שלום לכולכם

שלום לכולכם

יש לי שאלה בענייני הריון בארה"ב: בארץ השתמשתי בשמן נבט חיטה במהלך ההריון (להכנת צוואר הרחם ללידה) ובהנקה. מישהי יודעת באיזה תחליף אפשר להשתמש בארה"ב?

ronnieyuval

New member
את יכולה לקנות אותו בחנויות טבע

או להשתמש במקום זה בשמן שומשום.

נאמי

New member
לידה קלה

כאחת שעברה לפני חודשיים לידה בקלי קלות (עוד לפני שהבנתי שאני יולדת הילד היה בחוץ ללא כאבים ללא חתכים וללא קרעים) אני ממליצה בחום על שתית תה עלי פטל (כף בכוס מים רותחים מידי יום מהחודש השביעי). במקום שמן נבט חיטה אפשר שמן שקדים. לידה נעימה נאמי

נאמי

New member
../images/Emo145.gifתה עלי פטל

בחנויות הטבע בישראל ארוזים עלים מיובשים כתושים ביחד עם הגבעולים בשקית (צבע העלים ירוק כהה). בהצלחה

nyc1

New member
אני מבינה מה עושים עם זה להנקה אבל.

אשמח לשמוע ממך ולו גם בפרטי מה זה עוזר ללידה?

ronnieyuval

New member
שמן נבט חיטה ללידה

בעצם צריך את זה עוד לפני הלידה. בעזרת השמן מבצעים עיסוי עדין של איזור הפירנאום על מנת להרחיב אותו, כדי להפחית סיכוי של חתך חיץ. זה בפירוש לא נועד לצואר הרחם, שנמצא עמוק בפנים ויותר טוב לא להתעסק איתו כי זה רק יכול לגרום נזק. את העיסוי הזה יכול לבצע הבעל או את בעצמך (אם את גמישה...) ובד"כ מתחילים איתו מס´ שבועות לפני הלידה וגם בלידה עצמה אפשר להיעזר בו. דעתי על העיסוי? לא שכנע אותי שזה עוזר. מכירה אינספור בנות שלא עיסו (כולל אותי) ושלא נחתכו בכלל, וכאלה שעיסו יום יום בקפידה חודשיים לפני הלידה ובסוף חתכו להן את האם-אמא...

קודם כל, תודה על התשובות של כולכן

אנסה לחפש בחנויות טבע באיזור. בקשר למקום העיסוי, ברור שאת צודקת, רוני. לא הייתי משתגעת להתעסק עם צוואר האחם. בקשר ליעילות, יש הרבה מאוד גורמים שמשפיעים על הסיכון של חתך חיץ. אחד מהם הוא גמישות האיזור, אבל ברור שיש גורמים נוספים. אני השתמשתי בו בלידות קודמות, ולי הוא מאוד עזר, וכך גם לחברות שלי. ברור שאי אפשר לבודד את הגורם הזה מבין כל האחרים ולקבוע את מידת יעילותו, אבל מכיוון שיכול להיות שהוא מסייע, למה לפסול?

נאמי

New member
עלי פטל ושמן ללידה

העיסוי עם השמן לא צריך להיות נעים. אלא עיסוי שמרחיב את ה"מקום". בעיקר היכן שקרוב לחלק האחורי. לגבי התה של עלי הפטל אין לי מושג מה זה עושה אבל זה עוזר. מה שאני עוד ממליצה לפני הלידה זה לנסוע עד לבית החולים למקום בו תלדי. אנחנו לא עשינו זאת ומהלחץ הגענו לחניון של בית החולים ומה שנשאר לי זה ללדת על רצפת החניון.

למעלה