שלום לכולכם

שלום לכולכם

לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא זן ובודהיזם. אני מרגיש שאני רוצה להתפתח בנושא, אבל אין לי שמץ שך מושג מאיפה להתחיל, ודווקא בגלל שיש כל כך הרבה אפשרויות. אז מה אתם ממליצים? לקרוא ספרים? איזה? ללכת לקורסים? איזה? כל הצעה והארה תתקבל בברכה. אור.

darmha

New member
היי אור

קיימות מסגרות שונות ללימודי זן. כיצד אם כן, נמנעים משרלטנים? כיצד נמנעים מללכת אחרי מורה ולמצוא את עצמנו בדרך צדדית ללא מוצא? התשובה היא בבדיקה של מקום הלימודים והרקע של המורים. המקומות שנתפשים בארץ כמקומות רציניים ללימודי הזן הם: יש שני מרכזי זן בארץ: בתל אביב ובטבעון. מרכזים אלו יועדו במיוחד למעוניינים בזן הן כמקור למידע בנושא (ספרות, מאמרים, חוברות וקשרים לחו"ל) והן כמקום להתנסות באופן חוויתי ברמה גבוהה ובתנאים מצוינים. במקביל ישנם לימודים אקדמאיים בנושא באוניברסיטאות: תל אביב, חיפה וירושלים. האמת היא שאין צורך בלימודים אקדמאיים כדי ללמוד זן, וניתן ללמוד זן ישירות דרך האימון והתרגול. השאלה היא מהי רמת "ההתעניינות" שלך בנושא. כלומר, עד כמה חזקה השאלה הפנימית שלך או הצורך שגורם לחיפוש. אם לא כל כך אז אולי מומלץ קודם לקרוא ולהבין ואז להחליט מה ולמה. אם הגחל הפנימי בוער בעוצמה אז לימודים תיאורטייים רק יעכבו את ההתפתחות האישית שלך ומומלץ לגשת ישר לעניין עם או בלי לימודים תיאורטיים במקביל. מה אתה אומר? יובל

"ישר לעניין" בהחלט נראה לי נכון

לא ציינתי זאת, אבל עשיתי לפני כחצי שנה קורס ויפאסאנה (בארץ). כלומר את הרצון ללמוד ולדעת יש לי. מאוד אפילו. בגלל זה אני מרגיש שלשבת ולקרוא ספרים (לא שאני לא עושה זאת כעת) זה אכן מעקב. קראתי מספר ספרים שבאמת גרמו לי לרצות לחוות את הדברים על בשרי, כי כידוע אין טוב מהתרגול האישי, ודרך קריאה על חוויותיהם של אחרים אני כנראה לא אגיע להארה
אז מאיפה אני משיג חומר על המרכזים בארץ? תוכל לתת לי כתובות או טלפונים? תודה, אור.

dream2

New member
אור היקר../images/Emo140.gif

הכתובות והטלפונים של המרכזים בארץ: תל-אביב: אלנבי 64 קומת גג טלפון:5107356 03 טבעון: אלונים 47 טלפון: 9535647 04 מקוה לראותך בקרוב
יעל

../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif ועוד שאלה ../images/Emo13.gif

האם יש למרכזים אתרי אינטרנט שבהם אוכל לקבל אינפורמציה על המרכז? האם ניתן לקבל חומר עיוני הביתה? או שאני צריך להרים את עצמי מהכסא ופשוט להגיע לשם?

dream2

New member
תשובה../images/Emo6.gif

אתר האינטרנט למרכז נמצא בהקמה. אבל כדי לקבל את הרושם הטוב ביותר עליך להתנסות בחוויה של הלימוד והתרגול במרכז. במקביל יש המון חומר עיוני באינטרנט ובספרים. ואז להחליט בעצמך מה יותר טוב לך תרגול ולימוד מעשי או לימוד דרך מחשב וספרים. שניהם טובים אתה הוא זה שצריך להחליט. בברכה
יעל

שתי דרכים להארה

קראתי רק ספר אחד על זן. בערך שש פעמים. במשך כמעט עשר שנים. שם הספר "The little ZEN companion" אשר תורגם לעברית למשהו כמו "זן-מורה דרך קטן". הספר הוא באמת קטן- 10 ס"מ על 10 ס"מ, אך עוביו- כדי אינץ' אחד, מכיל 400 עמודים של קטעי זן שערך במופתיות David Schiller. מרבית הספר הוא משפטים קצרים, בעלי עוצמה אדירה, אשר נאמרו על ידי אשפי זן, פיזיקאים, נגני ג'ז ושחקני פוטבול. מרבית הספר כתוב באותיות גדולות, שנוח לקרוא תוך כדי מסע. לקרוא משפט וללעוס אותו בדרך. בין לבין, קטעים מעט ארוכים יותר על תולדות הזן. בינהם גילוי מעניין, שאי אז היו שני זרמים של זן- הזרם שהאמין בהארה פתאומית והזרם שהאמין בהארה הדרגתית. הזרם השני דעך ונעלם עם השנים. למרות שיכול להיות שהוא הנכון. בכל מקרה אם אתה מחפש הארה אז פשוט תביט מהחלון- השמש זורחת ואם לא אז בטח יש איזה פנס רחוב. האור לא נמצא הרחק בעתיד. הוא זורח לך ממסך המחשב. עכשיו. והנה לסיום משפט גדול מהספר: "The only zen you find on the tops of the mountains is the zen you bring up there" (רוברט מ. פירסיג)

למעלה