שלום לכולכם

Juramento

New member
שלום לכולכם

אני פשוט קצת מופתע מעצם קיומו של הפורום, או יותר נכון מכך שאני לא ידעתי עליו...אני אלון, אני פעיל בפורום "המסע לפולין". באוקטובר האחרון הייתי בפולין, ומרגע חזרתי לארץ הקדשתי את עצמי לנושא ההנצחה. אמנם אני צעיר, לפני צבא, אבל בעקבות המסע אני מרגיש שליחות אדירה, אני יודע שניחנתי ביכולות הדרכה והוראה ולכן אני מעוניין להמשיך בתחום ולעסוק בהוראת השואה, ואולי גם בהדרכת קבוצות. ביום השואה שעבר, נכנסתי למספר כיתות ח' והעברתי להם הרצאה מאוד מעניינת הכוללת חוויות שלי מן המסע, תמונות וקטעי וידאו מהמסע ומקלטות של ניצולים, כל ההרצאה היא על התקופה ההיא - משנת 1933 עד שנת 1945 - הצלחתי לדחוס לשלוש שעות הרצאה, שבמהלכה הילדים ישבו מולי מרותקים. יותר נכון - מהופנטים...המורות שיבחו אותי על ההרצאה ועל כך שהצלחתי לרתק שלוש שעות ילדים שלא יושבים בשקט שיעור אחד. אחרי ההרצאות הללו אני רק מחפש איפה לדבר ואיפה להרצות - אם אתם יודעים על מקומות כאלו אנא הביאו לידיעתי. אני לומד המון על השואה כל הזמן, נפגש עם ניצולי שואה ושומע את סיפורם, מנסה לעזור להם ולו במעט(באמצעות אגודת עמך). אז זהו, זה אני.

Juramento

New member
כמה שירים פרי עטי

חיפשתי את אשר הותירו הסופות חיפשתי את אשר הותירו הסופות, סופות אשר החריבו אומה. חיפשתין באותו המקום, תחת כל גרגר אדמה. כל אבן הפכתי, באותו מקום רדוף, בכל פינה נסתרת, בכל מבט חטוף. ואתה, אשמדי, היללוך לפני וכל מעשיך חרוטים כצלקות בוערות בשתי ידי. וכי זכור את אשר עשה לך עמלק, בצאתך ממצרים, ובאותו המקום, עוד אמשיך ואשתחווה אפיים, יושב לי בשקט, מביט בהריסות, של אותם המבנים, של תאי גזים ומשרפות. ומביט בקרן האור, מהללת דמה, של אותה האומה, שקבורה עמוק, עמוק מתחת לאדמה.

Juramento

New member
כי אתה עמדי

כי אתה עמדי בתוך יער חשכה, צועד הוא יתום אף לא נעל לרגליו, נעצר הוא פתאום אותה הוא מחבק, אותו נער יתום כמלח בספינה צוללת חרטום. הייה חזק בני, הזכר כבודי גם כי תלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי. ממתין בשורה, ערום ומותש כורה את קברו, אין צליל, אין רעש צא נא אתה, הייה לפני שתוכל רק לראות עוד את זיו פני. שמע ישראל, קורא הוא בקול הרובה מכוון, המרחק לא גדול ירייה נשמעה, נופל הוא לבור על ערימה של גופות, רואה את האור. ובנשימותיו האחרונות, לוחש הוא בקול גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע כי אתה עמדי עליו נופלת אימו המתה היא שאהב, לא הכירה לפתע. ואני שם הולך, צועד באותו היער צועד על האדמה, חדה כתער שומע נשמות צועקות "זכרו כבודי" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירע רע – כי אתה – אתה עמדי.

Juramento

New member
תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה.

נכתב בהשראת הספר "השעון" של ק.צטניק תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. תמיד אותו הזרם, אך לא אותן טיפות. שלדי אדם, אשר לשד עצמותם נמצץ, לא אותן הטיפות - תמיד אחרות, חדשות. תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. עיניים פקוחות, גדולות, פעורות - עליך מתבוננות. כמעין ברק, בזגוגית עניהם מכה בך, הן אינן רואות, ובטח שלא נראות. תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. אדון המוות של אושויץ. עוד מעט ושביבי חייך ינתזו מתוך ארובות כבשן ובנתיים, אתה עוד עומד שם, עומד שם. תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. ובעומדך שם, בתא הגאזים, מביט לרשת הצינורות מעל ראשך. שערי בית מרחץ הדמים נחתמות. תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. נקבוביות המזלפים ריקות, פעורות, סוד בתוכן צופנות. לא מים תכליתם. לפתע - זעקת יללה! אד דקיק, כחול, איטי זורם ומתפתל. תמיד נמשך הזרם, באושויץ לקרמטוריה. גופה מונחת על מיטת מתכת, בפתח כבשן גיהינום. ידה שמוטה, כנועה לעול רשע. נסגר המפתן, גולל דלת ברזל. והכבשן, יורה גיצי צלמוות, נתזים מארובות המשרפה. תמיד נמשך אותו הזרם, באושויץ לקרמטוריה. אין שם כוכבים, בפלנטה הכבושה. ביום - אפלה מעשן גופות נתמרת ובליל - אור בוהק מלהבת כבשן מזהיר.

../images/Emo140.gifברוך הבא אלון, התרגשתי משירך

אני מברכת אותך על הצטרפותך לפורום שלנו
ואני סבורה שיש לך אפשרות לתרום לפורום גם מן ההיבט של החוויה שעברת במסע, וגם מן ההיבט המעובד ליצירה אומנותית. ישר כוח! _____________ בני - האם ניתן להפריד את היצירה האומנותית שעוסקת בשואה - ציור, סיפור, שירה, מצגת מן התמונות והעדויות, כדי לתת הכבוד הראוי ליצירות האומנותיות מחד אך להפרידן מתיעוד מאידך?. כדי להבהיר למחפשים בעתיד באיזו קטגוריה נמצא כל דבר.

ישנם שלשה מדורים

גלריות בתוך הגלריות אפשר לשמור תמונות עם כותרת. אבל יש אפשרות לחלק את הגלריות לקריטריונים שונים כמו הקיימים או להוסיף עוד אומנות, ציור וכו'. בגלריות הגולשים יכולים בעצמם להעלות תמונות, אם ישנה בעיה אני כאן. מאמרים במאמרים גם מחולק לקריטריונים שונים, רק אני יכול להוסיף או לשנות קריטריון (לבקשתכם) המאמר בנוי מכותרת, הסבר, תמונה ומאמר עיקרי שהוא טקסט ארוך. קישורים הקישורים גם בנויים מקריטריונים, ולשם אני מכניס כותרת,כתובת הקישור והסבר קצר. לגבי מצגת יש לשלוח אלי ואני פונה להנהלת הפורומים כדי שיקצו מקום והם נותנים קישור למצגת זאת. בנוסף אפשר לבנות "תוכן עניינים" ומשם להפנות ע"י קישור לכל מדור ומדור. בברכה

lutz2

New member
יורמנטו שלום לך,

טני הייתי מציע לך לענין את "יד -וקם" אני אנני מרצה אך הייתי שם ושחחתי אם ילדי כיתה י" בנסע מסע שורשים שעשיתי אם אשתי בפולין לפני 4 חודשום.באם אתה רוצה להעשיר את השכלתך כתוב לי לאי-מיל את כתובת הדאר שלך ואני אשלח לך את סיפורי שהוא די מענין. נייד 050-5447207 אי-מייל [email protected]

למעלה