שלום לכולכם

khamala

New member
שלום לכולכם../images/Emo140.gif

אני ואחותי סיימנו לעבוד על הצגה אחת שכתבנו ( תאטרון בובות כמובן) - ועכשיו אנחנו רוצות להתחיל לשווק אותה. יש לנו כמה שאלות : 1. לבנתיים חשבנו להתחיל לשווק אותה לגנים ולמתנ"סים - האם יש לכם עוד רעיונות היכן אפשר לשווק ? 2. איך מתחילים? למי פונים? איך פונים? 3. איך מתמחרים את ההצגה? תודה

khamala

New member
שאלה נוספת....

מה לגבי שיתוף הילדים בהצגת תאטרון?

ולגבי השיתוף- זה תמיד כיף לילדים

אבל חשוב לעשות זאת בצורה מושכלת שלא יהפוך לבלגן מהגיהנום שרק ילדים+הורים מתלהבים/עצבניים מסוגלים לחולל וכמעט שכחתי-בהצלחה
מותר לשאול על מה ההצגה?

khamala

New member
תוכן ההצגה - " להציל את המכשפה"

ד"ר רביט ממציא "משהו חדש" כדור קסמים כדיי להציל את הנסיכה קרלה שקוללה, ולהשמיד את ה"רוע". סניקי הנחש ושובי הדוב נשלחים למשימה להשמיד את פייר המכשפה ( שמייצגת את הרוע) בעזרת כדור הקסמים. אך כשפייר המכשפה בולעת את כדור הקסמים - מתחילים להתרחש דברים מוזרים. בכל פעם שהיא מטילה כישוף - הכישוף " חוזר אליה" . כך יוצא שבמקום "מכשפה מפחידה" היא הופכת ל" מכשפה מצחיקה".אך כשהיא מאבדת את הכוחות שלה ומפסיקה לאיים - כולם צוחקים עליה ומציקים לה. ואז כשהגלגל התהפך - פייר המכשפה צריכה שיצילו אותה. היחידה שעוזרת לה - היא הנסיכה קרלה, שעושה מעשה אמיץ ונועז, ונכנסת לתוך הפה שלה כדיי להוציא את כדור הקסמים - ולהחזיר את המצב לקדמותו. קרלה מקבלת בסופו של דבר תגמול למעשה שמתבטא בהפיכתה מבובה לייצור אנושי. ההצגה למעשה עוסקת בהתייחסות שלנו לחלש - בכל אחד גם שנראה "חזק" מסתתר ה "חלש", ואסור לנו לעולם לנצל מצבי חולשה, ולפגוע באחרים גם אם הם פגעו בנו. ברגע שנבין כיצד עלינו לנהוג, רק אז נוכל באמת לגדול ולהפוך ל" אנשים אמיתיים".

אמנם לחלוטין אין לי נסיון בעניין

אבל אני יודעת שאם תקבלו את אישור סל תרבות להצגה יהיה לכן הרבה יותר קל לשווק אותה למוסדות תרבות, וגם הייתי מציעה לכן להציע אותה לפסטיבלים שונים ברחבי הארץ (הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון בובות בחולון, הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון בובות בירושלים, הפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים בחיפה, ופסטיבלים שונים בסוזן דלל, בתיאטרון גבעתיים, בנגב ועוד)

khamala

New member
תודה רבה ../images/Emo194.gif

יש לנו כמה שאלות: 1. לגבי סל תרבות: אילו קריטריונים יש להם על מנת לאשר הצגה? כשמופיעים לפניהם האם זה נעשה בנוכחות ילדים? האם הם מציעים הצעות לשיפור, או רק מאשרים או שוללים? חשבנו אגב, להשתפשף בגנים כדיי לקבל תגובות לפני שנראה את ההצגה לסל התרבות כדיי שנדע אם צריך לערוך שינויים בהצגה - מה את אומרת? 2. לגבי פסטיבלים - למי צריך לפנות? 3. האם כדאי לפנות לאמרגן?

