שלום לכולכן

livnat lu

New member
שלום לכולכן

עברו ארבעה חודשים ו14 ימים מאז ההפלה,הלידה, אני עדיין לא יודעת איך לקרוא לזה. מצד אחד זו היתה הפלה כי העובר יצא ללא רוח חיים. מצד שני זו היתה לידה כי עברתי צירים אפידורל וכל הנלווה... ועדיין ... סליחה על הפתיחה המבולבלת כדאי שאתחיל שוב! אז ככה, בשבוע 12 גילינו שנדבקתי בחידק "החביב" CMV רק שלא היה ברור מתי בדיוק התרחשה ההדבקות כי לא היו לי את התסמינים הנלווים (חום הצטננות וכו´ כמו שפעת פחות או יותר). אחרי שלושה רופאים והרבה דמעות וויכוחים החלטתי שאני ממשיכה עם ההריון. בעלי לא כל כך הסכים אבל תמך בי לאורך כל הדרך ובכל הרגעים הקשים. בגלל שזה היה ההריון הראשון שלי הרגשתי שאני צריכה להילחם עליו כי כל מי שהיה סביבי וויתר מראש ואני רציתי לדעת גם את הצד הטוב של ההריון, להנות מההרגשה של חיים בתוכי. אז החלטנו לחכות עד למיי השפיר. התחלנו במעקב בתל השומר ובאולטראסאונד הראשון הלחנו ל"מומחה" בתחום. העובר נראה לו תקין לחלוטין בלי פגיעות במקומות החביבים על החיידק. כאן מגיע האבל הגדול, היה לו קשה להחליט אם מדובר בבת או בן ורופא נוסף שנכנס לחדר במקרא אמר שלדעתו זה בן עם היפוספדיאס קל (זה אומר שהחור של הצ´ופצ´יק שלו לא נמצא במקום אז הוא קצת קטן מהממוצע וקצת עקום). אז שוב פעם הופננו ל"מומחה". בסקירה הבאה המומחה היה נוכח והסביר במה מדובר ואמר שאם זה אכן כך הבעיה יכולה להיפטר בניתוח פלסטי קל ללא כל סיבוכים מאוחרים. המשכנו במעקב וכל סקירה נוספת נראה שהמצב מתבהר ואכן מדובר הפגיעה קלה בצופציק. וכאן שוב פעם אבל גדול, במיי השפיר גילו תסמונת טרנר, שזה אומר שיש לנו בת !!! מה בת? רגע רק התחלתי להתרגל לרעיון שיש לי בן קטן וחמוד וגם שם כבר היה לי למרות שבאותו זמן זה לא היה במודע, ועכשיו אומרים לי שזה בת והיא תהיה עקרה ואולי נראת קצת אחרת ואוליי עם פיגור קל... איך בת אבל יש לה/לו איבר מין זיכרי, לפחות זה מה שרואים באולטראסאונד. בתחילת שבוע 25 אחרי ש...אני לא מצליחה ליכתוב את זה אפילו, הדמעות חונקות אותי. עברו יומיים עד שהתחילו הצירים ובשבת בלילה בשעה חצות ועשרים הבאתי לאוויר העולם ילד שלא ינשום לעולם ואני זו שהרגה אותו והאשמה לא עוזבת אותי לרגע. סליחה על המיכתב הארוך והמייגע והלא כל כך מובן. חשבתי שאני כבר במצב יותר טוב אבל כנראה שזה רק אורב לי בפינה ומחכה לכל הזדמנות לצאת החוצה. סליחה אני אמשיך שוב מתישהו. סליחה

רומי 3

New member
שלום לך

תסלחי לי אם אומר לך, שהטבע חכם מאיתנו...זה מאד כואב, אבל,נראה לך "נכון" להביא לעולם ילדה עם "צופציק" ובעיות שכאלה?!! גם אני איבדתי הריון ראשון בגלל cmv (שבוע 10 לאחר דופק), ואני מרשה לעצמי להניח שאני מבוגרת ממך...לעניות דעתי, ואני בהחלט זוכרת את הכאב שבאובדן!, לא כל הריון צריך לשמור...בשביל זה אנו עוברות את כל הבדיקות, לא? בהצלחה רבה!!

livnat lu

New member
זה נראה ..

זה נראה לי מאוד לא נכון להביא לעולם אדם שיצטרך להתמודד עם בעיה שכזו אבל זה לא הופך את זה לפחות כואב.

רומי 3

New member
לא יודעת...באמת...

