שלום לכולכם,

וירצי

New member
שלום לכולכם,

אני חדשה כאן. הדרך שלי להציג את עצמי היא באמצעות מכתב אישי שכתבתי לסופר עמוז עוז. בספרו האוטוביוגרפי "סיפור על אהבה וחושך" כתב עוז בין השאר גם על התאבדותה של אמו כשהיה בן 12. אבי ז"ל, בני וירצברג - ניצול שואה שכתב את הספר האוטוביוגרפי "מגיא ההריגה לשער הגיא" - שם קץ לחייו ביריית אקדח בביתנו. אמי, אחי ואני (אז בת 10) היינו עדים למעשה. ניתן לקרוא את המכתב הנ"ל בקישורית ובקובץ המצורפים.

ברוכה הבאה לפורום

אצלנו תוכלי גם להכניס לאוסף המאמרים שלנו. עדיין עוד לא קראתי והתעמקתי בקובץ המצורף. נשמח אם תשתתפי איתנו כאן בפורום. בקיצור תרגישי כמו בבית.

וירצי

New member
תודה.

אבי ז"ל, שהמאמר המצורף לעיל עוסק בו, היה יליד המבורג. אביו גבריאל הגיע בנעוריו מסוסנוביץ שבזגלמביה. סבו נקרא ר' קלמן, וסיפור המשפחה מצוי בספר "מגיא ההריגה לשער הגיא". פרטים נוספים על אבי, כולל את תמונתו, ניתן לראות באתר הפלמ"ח בקישור המצורף למטה.

ואם גם בזגלמביה עסקינן

גם אני דור שני יוצאי זגלמביה שהורי מבנדין. חבר אירגון יוצאי זגלמביה. האם את מודעת גם לפעילות באירגון, כדאי שתרשמי. נראה לי שצריך להכניס לאוסף המאמרים שלנו, רק תסכלי את הקטגוריות שם, אם חסר אני אכין עוד.

וירצי

New member
הבהרה

כפי שאמרתי אני חדשה כאן ואינני יודעת דבר על ארגון יוצאי זגלמביה ואין לי מושג איך נרשמים לארגון הזה (אבל נדמה לי שפעם הם שלחו לאמי חוברת מילגות, ואם איני טועה, אחת המילגות קרויה על שם אבי). גם לא הבנתי כלל את המשפט הבא: "נראה לי שצריך להכניס לאוסף המאמרים שלנו, רק תסכלי את הקטגוריות שם, אם חסר אני אכין עוד". על מה מדובר? האם אתה מעוניין להכניס את המאמר שלי לאוסף המאמרים? אתה שואל לאיזו קטגוריה? ואם יש צורך בקטגוריה חדשה? מכל מקום, אני מציעה שראשית תקרא את המאמר בעצמך (בזמנך הפנוי. הוא אינו כה ארוך), ואז נראה...

לגבי אירגון זגלמביה

תשלחי במסר את הפרטים ואעביר אותם לאירגון, הם יצרו איתך קשר. או לכתובת ארגון יוצאי זגלמביה רחוב פרישמן 23 תל אביב קטגוריה זגלמביה בקישורים. אני אקרא בשקט את הכל ואז נחליט לאן זה מתאים, לכל מאמר יש אפשרות להוסיף תמונה.

המחלקה לעליית הילד והנוער

שימו לב, זה שמה המקורי של המחלקה של הסוכנות. משום מה, רטרואקטיבית השם שונה ל"עליית הנוער". מצאתי את זה בארכיון הציוני יחד עם מאות מכתבים שעליהם חתום ד"ר בנשלום . מדובר כפי הנראה בפעילות סודית - או מחקר רפואי בילדים או אימוץ שלהם - או גם וגם - אני מבקשת שתביעו התעניינות בזה.

דליה קראתי סיפור קשה ומרגש

מאחל לך חיים טובים על ידי סיפור קשה זה תראי לכולם למה גרם השואה. אביך ז"ל המשיך את זוועות השואה עד שלא יכול היה לשאת יותר. אין לי מה להגיד, קשה.

וירצי

New member
תודה

על האיחול, ובאמת חיי היום לא רעים בכלל... הסיפור הזה ייצא בקרוב לאור בתוך ספר מיוחד.

דליה, קראתי, וקראתי, וקראתי

ונשאבתי פנימה, לעולמך, למה שעבר עליך, החזרת אותי גם אותי לעבר שלי, כילדת דור שלישי שגרה עם סבתא וסבא ניצולי שואה. קשה לי להגיב, כי הדמעות חונוקות את גרוני, אני מצרפת קישורים כדי שכל מי שרצה לעיין בספרו של אביך ע"ה יוכל למצוא אותו. תודה לך, אהיה אסירת תודה לך אם תשארי איתנו כחברת פורום. נ.ב. ראיתי שערכת את הספר: "צילומי א"י הישנים", כבוגרת המח' ללימודי א"י, הנושא הזה אהוב עלי עד מאד, ישר כוח!

וירצי

New member
ענת,

קוראים רגישים כמוך גורמים לי התרגשות, סיפוק ונחת. תודה לך, ענת. אשמח להכיר גם את סיפורך שלך. רשימת הספרים שערכתי היא ארוכה, אבל רק לאחרונה התחלתי לעמוד על כך שיירשם שמי ויינתן לי קרדיט. בשנה האחרונה לקחתי פסק זמן מעריכה וחזרתי ללמוד באוניברסיטה. ביומיים האחרונים התפניתי מעט בגלל השביתה באוניברסיטה. פה ושם אמשיך להציץ בפורום, ואם יהיה לי מה להוסיף - אעשה זאת. שוב תודה לך, ענת החביבה. דליה

למעלה