שיווק הצגות

1) מכינים דף קשר עם פרטי ההצגה כולל מחיר ושולחים למי שרוצים ( גנים,מתנסים,אמרגנים...) 2) סל תרבות זה די "פאטתת" הם לא ממש אוהבים תיאטרוני בובות וגם אז זה לא זה, מצד שני גננות לא סובלות מכשפות לפחות לא בגן שלהם.(ממה שכתבת על הסיפור) 3) ברוב המתנסים המצב על הפנים כמעט והם לא קוניםכי לא מגיעים ילדים כדי שיצא להם רווחי. 4) בקיץ בקייטנות יש יותר עבודה אבל אז גם התמחור יורד... 3 הצגות ב 750 ( בעסה אני מוכר ביותר...) 5) יש מפעילים מסביבות ה-200 ש"ח ואפילו פחות (לטעמי הורסים את השוק ולרוב בררה) ויש יקרנים (לגנים ולמתנסים בד'כ אין הרבה כסף והם לא קונים הרבה הצגות) 6) הצגה של שני מפעילים עם/בלי בובות לרוב סביב 500-650 . 7)גני ערייה לא קונים המון הצגות כי יש להם הצגות דרך סל תרבות. 8) פסטבלים לפעמים צריך לשלוח קלטת של ההצגה ומי שמושך בחוטים קובע ( לא לבנות על זה, לרוב זה בברנז'ה) נשמע לא משהו אבל אפשר להתפרנס. מקווה שעזרתי ניסיתי לעשות בקיצור.. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=PLAYIM

khamala

New member
בקיצר, עם מי צריך לשכב?../images/Emo8.gif

תשמעי זה נשמע מזעזע, חשבתי שהמצב קצת יותר טוב. האמת שבקשר להצגה עצמה - החלטנו לשנות את השם ולקרוא לה "כדור הקסמים" , כדיי לא לשים בפוקוס את המכשפה, כי בעצם כדור הקסמים הוא עומד במרכז לא פחות. אבל אני שמעתי מהרבה מפעילות שאפשר לפנות לאומנות לעם, ואם מאשרים לך אז השמיים זה הגבול. אבל, תודה בכל אופן על ההתיחסות...

שלום לשתיכן ../images/Emo24.gif . ובכן........

סל תרבות ואומנות לעם. סל תרבות -הצגות בבוקר לגני ילדים ובתי ספר. אומנות לעם אחה"צ איפה שתרצו. --------------------------------------------------------- התמחור של ההצגה מתומחר לפי: כמה שחקנים או עובדים [תאורה וכו"] גודל התפאורה והבובות - מספר הצופים- 100 ...150? מוסיקה מקורית - מעבד מוסיקלי? במאי??? רצוי מוכר מחזאי? זמן הקמה - זמן פירוק מערכת הגברה - תאורה בדר"כ מחיר הצגה הוא 1000 ש"ח + מע"מ והצגות גדולות יותר 1700 ש"ח + מע"מ [כולל תאורן] ויש שגובים הרבה יותר ........... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ברגע שסל תרבות מאשר את ההצגה אין שום סיבה שאתן לא תעבודנה יפה. לקראת חודש יוני יולי מצלצלים לעיריות ולמועצות וסוגרים על סל תרבות . [את הכסף מקבלים ישירות מהעיריה] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- הצגה שהשקעתן בה המון לעולם לא לתמחר במחיר מצחיק ככל שתגבו מחיר הוגן להשקעתכן כך יתיחסו אליכן וכך תגיעו ל"נישה" הרצויה ולא לטחון מים לריק. צרו איתי קשר אוכל לתת לכן עוד טיפים לדרך.......
ב ה צ ל ח ה!!!!

../images/Emo98.gif אוכל את הכובע

דבי היקרה, תראי לי גננת שמוכנה לשלם 1000 ש"ח על הצגה ואני מוכן לאכול את הכובע של הארנב שלי. על הצגות שחקנים באולם תיאטרון עסקינן? דיברנו על... תיאטרון בובות !!! (הצגה/הפעלה 45דק' ) 400 ש"ח כולל מע"מ יקר לה.

