שלום לכולכם, חדשה פה

מצב
הנושא נעול.

נומיקה

New member
שלום לכולכם, חדשה פה

שלום לכולכם, חדשה פה
וכבר עם שאלה- יש לי ילד בן שלוש. עכשיו אני כבר שלושה חודשים בטיפולים. (ההריון הקודם נקלט בפעם הראשונה, וכמה שזה ישמע נורא, אני קצת מצטערת על זה עכשיו). בכל אופן, הרופא אמר לי שהזריקות מגדילות בצורה משמעותית את הסכוי להריון מרובה עוברים - יש לכן/ם מושג האמנם זה כך? פתאם המשך הנסיונות מקבל משמעויות שיש לשקול מחדש... תודה!

2שנילי

New member
חד משמעית כן!

שלום לכולכם, חדשה פה
וכבר עם שאלה- יש לי ילד בן שלוש. עכשיו אני כבר שלושה חודשים בטיפולים. (ההריון הקודם נקלט בפעם הראשונה, וכמה שזה ישמע נורא, אני קצת מצטערת על זה עכשיו). בכל אופן, הרופא אמר לי שהזריקות מגדילות בצורה משמעותית את הסכוי להריון מרובה עוברים - יש לכן/ם מושג האמנם זה כך? פתאם המשך הנסיונות מקבל משמעויות שיש לשקול מחדש... תודה!
חד משמעית כן!
תרופות מגבירות ביוץ לדוגמא (כמו איקקלומין) יכולות לגרום לכך שיהיו שתי ביציות או יותר כל חודש ואז יש סיכוי לקליטה של יותר מעובר אחד. את בהחלט צריכה לקחת את זה בחשבון. אם אין לך בעיה מוגדרת מאד, אני במקומך מחכה קצת ומנסה בכל זאת טבעי (אלא אם כן את מנסה כבר הרבה זמן). דרך אגב - יש גם אופציה נוספת והיא נקראת דילול או הפחתה. כאשר יש הריון מרובה עוברים אפשר לעשות דילול או הפחתה ואז להשאר עם הריון עם פחות עוברים. פעולה כזו כרוכה כמובן גם בסיכון. מקווה שעזרתי. בכל מקרה, בהצלחה עם כל מה שתחליטי לעשות. דרך אגב - לי יש תאומים כתוצאה מהפרייה וזה כיף אדיר !!! לא הייתי מוותרת על החוויה בשום אופן.

קודם כל ברוכה הבאה

שלום לכולכם, חדשה פה
קודם כל ברוכה הבאה
הרופא שלך כמובן צודק !! אני אמא גאה לתאומות בנות 6 ולא אתנגד לעוד שתיים/שניים. רק שיבואו כבר !!! איזה טיפולים את עוברת? הרי מה שהרופא שלך אמר, היה נכון גם ללפני 3 שנים !! לא ברור לי על מה הפליאה הגדולה שלך. כל מי שעוברת טיפולים מודעת לסיכוי הלא קטן להריון מרובה עוברים.

העין ה 3

New member
ברוכה הבאה

שלום לכולכם, חדשה פה
ברוכה הבאה
לא הבנתי למה את מצטערת שההריון הקודם נקלט בפעם הראשונה - זה לא נשמע נורא, זה נשמע טפשי... מה הקשר? תתחילי לקרוא קצת סיפורים בפורום ותשמעי על זוגות שמנסים שנים ארוכים ותגידי תודה על מזלך הטוב. אני בכל אופן (ואני מניחה שרובנו) הייתי מוכנה לקבל שלישיה ולא לעבור שוב שנים ארוכות של טיפולים. אז נכון שזה קשה בשנים הראשונות, אבל זה לא קשה כמו לקבל כל חודשיים תשובה שלילית, במשך שנים. בכל אופן אני מאחלת לכם מכל הלב שגם הפעם זה ילך מהר (שלושה חודשים טיפולים זה עדיין לא נקרא הרבה זמן...). בהצלחה!! ורדה

