שלום לכולכם,

gtEboMw

New member
שלום לכולכם,

ברצוני לשאול מספר שאלות. רק לא מזמן התחלתי לשמוע את הפלויד וברצוני להבין קצת את הרגע של השירים על איזו מלחמה נכתב האלבום "החומה"? מה היא ה'חומה' בעצם?

FuryUri

New member
מלחמת העולם השנייה

והחומה - הרעיון עצמו נוצר הקטע שבו רוג'ר ווטרס ירק על מישהו במהלך הופעה... אחרי זה הוא נגעל מעצמו והרגיש כאילו יש חומה בינו לבין המעריצים שזה דבר שהוא לא רצה ונוצר בגלל ה"הפיכה ללהקה של רוק איצטדיונים" ... למרות שלפי דעתי יש הרבה יותר מזה... יש לזה המון משמעויות... (אני צודק בקשר למלחמה והרעיון של הוחמה נכון? אני לא טוב בדברים האלה.. תקנו אותי אם אני טועה :) )

gtEboMw

New member
אני אשמח לקבל עוד תשובות

יותר מעמיקות.. תודה מראש

התשובות שקיבלת הן נכונות

אמנם ווטרס כותב כנגד כל המלחמות, אבל המלחמה שנמצאת אצלו ברקע תמיד היא מלחמת העולם השניה, בה נהרג אביו. ווטרס לא הכיר בעצם את אביו, כי היה תינוק כאשר האב מת, ואובדנו השפיע על כל מהלך חייו מאז. זו היתה ה"לבנה" הראשונה ב"חומה". החומה שביצירה היא מטפורה לניכור האופף את האדם, ה"נבנה" מטראומות וארועים קשים שונים במהלך חייו. את הרעיון לשימוש בדימוי זה שאב ווטרס, כפי שאורי אמר, מארוע שקרה באמת: במהלך הופעה של הפלויד התעצבן ווטרס על אחד האוהדים השיכורים וירק עליו. הוא הרגיש שחומה של ניכור נבנתה בינו לבין הקהל, והשתמש בדימוי ליצירה.

FunkyMonk

New member
בגלל זה השורה הזו מופיע בישר?

"אבא צף באוקיינוס"? (או משו כזה?)

FunkyMonk

New member
לא זוכר כל כך תמילים

הרבה זמן שלא שמעתי את החומה. (מדי פעם אני שומע שירים בודדים)

Daddy flew across the ocean

Leaving just a memory כמדומני שאלו היו המילים. כן, הן בחלקן מתייחסות לאביו, שהוטס לאירופה להלחם, ולא שב משם. אבל ווטרס אמר בראיון שהמילים מתייחסות גם לנגני רוק, הנאלצים לעזוב את משפחותיהם כדי לטוס להופעות ברחבי העולם.

למעלה