שלום לכולכם.

xXxHIMCRxXx

New member
שלום לכולכם.

אני יודעת, אני בכלל לא בתווח הגילאים שלכם, בכלל לא. אבל בכל זאת, רציתי קצת עזרה. אבל רק אתמול גיליתי משהו חדש על סבא לי, גיליתי מונח חדש שלא היה מוכר לי לעומק, רק במאורפל, "אלצהיימר". עשיתי את הדבר הראשון שאני עושה כשאני לא מוצאת מידע, נכנסתי ל-Google. מנוע החיפש הענק בעולם. גילית המון דברים שאני מעדיפה לא לדעת. ואני מרגישה שונה. אני וסבא שלי זה דבר כ"כ קרוב. הוא כ"כ חשוב לי. יש לנו חברות מאוד מיוחדת, שהסיפור שלה לא קשור לפה. בכל אופן, אחרי כל המאמרים הקפואים, שהביעו רק סדר של מילים, שלא נראה כאילו מי שכתב אותם באמת התייחס למשמעות שלהם, רציתי לקבל אולי מעט מידע, מאנשים שעוברים את זה יותר זמן ממני. והכי חשוב לי לדעת, איך ניצלים מזה? ועוד דבר, סבא שלי גם חולה סכרת, הוא עבר רק בשנה האחרונה קרוב ל-11 צינטורים [אני לא לגמרי בטוחה אם זה צינתורים או צינטורים, לא משתדלת שלא לכתוב את המילה הזו], וניתוח לב פתוח אחד, וחוץ מזה, הוא שותה המון כדורים כל יום. איך האלצהיימר ישפיע עוד על החיים שלו? אני מקווה שתוכלו לעזור לי, אפילו קצת, כי אני נואשת. תודה רבה
[אני מצטערת אם צריכים לשרשר את ההודעה למקום אחר, פשוט לא מצאתי איפה]

ronnyw

New member
שלום לנכדה עם השם המסובך...

הגעת למקום הנכון, ואם תעייני במסרים השונים בפורום תגלי שיש כותבים מבוגרים (בני זוג של חולים) יש בינוניים (ילדים של, או בני זוג של חולים צעירים יותר) ויש גם צעירים ממש (נכדים של, ילדים של). המילה הנוראה "אלצהיימר" היא שם של מחלה (על שם הרופא שגילה אותה לפני מאה שנה) שגורמת למין התפרקות איטית של תאים במוח, וכתוצאה מכך להתנהגות אופיינית של החולה: שכחה, בלבול, חוסר התמצאות ועוד. לצערנו הגדול גדול אין למחלה תרופה. כל מה שהרפואה יודעת היום הוא להאט קצת את תהליך ההתדרדרות שלה. אני מבינה שסבא שלך חולה בהרבה מחלות, וכנראה שהוא איש חזק , חסון ובעל רצון חזק לחיות, ולכן שורד אותן. קחי בחשבון שזו מחלה שמתקדמת לאט - חודשים ושנים - כך שיש לך עוד הרבה זמן איכות עם סבך !! מצי אותו. את תתני לאלצהיימר לשנות מאומה מיחסך לסבא. המשיכי לנהל איתו את מערכת היחסים הטובה שיש לך איתו. אם מידי פעם הוא ישאל את אותה שאלה פעמיים - או אפילו 5 פעמים - עני לו כל פעם בסבלנות, כאילו זו הפעם הראשונה. אל תתווכחי איתו אם ייראה לך שהוא מבלבל דברים. תשמחי לדעת שזו מחלה שאינה כואבת, והרבה פעמים לחולים אין מושג שהם חולים (לדעתי זה יתרון גדול !!) והם ממשיכים את חייהם כרגיל. אני מניחה שסבך מטופל היטב על ידי המשפחה (לפי כל הטיפולים שקיבל). לכן - תני לזמן לזרום, תהני ממה שיש. אם את רוצה עוד מידע - יש המון באתר של העמותה ( www.alz-il.net ), ואם יש לך שאלות ספציפיות - שאלי בלי חשש. בשביל זה אנחנו כאן...

xXxHIMCRxXx

New member
תודה רבה.

