שלום לכולכם

הסוכנת23

New member
שלום לכולכם

אני חדשה כאן דיי (ביקרתי כאן בעבר,) רציתי לשאול אותכם, ואשמח לכל תשובה אפשרית, אני חרדית בת 25 יש לי בעיה שנקראת,,,,,,,,,,לא יכולה לאיית כ"כ-- קיצור אי ספיקת כליות (כרונית) נולדתי עם כליות קטנות שעליהם נודו לי רק אחרי רעלת הריון כיום יש לי ילדה אחת מתוקה,ויפה, הקריאטינין שלי עומד על 2.9 ואני דיי מודאגת ממצבי , כי כידוע זה מחלה מעצבנת, ולא מובנת אף פעם, אני רוצה עוד ילד ואני יודעת שזה בלתי אפשרי כרע השאלה שלי האם יש מישהי שהייתה במצבי/מכירה את המצב הזה ויכולה להגיד לי מה אלאה???(אמור להיות) אני חשבתי שאם לא אוכל להביא ילד בעוד,,,,,,,,,לפחות 7 שנים(כי ההדרדרות כ"כ איטית ואולי בכלל יציבה)אם לא יותר אני רוצה ילד בפונדקאות,זה לפחות המחשבה/פנטזיה, שיהיה לי עוד ילד כי אני לא יכולה לדעת האם אוכל ללדת רגיל אחרי או לא יודעת מתי שזה יהיה אשמח לקבל תשובות , הגיוניות, או מישהו שיכול לספר לי על עצמו, חברים, שחוו את הפחד כמוני??? תודה מראש.

Avraham F

New member
אי-ספיקה כלייתית (כרונית)

"סוכנת" חרדית יקרה, אי-ספיקה כלייתית (כרונית), איננה קשורה למגזר כלשהו. החולים בה חרדים או חילונים, צעירים ומבוגרים, בעלי משפחה ורווקים, גברים ונשים. הסיבות למחלה רבות ושונות, רק התוצאה הסופית היא אחת, שהיא אי-ספיקת כליות סופנית. לא תמיד מגיעים לאי הספיקה הסופית וגם משך המחלה, אינו שווה לכל מקרה. המושג מחלה כרונית, פירושו התדרדרות ממושכת ואיטית ונכון כל מחלה "מעצבנת". מצב של קריאטינין 2.9 הוא מדאיג, אבל מה שקובע הוא השינוי בערכים מבדיקה לבדיקה. אין מושג כזה הנקרא "התדרדרות יציבה", או שיש מחלה יציבה, או שיש התדרדרות כרונית. פחד הוא רגש אינדיבידואלי, יש נשים "גיבורות" ויש נשים נורמליות, מה עדיף אינני יודע. ענייני פריון (לידה וילדים), הם לא רק מצוות הבורא, יש להתחשב גם בגורמים הרפואיים. ברכת רב, ונסיון של אחרות, איננה סגולה או הבטחה לבריאות היילוד, מבחינה גנטית. השאלה אם ללדת ילד, שעלול להיות חולה בעתיד, היא שאלה מוסרית וערכית. אני מקווה שתקבלי כמה תגובות מנשים ש"עשו" את זה, אבל בריאותית, כל מקרה לגופו. אני מאחל לך בריאות טובה יותר והצלחה בכל מה שתחליטי.

למעלה