שלום לכולםן, שאלה של הכי מתחילים...

avivl

New member
שלום לכולםן, שאלה של הכי מתחילים...

אני מעוניין לקנות מערכת עריכה וידיאו ביתית שכוללת מחשב ומצלמת וידיאו. הגבול שלי הוא 15,000 ש"ח וראיתי מצלמה דיגיטלית נחמדה בסקאל בסופה"ש ב- 1500 דולר שזה לדעתי יהיה גבול ההוצאה על המצלמה הדיגיטלית. ערכתי כבר בעבר עם PC ומצלמת וידיאו דיגיטלית. רציתי לדעת כמה דברים: 1. MAC או PC? 2. האם למק יש יכולת חיבור לאינטרנט, עיבוד תמלילים ואקסל כמו לPC? 3. אם מק, אז איזה? - הבנתי שזה לא G5 כי זה לא מתאים למחיר... איך ה- G4? 4. אם PC אז מה הן הספציפיקציות? 5. מצלמת וידיאו דיגיטלית טובה??? אשמח לעזרה מכולם, תודה רבה, אביב

אף פעם לא עבדתי עם מק, ../images/Emo16.gif

ואני חושב שאם אין לך דרישה ספציפית שבגללה אתה צריך מק, עדיף יהיה PC, בעיקר בגלל שלא כל התוכנות הקיימות שעובדות על PC עובדות גם על מאק. כמובן שגם למק יש עיבוד תמלילים וחיבור לאינטרנט, רק אני ממש לא יודע איך קוראים לתוכנות שלו. אני לא בטוח שמייקרוסופט אופיס עובד עליו, אפילו שזכור לי ששמעתי על גירסת מאק לחבילת התוכנות. מה השימוש שלך לעריכה? עריכה ביתית של אירועים משפחתיים, או ממש לערוך סרטים (גם אם זה לשימוש אישי)?
ניר

avivl

New member
גם וגם למרות שככל שאני חוקר

הנושא, נראה לי שאני אקנה PC בעיקר בגלל העלויות הגבוהות של המק...

hungry penguin

New member
לגבי המק

כל התוכנות של Adobe עובדות מצויין על המק (למען האמת הם נכתבו במקור עבור המק). מערכת ההפעלה של המק באה גם עם תכנת עריכה פשוטה, למקרה שתרצה לנסות לפני שאתה קונה תוכנה כבדה. אופיס יש למק, עם תמיכה נפלאה בעברית (כמה שזה לא מפתיע). אינטרנט יש בדיוק כמו ב-Windows, אבל יתכן שתיתקל בבעיות בזמן התקנת ADSL בישראל.

glupo

New member
מקינטוש

למרות שאין תמיכה של טופיס (לא ברור לי על מה מסתמך הותב שלפני, אשמח ללמוד) המחשב לא יקר יותר מפיסי טוב. לך על אימק, זה מספיק. המחשב כולל כל מה שתצטרך בשביל עבודה דגטלית. לגבי תכנה- לך על פיינל קאט פרו 4. אין שום דבר שמשתווה לה, באחריות.

omri85

New member
אני עורך כבר 3 שנים על מאק וזה עולם

אחר לא ממזמן בדקתי לגבי מחיר של מחשב חדש ואתה יכולה לקנות G4 עם מעבד 1000 אם אני לא טועה(מעבד כפול!!! של 1000) ב1500$ לרגל כניסתם של מעבדי G5 יש הוזלה ניכרת של דגמי G4 וזה נראה לי הזדמנות טובה לגבי התוכנה אני רק אמליץ על FINAL CUT PRO בכל גירסה שתקני זו פשוט תוכנה מצויינת ונוחה אני ממליץ בחום

omri85

New member
לשאלתך לפני קצת יותר משנה מייקרוספט

השיקה סדרה של ישומי אופיס למשתמשי מאק הבעיה היא שבישראל היא כמעט ולא נפוצה בשל השימוש הדל במחשבי מאק בארץ בארה"ב מחשבי מאק נמצאים בכל בית 3 או 4 אם אני לא טועה ולכן שם זה נפוץ הרבה יותר ויש ביקוש לעניין לכן אני לא בטוח אם יש אופיס בעברית אבל בטלפון אחד למיקרוסופט ישראל או לידע(שהם היבואנים של מאק בארץ-1-800-809-332 תוכל לברר את העניין

asa160

New member
אדובי מפסיקה לתמוך בפלטפורמת מאק

לידיעתך: הברית ארוכת השנים בין אדובי לאפל נשברה לפני שבוע כאשר אדובי הודיעה על גרסת פרמייר פרו שמגיעה רק בגרסת פיסי כך שאם זה הכיוון שלך אז האפל הוא לא רלוונטי.... אורן

למעלה