אינני מדברת על גננות בעליי גן פרטי.

אלא על גני עיריה שההצגה כלולה בסל התרבות ועל גני ויצו ונעמת שמשלמים 1000 ש"ח להצגה . [תלוי איפה????] שוב לא מדובר על הצגות קטנות אלה על גדולות.. [הצגת שחקן עם בובות] כמובן שבויצו או בנעמת המפעיל מופיע בפניי כל הילדים גם הצעירים וגם הבוגרים. ------------------------------------------------------------------------------------------------- ישנם גם בעלי גנים פרטיים שמזמינים פעמיים בשנה + הורים ומשלמים כנ"ל. הצגות רגילות לגנים בבוקר - המחיר הוא- 500 ש"ח או 600 ש"ח זה המקסימום שגננת מוכנה לשלם. במקרה כזה אני מגיעה בלי מסך אחורי, עם מערכת הגברה קטנה ניידת, ללא תאורה, תפאורה בסיסית ובובות
. השירים הם מהשתלמויות לגיל הרך ולא מקורי. לרוב הצגותיי מחולקות לגדולות וקטנות . לפעמים על אותו שם סיפור. אך לעולם לא ב200 ש"ח להצגה!!! למעט מקרים בהם אני בוחרת מדיי שנה שלושה גנים באזורי מצוקה בארץ ומגיעה להצגות במחיר מינימום . זה לא הוגן שאוכלוסיה שאינה יכולה לשלם לא תזכה לקבל תרבות איכותית. לכן כל שנה אני בוחרת איזור אחר ומגיע במשך כל השנה במחיר ששששששששששלא לגלות!! דלק ומים מינרלים לדרך
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- האם הכל ברור???
תאטרון פלאים [שם מדליק] דבוש

khamala

New member
היי דבי....

מה שלומך?? הרבה זמן לא ראינו אותך! שלחנו לך אגב, מסר אישי... אבל לבנתיים : פרטים על ההצגה - קודם החלטנו כבר לשנות את השם ל "כדור הקסמים". אנחנו שתיי מפעילות ( אחת עם תואר שני פילוסופיה אחת עם תואר ראשון - תאטרון וחינוך). הפסקול נערך ע"י עורך מוסיקלי מקצועי. מחזאי - אנחנו כתבנוץ במאי - אנחנו ביימנו גודל התפאורה - 2 מטר * 1.70 גודל הבובות - בובות כפפה בגודל 50-60 סמ' - שאגב עוצבו ע"י בובונאית בהתאם לצרכי ההצגה. מערכת הגברה - בידורית אין בשלב זה תאורה. שאלות: לגבי סל תרבות ואומנות לעם: 1. מתי כדאי להזמין אותם? לקבוע פגישה, מאחר ועוד לא העלנו עדיין הצגה אחת ( רק עכשיו התחלנו בשיווק) 2. האם יש להם קריטריונים לקבלת האישור שלהם? 3. האם הם רק מחליטים אם לקחת או לא - או שהם נותנים עיצות לשיפור, או תנאים שאם נשנה, או נסלק, או נוסיף משהו להצגה - הם יתנו את האישור? 4. האם מזמינים אותם בנוכחות ילדים - או שמראים להם את ההצגה באופן פרטי? ושוב...תודה לך....

קביעת הצגות ל"סל תרבות"

פעם שהייתי צעיר אז זה היה כך... (לפני שלוש שנים התענינתי ומאז על ה... שלי סל תרבות) צריך להעביר להם 3 תאריכים בהם יערכו הצגות והם ינסו להגיע לראות באחת הפעמים (אלק) אפשר להתנדב להופיע בגנים שאת מכירה/סידרת שישמשו כקהל. (הם הרוויחו הצגה בחינם ואת את סל תרבות) אפשר להשתמש בכאלה תיאטראות שמכירים שם כבר את המפקחת באותה עיר (לא בא לי ללכלך על אנשים) ואז אולי הדברים יזוזו, רק שאז הם יצרו אחוזים על כל הצגה שלך (לפעמים לכל החיים, היה אחד שרצה 6% עם זכויות יוצרים, אמרתי לו שיחפש מי שינענע אותו). סליחה על השפה. המון בהצלחה, רק על עצמי לספר ידעתי.