אני דווקא "התנחמתי" בעובדה שהטבע חסך לי התלבטויות... על הכאב אין עוררין, לצערי...ואם יורשה לי לשאול, מדוע התעקשת להמשיך את ההריון? רק אם זה בסדר מבחינתך לענות...

livnat lu

New member
תודה לכולכם על המילים החמות

ולשאלתך רומי, הרופא השלישי אליו הלכנו לייעוץ בנושא הCMV (אני לא יודעת אם זה בסדר לכתוב את שמו או לא? אז אני לא אכתוב אבל מי שמעונינת יכולה ליכתוב לי) אמר לנו שלדעו לפי כמות הנוגדנים שהיו לי ההדבקות הייתה לפני שנקלטתי בשלב בו העובר היה "בטווח הבטוח" ואם באמת הוא היה נדבק בשלב כה מוקדם הייתה מתרחשת הפלה טיבעית. מלבד זאת האינסטינקט הפנימי שלי אמר לי להמשיך עם ההריון. למרבה האירוניה במיי השפיר שעשינו בגלל הCMV יצא שאכן העובר לא נדבק בחיידק אבל עלו על שאר הדברים. אני יודעת, בחלק של ראשי בו שולט ההגיון, שעשינו את הדבר הנכון, אבל החלק בו שולט הרגש עדיין קשה לו וכואב. שיהיה לכולם המשך יום נעים ומעודד

את צודקת!

זה לא פחות כואב. ממש לא! אבל זה מה שנותן את האיזון כשאת מרגישה שאת מאבדת אותו. את הצלת את התינוק שלך מחיים קשים מאד. זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על זה וראיתי תוכנית ב נשיונל שרק מחזקת את דברי. אלה חיים שאינם חיים. מלחמה שלא נפסקת. את עשית את מה שרק אמא יכלה לעשות. להציל את ילדה מהרע ביותר, להגן עליו. אני יודעת שזה לא תמיד עוזר לחשוב כך, האמיני לי, הייתי שם. אבל צריך לחשוב גם על זה. זה בעצם האינסטינקט האימהי שדחף אותך להחלטה, לעשות את הטוב ביותר בשביל ילדך. אני כמעט חצי שנה אחרי ועדיין יש המון רגעים קשים. אני מקוה שתוכלי לסלוח לעצמך,אין לי ספק שילדך כבר עשה זאת. שולחת את כל כוחותי להחלמה מהירה יעל של אודי

udie1

New member
ליבנת יקרה

כל החישובים כרגע לא חשובים. מה שקרה הוא הנורא מכל עבורך ועבור בעלך, ומה שחשוב הוא שפה יש אנשים שחוו את מה שעבר עליכם ויכולים להבין ןלעזור לכם!!! אני פשוט מבין את מה שעובר עליך כרגע וש פה עוד המון אנשים שיבינו אותך. אז קחי אויר, זה לא קל, אבל אנחנו פה בשבילך.

ליבנתוש

שלום מקסימונת. אני כל כך שמחה לראות אותך ממש איתנו. אני חושבת שזה צעד חשוב בדרך להתחלה חדשה בעתיד. סוף סוף פרקת חלק, אפילו אם קטן, מן הנטל ואני יודעת שזה נטל. אכן, הידיעה שהעוברית הייתה פגועה מאוד מנחמת רק מעט, כי את יודעת שעשית עבורה את ההחלטה הכי אוהבת וקשה שאמא יכולה לעשות ועדיין אין לכאב הזה שיעור או גבול. את יודעת שאני לא יכולה להציע לך נחמה או מזור, אבל אני יכולה להציע לך את הבית החם הזה וכמובן אותי. נשיקות פילה סגולה

יעל1כהן

New member
לא את.

לבי איתך על הכאב שבאובדן ועל הסבל. אבל אל לך להאשים את עצמך. לא את הרגת אותו. להיפך - את ניסית להעניק לו חיים והוא נולד מת שלא באשמתך. שתזכי להריונות נוספים תקינים ולנחת מבנות ובנים.

ליבנת

באמת עברת חוויה קשה ואת עדין מתמודדת איתה וזה מאוד קשה. דמעות עלו בעיני למקרה סיפורך וצר לי על שאת מאשימה את עצמך למרות שבמידה זו או אחרת רבות מאשימות את עצמן (איך גופי בגד בי, איזה מין אמא אני, איך לא הרגשתי ש... ועוד). אני מקווה בשבילך שתצליחי לעבד את האבדן ותלמדי לחיות עם הזיכרון. יעל

למעלה