שלום לכולכם

שלום לכולכם ../images/Emo140.gif

מראש אני מתנצלת אם אני אשמע מבולבלת אך תבינו הכל עדיין טרי. אני כבר רואה כאן חברות מפורום שכן שאני חברה בו והמליצו לי על פורום זה. לפני כשבוע אמי קיבלה את תוצאות הביופסיה שקבעו שיש לאמי סרטן בשד. הייתי איתה שקיבלה את התוצאה למרות שלא רצתה שאני אלווה אותה. (אני בתחילת חודש שמיני להריוני השני אמי אמורה היתה ללוות אותי בתהליך הלידה הקרוב והן בטיפול בנכד החדש) אני יודעת שאחת הסיבות שכואבות לה כל כך זה הטיימיניג של העסק המסובך הזה שנפל על כולנו. אבל כנראה שזה מובן מאליו קיבלתי כוחות על שבד"כ לא מאפיינים אותי להיות היתד שמייצב אותה ברגעים קשים אלו למרות הריוני ומצבי הרגיש קיבלתי את הפרוייקט החדש שלפנינו כמשימה להתמודדות שהיא שלי בדיוק כמו שהיא שלה. החלפנו תפקידים, אמי שהיתה אשת הברזל ותמכה ובכולנו לאורך כל השנים פתאום קרסה לה והודיעה שזהו הכוחות לעצמה אזלו. אנחנו הילדים הבוגרים תומכים ונתמוך בכל התהליך הלא ברור שלפנינו. הלא נודע זה מה שהכי קשה בתהליך הנ"ל. אני יודעת שניתוח זה השלב הראשון והוא כבר נקבע אבל רגע אחרי הניתוח אין לי מושג מה יהיה. כמובן שהחוסר אונים שלי הוא כאן והוא עם בעלי שעליו אני מתפרקת בסוף יום. החוזק והחוסן והשידור של עסקים כרגיל נשמרים לאמי במלואם. לצערי הצטרפנו למשפחה זו שכולנו לא היינו רוצים להשתייך אליה.

שלום שלומית, וטוב

שהחלטת להכנס לביתנו החם. אני מאוד מבינה מה את עוברת. אמך תעבור לאחר הניתוח טיפולים כימותרפיים וכנראה גם הקרנות. מותר לך להתפרק לפני אמך, את רק בן אדם. וגם לאמך מותר להתפרק מולך, כי גם היא רק בן אדם, ושתיכן עוברות משהו. וכמובן שבא הענין עם ההריון שלך, נושא הרגישות, שכידוע בהריון רגישים יותר לדברים. אבל תני לי לעודד אותך, אמנם סטטיסטיקה, אבל מסרטן שד מחלימים. אני מציעה לך לקנות לאמך כמתנה יפה 2 ספרים, האחד "נאבקות למען עתידנו" של "אחת מתשע" וספר שני "ריפוי עצמי". שני ספרים אלו עזרו לי בהתמודדות היומיומית, וכמובן הבית הזה, שבלי להכנס אליו יום יום, אני פשוט לא אני. ואני מצטערת שהכל נפל עליכם בעיתוי כזה, אבל כל עיתוי הוא לא טוב למחלה כזו, רק מאחלת בריאות טובה לאמך ולך הריון קל, ושהכל יהיה מאחוריכם על הצד הטוב ביותר. מחזיקה לכם אצבעות ותמשיכי לכתוב ולעדכן מיכל

שלום מיכל ../images/Emo24.gif ותודה על העידוד

אני אכן מתעניינת בנושא גם באינטרנט וגם דרך ספרים. לפי מה שאני מרגישה אמי לא כל כך רוצה כרגע ידעת יותר מדי. למרות שזה די נוגד את אופיה שכן היא "עם הספר" בהדרתו כמו שאומרים. היא החליטה לאמץ את דעתו של הפרופ' האחרון שאצלו היינו המרגיע מכולם שלא עשה את עבודתיו קודמיו והפיל עליה טונות של הסברים על הראש. אלא אמר פרה פרה נעבור לפי שלבים ונראה מה ההתפתחות. נכון לעכשיו אני לומדת את החומר בשביל הידע שלי ובשל הרצון לא להיות מנותקת ולהתקע רק על שם המחלה. אכן אשאר ואעזר בפורום זה ואשמח גם לעזור.

lalaליהי

New member
שלום לשלומית

גם עלינו נחתה הפצצה לפני כשבוע, שלאמא יש גידול בכבד, סרטני שצריך להוציא בניתוח דחוף שייערך בשבוע הבא. אני גם בהריון, תחילת חודש חמישי, לבד כאן בארץ (אני מתגוררת בהולנד) ובעלי שם..אנחנו מחזקים אחד את השני, כל בני המשפחה, ואין לי מושג מה טומן העתיד, ואיך כולנו נעמוד בזה, וכרגע זה גם העובר שלי..אני אישית עוברת ימים קשים מאוד, ללא שום אפשרות לקבל כדורי הרגעה בגלל ההריון, ונוסף על החשש בנוגע לאמא, אני חוששת לעובר. הלוואי הלוואי ויקרה נס לכולנו, ובינתיים אני כאן לחפש גם כוחות וחוזק. קבלי

