רומי-לגבי הטבעת והחיים איתה
הטבעת מסוג LAP BAND היא טבעת המותקנת בחלק העליון של הקיבה, הטבעת יוצרת כיס בנפח של כ- 30 סמק שהוא מין מקדים קיבה כזה שהצורה הכי נכונה לתאר אותו זה מן משפך שהחלק הצר שלו נוצר על ידי הטבעת בתחתיתו (רק אחר כך מגיעה הקיבה עצמה ואליה מגיע בסופו של דבר במזון), אבל! ה``משפך`` הזה משאיר את האוכל זמן רב יותר לפני שהוא יורד, מה שיוצר תחושת שובע מדומה, הרופא שלי קורא לזה שובע מכאני. עד שהכיס מתרוקן עוברות כ-20 דקות שאלה הדקות הקריטיות לגבי תחושת שובע אמיתי שבאה אחר כך. הימצאות הטבעת ויצירת הכיס הזה מודיע על שובע, לפני שאנחנו באמת שבעים ואם מזהים את הנקודה, אז מפסיקים לאכול וכמות המזון שהכנסנו קטנה בהרבה ממה שהיינו מכניסים ללא הטבעת, כשהקיבה היא בעצם גמישה, ואנחנו אלופים בלנצל את הגמישות הזו. הטבעת(מהסוג שאצלי היא 18 מ``מ קוטר והיא כמובן לא גמישה, כך שאם לא לועסים טוב, או אוכלים מאכלים אסורים, על כך אחר-כך, האוכל נתקע בפתח הצר של המשפך ויוצר בעיה (לי עוד לא נתקע אוכל אף פעם וזה אומר שאפשר גם בלי). החלק שמעל לטבעת הוא גמיש, כך שאם נלחמים איתו/איתה, הוא יתרחב בסוף ויווצר כיס גדול מדי, וזה סיבוך!!! לא רצוי.לכן גם אני וגם האחרים אומרים תמיד שצריך בכל זאת איזושהי משמעת ואסור, אסור להלחם בזה.זה הקטע הפסיכולוגי בכל העניין, להזהר, לדעת מה אסור ולזהות את תחושת המלאות המוקדמת. אותה טבעת מחוברת לדופן הבטן(בצד או באמצע), מתחת לקו התחתון של הצלעות, לפורט שמחובר אליה בצינורית, דרך הפורט העגול והשטוח ניתן להזריק מים אל הטבעת ועל ידי כך לנפח אותה ואז להצר את קוטרה וממילא, את קוטר יציאת המזון מהמשפך, זה לא אוטומטי אלא בהתאם לקצב הירידה במשקל.שניהם, הפורט והטבעת תפורם כך שאם הכל נורמאלי, הם לא זזים ממקומם.(נורמאלי=לא מקיאים, לא דוחסים). הצרות כאלה מאלצות משנה זהירות לגבי מה אוכלים. בכל מקרה לומדים קודם ללעוס ולכן מתחילים במזונות רכים ומרוסקים (אני אחרי חודש כבר אכלתי בשר). בכל מקרה יש להמנע מלחם טרי, פירות סיביים כמו מנגו, הדרים, אננס, אפרסמון וכדומה. צריך להזהר מדברים רכים שעוברים בקלות ומשמינים וזה שוקולד ודומהו וגלידה. כאן שוב, משמעת! חשוב גם לא לשתות מיד אחרי האוכל, כי אז המזון שבמשפך נשטף והתחושה נעלמת. ההתאוששות קצרה כמו שכבר אמרתי, וזה לא כואב ולא מציק אם עושים מה שממולץ. אני גם ממציץ לראות דיאטאנית פעם בחודש, זה משאיר אותך בקשר עם ההנחיות. אפשר לעשות הכל עם הטבעת(חוץ מהרמת משקולות, שהרופא שלי לא המליץ לי לעשות) אבל בהדרגה, חודש וחצי לא כדאי להתאמץ, כדאי להתחיל בהליכה(כבר אחרי שבועיים) ולהוסיף בהדרגה אימונים אחרים לבנית שריר, זה מאד חשוב כי הוא זה ששורף קלוריות. מקווה שזה עונה ומרגיע, בכל אופן, רוייקו פה בטח עוד יוסיף.