שלום לכולם-אגוזי מלך ועוד קושיות

Yaron5000

New member
שלום לכולם-אגוזי מלך ועוד קושיות../images/Emo13.gif

1. שמעתי על נפלאות אגוזי המלך ושאלתי היא כמה אגוזי מלך מותר לי לצרוך ביום מבלי שאעלה במשקל (כי הבנתי שהם עתירי קלוקיות) ? 2. שאלה כללית שמסקרנת אותי : האם יש מיני מזונות בעלי אותו ערך קלורי ושאנו צורכים באותה הכמות ולמרות זאת יש סוג אחד שמשמין יותר ? תודה לכל המשכילים שבפורום
ירון

ranzz

New member
תשובה

1. אי אפשר לשאול על משהו מסוים "כמה אפשר לאכול ממנו ולא לעלות במשקל". אם כיום אתה אוכל בהתאם למאזן הקלורי המאוזן שלך (כלומר, אוכל בערך את כמות הקלוריות שאתה צריך על מנת לא לעלות במשקל ולא לרדת) אז אכילה פתאומית של כמות גדולה של אגוזי המלך תגרום לך, מן הסתם, לעלות במשקל - בדיוק כמו כל תוספת מופרזת אחרת תגרום לך לעלות במשקל. 2. מה אתה מגדיר "מיני מזונות"? לא הבנתי את השאלה...

אגוזי מלך

אכן כן אגוזי מלך עתירי קלוריות. מכילים הרכב טוב של חומצות שומן מומלצות לגוף .מאידך יש לזכור שגם שימוש יומי בשמן קנולה (בבישול או לסלט ) יכול לענות על הדרישות ואין צורך להוסיף במיוחד אגוזי מלך לתפריט היומי. בעיקרון כל סוגי השמנים נותנים את אותה כמות קלוריות .

Yaron5000

New member
../images/Emo13.gif תודה - ועוד שתי שאלות

המטרה שלי היא לשם הורדת כולסטרול (לא גבוה במיוחד אבל אני רוצה להורידו מעט) ולכן אני צורך כ 3 אגוזיי מלך ליום כיוון שמעתי שזה יעיל לעניין זה, * האם זו כמות משמעותית מבחינת ערך קלורי כשמדובר רק ב 3 ליום ? * האם אגוזי מלך מכילים גם אומגה 3 והאם כמות זו של אגוזים שאני צורך ליום נותנת מענה לכמות הדרושה ליום של אומגה 3 ? שוב תודה. ירון

למעלה