מאחלת לכם שיהיה ../images/Emo23.gif

קל עם הכימו', שיסתיים מהר, ושאמך תהנה מהנכד החדש, בריאה וחזקה ! מיכל

כוחות רק כוחות לחזק את החולה לחזק

את עצמכם ואת המשפחה הקרובה. הרי אנחנו המתמודדים העיקרים הכי קרובים לתכל'ס לחולה שעובר את הכל ויעבור על בשרו. רק בריאות לכולם מכל הלב

lalaליהי

New member
נכון,

אני כל הזמן חושבת על זה, שאם לנו כל כך קשה, מה תאמר אמא שהיא חווה את הכל על בשרה? מאיפה שואבים את הכוחות? מאיפה?? אני מנסה להתלות בתינוק..קרן אור, תקווה, שאיפה למשהו..

מלמלה

New member
הי שלומית

רק אחרי הניתוח וקבלת תוצאות הבדיקה של הגידול שהוצא דבר הלוקח כ-10 ימים יכלו הרופאים להתאים לאמך את הטיפול עד אז אכן יש הרבה אי וודאות דרך הטיפול נקבע לפי הרבה מאוד פרמטרים והוא שונה מאחת לשניה. ההתמודדות שלך היא אכן בעזרה לאמך אבל את חייבת לשמור על קוחותיך ועל העובר שבקרבך

מלמלה

New member
נזכרתי בעוד משהו

בתחילת הדרך יש המון בילבול המון מושגים חדשים כדאי שמבגשים עם הרופא יהיו עוד מישהו פרט לאמך שישמע ויזכור מה נאמר אני קראתי בעיון רב את החוברות המצוינות של אחת מתשע ורשמתי לי במחרב שאלות מוכנות לפני הפגישות ולא התבישתי לשאול שוב ושוב ואמרתי לרופא שמרוב בלבול אני לא זוכרת מה ענה לי הוא הסביר לי שוב עם המון סבלנות .... שמעתי גם על המלצות להקליט את השיחות כדי לשמוע ולהבין מה הרופא אמר (לא עשיתי זאת)

היי שלומית

אני מאחלת לך ולאימך בריאות, הרבה בריאות וכוחות. אני לא מבינה כלום בסרטן השד, לכן אין ביכולתי לייעץ או להציע מנסיוני, נותר לי רק לאחל לך ולכל בני ביתך הרבה בריאות אהבה ואושר. אילת.

תודה לכולכם לצערי רק בעלי נסיון

והמקורבים יכולים להרגיש מה שאנחנו מרגישים. ואכן אנחנו מלווים את אמי לכל פגישה אצל רופא וכל אחד מאיתנו קולטת פיסת מידע ואח"כ עושים התאמות. אני מפשפשת באינטרנט באתרים שקשורים לנושא ולומדת אותו. רמזתי לאמי שאם רק תרצה אספר, אשתף ויש לי חומר כתוב שאתן לה לקרוא אבל נכון לעכשיו כנראה שהיא רוצה להתקדם פרה פרה וזה בסדר. לדעתי גם נכון שלא תהיה מלאה במידע שאולי והלוואי לא יהיה רלוונטי לגביה.

rona39

New member
היי

גם אני אחרי סרטן , הבלבול והפחד בהתחלה הם עצומים, אבל אם תרכזי את כל העצות שנתנו לך כאן, תעברו גם את השלב הזה. יש אתר לעמותת אחת מתשע בו יש מידע על הכל. הנתוח, הטיפולים. מקוה שיעבור לכם מהר ובקלות המו בריאות רונית

הי שלומית

אני חולה בסרטן השד, בדרך כלל לפי ההבנה שלי התהליך הוא ניתוח שבו מנסים להוציא את הגידול ובודקים את הבלוטות מסביב ואם הן נגועות גם אותן, לאחר מכן המשך הטיפולים הם כימוטרפיה ולבסוף הקרנות, צריך רק להתפלל שלא יהיו תקלות באמצע ואם הוצא כל הגידול כולל שוליים נקיים הרופאים טוענים כי הכימו הוא רק אמצעי מניעה. מקווה שהצלחתי קצת להבהיר

lili the one

New member
אכן קשה להתמודד עם בשורה שכזו

אבל ככל שהזמן עובר מסתגלים יותר ויותר. הרפואה היום די מתקדמת והבשורה על אימך אינה גזר דין מוות. אימך תעבור ניתוח להסרת הגידול ולאחר מכן תעבור טיפול כימותרפי, שנכון אינו נעים אבל בסופו של דבר עוברים אותו, ולאחר מכן כנראה שתעבור הקרנות. גם אני כשנודע לי שחליתי לא רציתי להיחסף לכל המידע בבת אחת אלא העדפתי לקחת את הכל בצעדים קטנים. קל יותר לעכל בצורה כזו. בנוסף כבת לאמא חולת סרטן לשעבר ולצערי גם מנסיון אישי, אני מייעצת לך פשוט להיות איתה ולהקשיב לצרכיה. לעיתים חיבוק או הקשבה מספיקים בהחלט. ל.

למעלה