אבל, את לא חושבת שאם הוא לא ידוע שהוא חולה במחלה, וככה לאט לאט כל הזכרונות שלו נעלמים.. הוא אמור להשים לב שהוא פתאום נכנס לבלאק-אאוט רציני, לא זוכר כלום, ובקושי מצליח לתפקד. אולי זה יותר טוב שהוא יידע שהוא לא חולה, או פשוט יישכח את זה אחרי כמה חודשים, אבל זה די אכזרי, לא? האמת שהסיטואציה הראשונה שעלתה לי לראש הייתה הסרט "50 דייטים ראשונים". בכל אופן, תודה על ההתיחסות ועל התגובה המעמיקה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפרום הנכדה של סבא

הגעת למקום הנכון. כולנו כאן באותה סירה: ילדים, בני זוג , נכדים. כאן תקבלי אוזן קשב לכל מצוקותייך, מענה לכל שאלותייך, הרבה עידוד ותמיכה מכל הלב. אל תתביישי לשאול שאלות יש לנו המון ניסיון ונענה ל בשמחה. תקראי היטב את דבריה של רוני. הי א כתבה לך דברים חשובים שכדאי לך מאד לאמצם בהתמודדות שלך מחלתו של סבא. אשמח לסייע בכל עת זהבה שחם.

1957../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif-ronni

יש לנו בפורום נשים מצויינות שאוהבות להדריך כל אחת\ד כל הכבוד ה' יברך אותכן אני קוראת ורואה כמה עם ישראל עם סגולה שאוהב לתת ולהעניק בשעת צרה יישר כח לכן ולכל הפורום ואת מי שהקים אותו אשריכם\ן

שריוש2

New member
שלום לך...

גמאני בין הצעירות כאן..[בת 15] וסבתי חולת אלצהיימר כבר 3 שנים. דברייך מא6וד נגעו לליבי. הזכת לי את עצמי, כשרק גיליתי על המחלה של סבתי.שהכל היה לא מובן ומעורפל, כל מיני שינויים קיצוניים בהתנהגותה, רצון לחזור לבית ולהורים, שכחה של דברים כגון את שמי, ואת העובדה שאני הנכדה שלה בכלל.. כל הזמן רק לגלגה שאני לא נכדתה... מאלצהיימר, לצערנו, לא ניצלים. ברגע שהבנאדם נכנס לתוך המנהרה החשוכה, העפלה הנוראה והאיומה של המחלה הארורה הזו, אין דרך החוצה, אין דרך חזרה, והמצב הולך ומדרד מיום ליום. למרות זאת, יש תרופות המאטות את קצב התפתחות המחלה, אך לא מרפאות. המחלה הזו, היא בעצם מחלה בה שוקעים חלבונים במח [לא החלבונים אשר נמצאים במזון], וכתוצאה מכך מתייבשים כלי הדם במח, לא מועבר לתאים חמצן והם מתים לאט לאט בתהליך שיכול להימשך עד 8 שנים ולפעמים יותר. המחלה פוגעת בתפקודים הקוגנטיביים של האדם, ובזכרונו לטוחח הקצר [מקווה שדייקתי]. אם תרצי עודמידע על המחלה, אשמח לשלוח לך במסר אישי. ערב טוב

שריוש2

New member
-המשך-

כדי לקבל עוד מידע, דפדפי גם בדפי הפורום, זה מאוד יעזור לך. כאן, כולנו נמצאים באותה סירה, כל אחד עם סיפור האלצהיימר שלו, ונשמח לעזור לך בכל עת

xXxHIMCRxXx

New member
תודה רבה,

אני שמחה לראות שכם ילדים בערך בגילי מתמודדים עם זה, התגובה שלך ממש עזרה לי. תודה

אסתרס

New member
ידוע שאחרי נתוח לב

עלולים להפגע מדמנציה, בגלל קרישי דם מיקרוסקופיים שמגיעים למוח. וזה כנראה המקרה של סבא שלך. למה שלא תקחו אותו לאבחון ?

למעלה