ברוכה המצטרפת, נומיקה

שלום לכולכם, חדשה פה
ברוכה המצטרפת, נומיקה
והלוואי ששהותך כאן תהיה קצרה ככל האפשר. בתשובה לשאלתך, תפקיד הזריקות שאת מקבלת הוא להגדיל את מספר הביציות שאת מייצרת. באופן טבעי וללא התערבות תרופתית, הגוף מייצר בכל חודש ביצית אחת בלבד ובכדי להעלות את הסיכויים להריון במקרה של קושי, מגדילים את מספר הביציות. הסיכון כאן הוא כמובן שיותר מביצית אחת תופרה ואז יש יותר מעובר אחד. אני מניחה שאת עוברת טיפולי ההזרעה (IUI), בהם אין ממש שליטה על כמה הפריות קורות, לעומת טיפולי הפרייה מלאכותית (IVF)(השלב הבא, אם ההזרעות לא מצליחות ונקווה שלא תגיעי לזה), אפשר לשלוט על מספר העוברים המופרים המוחזרים לרחם. לכן בטיפולי הזרעה ניתנים בדרך כלל מינונים יותר נמוכים של הורמונים, כדי שמספר הביציות לא יהיה גבוה מדי. בכל אופן, הריון רב עוברי הוא בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון, על הקשיים והסיכונים שבו, וגם על ההנאה והחוויה שבגידול תאומים, כפי שהעדיו כאן האמהות לתאומים לפני. שיהיה המון בהצלחה, נומיקה!!!!

נומיקה

New member
ראשית, צודה לכן, ושנית, כמובן שלא

ברוכה המצטרפת, נומיקה
והלוואי ששהותך כאן תהיה קצרה ככל האפשר. בתשובה לשאלתך, תפקיד הזריקות שאת מקבלת הוא להגדיל את מספר הביציות שאת מייצרת. באופן טבעי וללא התערבות תרופתית, הגוף מייצר בכל חודש ביצית אחת בלבד ובכדי להעלות את הסיכויים להריון במקרה של קושי, מגדילים את מספר הביציות. הסיכון כאן הוא כמובן שיותר מביצית אחת תופרה ואז יש יותר מעובר אחד. אני מניחה שאת עוברת טיפולי ההזרעה (IUI), בהם אין ממש שליטה על כמה הפריות קורות, לעומת טיפולי הפרייה מלאכותית (IVF)(השלב הבא, אם ההזרעות לא מצליחות ונקווה שלא תגיעי לזה), אפשר לשלוט על מספר העוברים המופרים המוחזרים לרחם. לכן בטיפולי הזרעה ניתנים בדרך כלל מינונים יותר נמוכים של הורמונים, כדי שמספר הביציות לא יהיה גבוה מדי. בכל אופן, הריון רב עוברי הוא בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון, על הקשיים והסיכונים שבו, וגם על ההנאה והחוויה שבגידול תאומים, כפי שהעדיו כאן האמהות לתאומים לפני. שיהיה המון בהצלחה, נומיקה!!!!
ראשית, צודה לכן, ושנית, כמובן שלא
התכוונתי להיות חסרת רגישות. מכיוון שבפעם הקודמת נכנסתי להריון בלי שום התערבות, למעט הזרעה, אני לא ממש שולטת במינוחים, ובאיזה שהוא מקום לא הייתי מוכנה להם נפשית. וכמובן שאני שמחה שכך קרה בפעם הקודמת, אבל כנראה בגלל זה לא הייתי מוכנה למה שאני עומדת לעבור עכשיו. והתסכול שלי נובע מכך שמעבר לעלות הכספית המטורפת משהו, והתיזוזים וההרגשה הרעה שדוחפים לגוף שלי דברים, כמות מנות הזרע שעומדת לרשותי (אם אני רוצה שהילד/ים הבאים יהיו אחים בילוגיים שלמים של הראשונה) היא מאד מוגבלת, כך שהטיפוס שלי בסולם הטיפולים הוא די מהיר. אז נכון ששלושה חודשים זה ממש לא הרבה, אבל ברור לי שתוך זמן לא רב הכמות תאזל, ולכן הרגשתי היא שהכל טס לי בלי שום שליטה שלי. ומצטערת אם פגעתי במישהי בדרך... זאת ממש לא היתה הכוונה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה