות - אחרי החתונה, אחרי החגים, אחרי המבחנים, אחרי הלידה, אחרי שהילד ייכנס לגן, אחרי שהילד יעלה לכיתה א´, אחרי שהוא יעלה לתיכון, אחרי שיתגייס לצבא.... אף פעם לא באחריותנו. תמיד תמיד זה תלוי במישהו או במשהו אחר. בלוח זמנים שאולי יקרה ויסתדר. באיזה נס שיבוא וייקל עלינו. כמה פעמים קבעת לעצמך יעד שכזה ? ניתוח לקיצור קיבה ?! את כנראה חושבת שזה פיתרון פלא. שאחרי ניתוח כזה לא תהיי רעבה יותר, ולא תאהבי את כל הדברים שאת אוהבת. או שלא תוכלי לאכול אותם. אז תני לי לחדש שלך, ניתוח לקיצור קיבה דורש בדיוק את כל מה שדורשת דיאטה רגילה - שינוי מעמיק בתזונה ובהרגלי האכילה, פעילות גופנית כאורח חיים. זה גם לא עובד בלי כל השינויים האלה. קיצור קיבה הוא בסה"כ כלי, שקצת מקל על התהליך הזה. אבל מבחינות אחרות מקשה על החיים. יש פה בפורום בחורה בשם שלגייה, שיכולה לספר לך מניסיון אישי את כל הדברים האלה. קיצור קיבה זה גם משהו שיכול להסתבך. כמו כל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות. יש פה בתפוז פורום נהדר לנושא קיצורי קיבה. כנסי ותשאלי את החברה שם מה דעתם. אני מקווה שתוכלי להגיע למסקנה הנכונה ולשנות את מה שאת צריכה לשנות. אולי אפילו לשקול לדחות את הכניסה להריון, כדי להרזות קצת, ולהקל על עצמך.

שלגיה**

New member
היי אופה

מעבר למה שכתבה לך אביטל,והיא כתבה לך ממש דברים נכונים וחכמים אז כדאי שתקראי את תשובתה פעמיים. אני מבינה שאת מתוסכלת ומיואשת אך בשאלתך ובדברייך כתבת את התשובה ואת הפתרון לבעייתך : את צריכה להתחיל לאכול אוכל ולא לנשנש. קוראסון זה לא אוכל ! מאפים זה לא אוכל ובייחוד כשאת עובדת במאפייה.דווקא ממקום כזה עלייך להפסיק לאכול מוצרים המכילים קמח ועוד תוספות מיותרות-אלה לא יביאו ולא יוסיפו לבריאותך ולאחר מכן גם להריונך כשיהיה (בהצלחה). אני עברתי ניתוח לקיצור קיבה (בלשון העם הוא נקרא ניתוח לקיצור קיבה) בעקרון הוא ניתוח המגביל את המנותח בקיבה אך לא מגביל אותו בראש והמנותח חייב לשתף פעולה עם הניתוח ולהיות בדיאטה ניתוח לקיצור קיבה הוא לא קסם ולא מרזים ממנו אם לא עושים דיאטה ופעילות גופנית. ולכן אני מציעה לך קודם כל לא להסתכל על הכל כשחור ולבן. את בטיפולי פוריות וגם רוצה לעשות דיאטה ולהרזות.אני לא אומרת לך להפסיק את הטיפולים אך אני מציעה לך לגשת לייעוץ מקצועי דיאטני המלווה את טיפולי הפוריות,שנית אני מציעה לך מסגרת,להרשם לשומרי משקל או מירי בלקין או דיאטה קלאב...זה לא זול אך הקילוגרמים ינשרו ! וכמובן פעילות גופנית. תחשבי איך את עושה את כל אלה אבל הכי חשוב תחשבי האם את רוצה להשקיע למען עצמך ולמען בריאותך. אנחנו כאן בפורום יכולים ללותך ולסייע לך בעצות ובתמיכה. בהצלחה

שלגיהההה../images/Emo23.gif

כתבתי לך מסר..דואגת לנשמה האהובה שלי.
דליה.

אופה3

New member
ולשלגיה ואביטל תודה רבה

קראתי והפנמתי את מה שאתם כתבתם לי, אני רוצה לעשות שינוי עם עצמי, לדחות את ההיריון אין סיכוי, אני אפילו לא מעלה על דעתי דבר כזה, מה שכן ללכת לקבוצות האלה אין לי כסף, אני מוציאה המון על הטיפולים של ההיריון, מי שלא מבינה, זה עולה הון תועפות, גם ככה. אז נכון אולי אני צריכה להתחיל לחשוב שונה. תודה לכם על כל היחס והתשומת לב. שיהיה שבוע טוב, האופה

אביטל +

New member
אופה

לא כל קבוצות התמיכה עולות כסף יש את שומרי משקל, ואכלנים אנונימיים OA שהם כמעט בחינם יש את דיאטה קלאב שהם אמנם יקרים אבל לפי מה ששמעתי שווים כל פרוטה אפשר גם לגשת לייעוץ תזונאי, אולי אצל מישהו מקצועי בכל נסיון עם נשים שעוברות טיפולי פוריות. אבל באמת העניין הוא לחשוב שונה לא לחשוב מחר צריך להתחיל דיאטה, ולהוריד 10 קילו ובזה נגמר הסיפור שיטת המחשבה הזאת נכשלת ומכשילה שיהיה לך המון בהצלחה ואת מוזמנת להשתתף בפורום לפעמים לבוא ולספר למישהו כל ערב מה עשית ואיך התמודדת שאותו יום, מספיק כדי לשנות ותת את המוטיבציה שצריך.

למעלה