שלום לכולכם, מצייצת בפעם הראשונה

deja89

New member
שלום לכולכם, מצייצת בפעם הראשונה

כמו כולנו אני קוראת סמויה כבר כמעט כשנתיים כאן. מאז שהייתי קטנה הבית שלי היה מלא בחתולים מאומצים מהרחוב וכשהייתי נערה הייתי בטוחה שאאמץ ילדים על אותה אנלוגיה - יש כל כך הרבה ילדים בעולם ללא הורים , ולא ראיתי טעם בלהביא עוד ילדים לעולם. לימים אמא שלי עזבה את הבית מבלי לומר מילה, מבלי להשאיר דבר....רעיון ההורות מעולם לא עניין יותר מאז. במקביל יצא לי להכיר את בן זוגי, שאיתי, שאמא שלו נפטרה אחרי מאבק קשה בסרטן במש עשר שנים. גם הוא לא ממש זכה להורות מיטבית אם אפשר לומר כך. אני עוברת הסבה והיום מורה בתיכון. מתוך שני אלו, החלטנו שמתישהו נרצה לאמץ ילדים ואני חייבת לכם תודה על כל כך הרבה אינפורמציה.
אחד הדברים שנתקלתי בהם הוא אימוץ שחו"ל שהרבה פונים אליו, אבל הבנתי שהעלויות מסתכמות סביב ה120,000 שח פחות או יותר, מה שנראה לי כבד יחסית לזוג צעיר. מאידך, לא נתקלתי בהרבה משתתפים שאימצו ילדים יחסית בוגרים, כלומר בני שנתיים ומעלה, האם גם לשם ההמתנה ארוכה?
ואם לבן זוגי יש דרכון רומני - האם זה יכול להקל על אימוץ מול רומניה או עושה אותו לאפשרי?

האם יש כאן אנשים שאימצו ילדים בוגרים? מאוד מעניין אותי לשמוע חוויות אישיות...והאם יש כאן זוגות ללא ילדים ביולוגים שאימצו (שלא ניסו טיפולי הפריה לפני כן?)
נאם עצם העובדה שאיננו רוצים ילדים משלנו יקשה עלינו לאמץ ילדים בארץ?

תודה לעונים ומוצאי חג שמח
 
אני לא אימצתי, אצלנו זה אומנה, אבל אשמח לשתף אם תרצי

הילד שאצלי הגיע אליי בגיל חמש. אשמח לענות לכל שאלה כאן או במסרים הפרטיים, מה שתרצי
 

סביון1

New member
לא הבנתי למה אתם פונים לאימוץ חו"ל לפני שבדקתם את האפשרות של

אימוץ בארץ? במיוחד אם אתם מעונינים לאמץ ילד מעל גיל שנתיים, אני ממליצה לך לפנות לשרות למען הילד ולבדוק את האפשרות הזאת.
&nbsp
 

adiavn

New member
ומהן הערכות הזמנים לאימוץ בישראל?

(כשמדובר בילד בגילאי שנה וחצי עד שנתיים, כמו באימוץ חו"ל)

הבנתי שאימוץ בישראל עדיין נחשב לאיטי ובירוקרטי מאוד.
 

סביון1

New member
בארץ קשה לדעת.

כלומר אפשר לומר די בודאות שאם תביעו הסכמה לאמץ רק תינוק מתחת לגיל שנתיים וללא שום צרכים מיוחדים אז תחכו שש-שבע שנים. אבל אם תהיו פתוחים לאפשרויות נוספות ובכללן ילד גדול יותר, או אפילו תינוק אבל עם צרכים מיוחדים, זה יכול לשנות את התמונה באופן דרמטי. לא תקבלו תינוק תוך שבוע וגם לא תוך חודש אבל אני מכירה זוגות שקיבלו כך תינוק תוך פחות משנתיים, למשל.
&nbsp
בביטוי "צרכים מיוחדים" אין הכוונה דוקא לילד חולה או נכה, אלא למגוון צרכים. למשל: ילד שנולד להורים חולי נפש (והוא עצמו בריא כרגע), ילד שמתנהל הליך משפטי בענין מסירתו לאימוץ, והשופטים בדעה שחבל להמתין כי יש סיכויים גבוהים מאד שימסר לאימוץ, ולכן מורים לשלוח אותו לאימוץ (למיטב זכרוני הסעיף הרלונטי נקרא 12ג'), ילד שנולד לאם יהודיה ואב ערבי וכו', ילד שצריך לגייר אותו ועוד.
&nbsp
 

סביון1

New member
בסופו של דבר, אין שום סיבה שלא לפנות לאימוץ בארץ.

פתיחת ההליך לא מחייבת אתכם לכלום.
&nbsp
מתחילים בכך שממלאים טפסים ושולחים לשרות למען הילד. התאריך הקובע להמתנה בתור הוא היום בו הטפסים התקבלו בשרות. אז מה הבעיה למלא טפסים ולשלוח? בשלבים הבאים נערכות שיחות עם עובדת סוציאלת, שזה סוג של גישוש הדדי במהלכו תוכלו לקבל הרבה מידע.
 
למעלה