khamala

New member
../images/Emo87.gif - תרבות

אני מבינה מהתגובה שלך שאתה נכנסת לסל התרבות אבל עדיין אתה לא ממש מרוצה? אני דווקא הבנתי שזה פותח המון דלתות. ומה? אתה רציני? הם רצו לכלול בעיסקה זכויות יוצרים? זה לא קצת פלילי?

שלום לכן khamala.../images/Emo66.gif

1- מתיי להזמין? כבר היום .
בסוף שנה יש לחץ וביולי אוגוסט הם לא עובדים. עכשיו זה מצויין. 2- בוודאי . קראי את שאלון ההרשמה ושם תראי מה הם מבקשים. 3- הם לא אומרים כלום באותו יום אך במכתב תיראי עם עברת או מה טעון שיפור. ו...תזמיני שוב
. לא להתייאש!!! 4- הכי טוב לתאם עם מתנס או אחראית על הגנים כמה תאריכים רלוונטים כדי שארבעה גנים יגיעו אלייך להצגה. לאחר שתקבלי במייל את תאריך ההגעה של נציגי סל תרבות תוכלי לידע את האחראית על הגנים על התאריך הסופי. אני מקווה שאתן "טחנתן" את ההצגה וכל המעברים ברורים. "בהצלחה" דבוש

khamala

New member
היי דבי....../images/Emo8.gif

העניין הוא כזה....אנחנו רק עכשיו מתחילות בשיווק ההצגה, עוד אפילו לא התחלנו לפנות לגנים, אנחנו נתחיל בפניות משבוע הבא. השאלה היא, האם עכשיו ה באמת יהיה זמן טוב לפנות אליהם, למרות שעוד לא הצגנו את ההצגה באף גן? ולמה את מתכוונת ב "טחנו" את ההצגה? עבדנו עליה בבית המון זמן ( כמעט שנה). ולמה הכוונה במעברים? המעברים מסצינה אחת לשנייה? בכל מקרה, שוב תודה רבה על ההתייחסות הרצינית. אני חייבת להגיד לך גם שהטיפים שנתת לנו בעניין התפאורה ( א לפני כמה חודשים) ממש עזרו לנו. תודה-- - - מענת ואורית

ענת ואורית היקרות.

ובכן עכשיו אני מבינה. אתן חייבות להתאמן בגנים ולראות מה מצחיק? מה מפחיד מדי? האם כניסת הבובה מצד שמאל היא בסדר או שצריך לשנות? במאית טובה תוכל לעזור לכן המון. בקיצור צריך לנסות את ההצגה במציאות ולהגיע לליטוש הסופי לאט לאט. לאחר שאתן יודעות מה עובד ומה לא ויש לכם מוצר מוגמר אז....ברכותיי !!! כרגע אינני מציאה להזמין את סל תרבות אלא בתחילת שנה הבאה . בהצלחה שוב
דבוש

khamala

New member
../images/Emo6.gif המון תודות דבי

אני באמת גם חשבתי שזה קצת מוקדם מדי להתחיל לפנות לכל מיני ארגונים גדולים. אני בטוחה שעוד נשנה ונשפץ בהמשך. ואגב, על הבימוי עבדנו באופן מאוד דקדקני ופרטני, ממש פרפקציוניסטי, בגלל זה לקח לנו כמעט שנה לעבוד על ההצגה - כולל עריכה מוסיקלית, בניית תפאורה, כתיבת המחזה, עבודה על הדמויות וגם בימוי כמובן. בכל מקרה, תודה, רבה רבה, על כל העזרה.... ובמידה וניצטרך עוד טיפים, טוב לדעת שיש את מי לשאול.

למעלה