שלום לכולכם...

nufara1

New member
שלום לכולכם...

כמעט בטוח שנעשה בבית החדש חשמל תלת-פאזי. מישהו יודע כמה עולה חיבור חשמל של ח"ח לחיבור חד-פאזי וכמה לתלת-פאזי?מה ההבדל הכספי? תודה מראש על תהתשובות ועוד שאלה קטנה:מזגן מיני מרכזי שנשלט בכל חדר על ידי שלט אחר מצריך באמת חשמל תלת-פאזי?

מאגר

New member
את העליות להגדלת חיבור אתה יכול

למצוא באתר של חח"י כי יש מספר אפשריות הגדלה לתלת פאזי. לגבי מזגן מיני מרכזי רצוי מאוד שהוא יהיה תלת פאזי אם הוא יהיה. היום כבר לא כל כך ממלץ לעשות מיני מרכזי לאחר ניסיונם של אנשים מתברר כי מזגן מיני מרכזי גם כאשר ישלו דמפרים שסוגרים מעברים עדיין צורך את אותו חשמל אי לך הוכח כי עדיף לעשות מזגנים נקודתיים קטנים בכל חדר הן מבחינת מחיר הקניה והן מבחינת מחיר עלויות שימוש ואחזקה. אז כדאי מאוד לחשוב על זה לפני שמזמינים אותו. שיהיה בהצלחה דורון ט

nufara1

New member
חשבנו על זה,לשים בכל חדר מזגן,

אך הבעיה היא שבגלל שזה בניין קומות ואנחנו ניהיה קומה ג',צריך לעשות ניקוז ולהוסיף את הניקוז במיקום שאנו רוצים (הדירה בבניה) זה עניין של בערך 8-10 אלף שקל.אז חשבנו על מזגן מרכזי שלכל חדר יש שלט וכך בעצם לא יווצר ביזבוז חשמל. דרך אגב ניסיתי לבדוק את עניין החיבור התלת-פאזי מול החד-פאזי באתר ח"ח ולא מצאתי. אודה על עוד תשובות ועזרה בדילמה

רשר

Well-known member
מנהל
אתר ח"ח

כנס ל"שירות" "תעריפים" "תעריף הגדלת חיבור"

amidek

New member
הבזבוז יהיה גדול מאוד

ושלא יהיה לך ספק שהדמפרים בכל חדר חוסכים בחשמל כי זה מאוד לא משמעותי, המזגן עובד בכל מקרה במלוא העוצמה והסיפור של המוכרים \ מתקינים הוא סתם קשקוש ואני מדבר מניסיון. יש איזהשהו אלמנט קטן של חיסכון שנובע מזה שיש נפח יותר קטן לקרר בגלל שהחדרים סגורים אבל לא משהו רציני שתרגישו בחשבון החשמל. לדעתי זה אפילו להיפך, כלומר אם כבר הפעלת את המזגן המרכזי תפתח את כל החדרים ותיהנה מבית ממוזג מלא כי החשמל יעלה לך כמעט אותו דבר.

אם צריך מיזוג נגיד בשני חדרים

בגודל בינוני- איזה חוזק מזגנים וכמה עולה למזג לשעה נניחת בהשוואה ליחידה מרכזית לדירה ממוצעת (+-130 מ"ר)? אם לוקחים בחשבון שכמה נפשות בבית ולא כולם באותו חדר - איפה נקודת האיזון ת ז"א מכמה חדרים כבר כדאי יחידה מרכזית??

nufara1

New member
כנראה שמה שכתבתי לא הובן נכון...

הבית נמצא בבנייה.את ההרחבה לתלת פאזי אנחנו עושים דרך הקבלן (משלמים לו לפי המחיר שהוא דורש)השאלה היא כשמחברים את הבית לחשמל ,מה ההבדל במחיר?כי לפי החוזה הם נותנים לנו לפי חד-פאזי אז רציתי לדעת כמה בערך יצא לנו להוסיף?!

רשר

Well-known member
מנהל
הבנו היטב

באתר ח"ח יש לך את התוספת שצריך לשלם עבור ההגדלה. בנוסף גם החשמלאי צריך לעשות שינויים שיעלו לך לפי ההסכם עם הקבלן.

מאגר

New member
תגיד לי כמה הקבלן רוצה ואני אגיד לך

אם זה סביר או יקר זה יהיה פשוט יותר כי זה כבר לא קשור לתעריפי חח"י לפי תעריף חח"י הגדלת חיבור בזמן בניה הרבה הרבה יותר זולה ממה שהקבלן מבקש אז אם תגיד לי כמה הקבלן מבקש אוכל לעשות לך את החישוב מה יותר זול. בהצלחה דורון ט

nufara1

New member
הקבלן דורש 1800 ש"ח להגדלת החיבור,

אך השאלה הגדולה היא כשמחברים את הבית לחשמל מה ההבדל בין בית חד-פאזי לתלת פאזי (כשחברת חשמל מחברת את "הזרם" עצמו)

מאגר

New member
ההבדל הוא שיש לך פי שלוש כח חשמלי

בבית ןאלף שמונה מאות ש"ח זה סביר העלות של הקבלן היא 1000 ש"ח בערך. שיהיה בהצלחה דורון ט

למעלה