שלום לכולם (אולי קצת
)

30 Rock

New member
שלום לכולם (אולי קצת ../images/Emo58.gif)

אני יחסית חדש ב"תחום" - ראיתי את טורצ'ווד מאז שזה יצא (פחות או יותר) אבל רק לפני כמה חודשים גיליתי שזאת בעצם סדרת בת של ד"ר הו (שעליה שמעתי בעבר אבל אף פעם לא ראיתי, עד אותה תקופה). מאז ראיתי את כל הפרקים עד פרק 6 עונה 3 ויש לי כמה תהיות, שיתכן שכבר עלו פה בעבר אבל אין לי ממש אפשרות לחפש... 1. הד"ר מטייל בזמן כבר שנים רבות, איך זה יתכן שחוץ מפעם או פעמיים הוא לא פוגש את עצמו? (בעיקר בהתחשב בזה שהוא כל הזמן חוזר ללונדון) 2. בכל פרק הד"ר מציל את העולם ממישהו או משהו שרוצה להשתלט עליו, אבל בהנחה שהד"ר רק מבקר בקו הזמן, הרי שבמקור לא היה מי שיפריע לאותה השתלטות, לא? 3. למה קפטן ג'ק וחבר מרעיו מתרוצצים בקרדיף ומחלקים כדורי אמנזיה בכל פעם שאיזה וויבל עולה לפני השטח, כשבכל העולם (ובעיקר בלונדון) כולם רואים וזוכרים את הדאלק (שאפילו היו בניו יורק, כך שאי אפשר להגיד שטורצ'ווד לונדון שמו להם משהו במים
), סייברמן (שהיו בכל העולם), סיקארוקס, התרסקות החללית על הביג בן וכו' (אפילו מרתה ציינה את האירועים האלה בפרק הראשון של העונה ה-3) סתם תהיות שחשבתי לשתף... יום טוב

נועהדוב

New member
כמה דברים

1.עצם הגעתו של הדוקטור מובילה לאירועים הנ"ל, כשהדוקטור היה בימי הבניים ופגש את המלכה ובעזרת היהלום שלה חיסל את האיש הזאב שרוצה לתקוף אותה, היא התעצבנה ויסדה את טוורצ'ווד שאחר כך בקרב בקנארי וולף היו אחראים על הגעת הדאלקים והסייברמן. 2. קפטן ג'ק וחבר מרעיו לא הולכים ומחלקים כדורי אמנזיה לכל מי שרואה וויבל, הם נותנים אך ורק לכאלה שיודעים את הסוד של טוורצ'ווד. לראיה הפרק הראשון של העונה הראשונה הכדור ניתן לגוון רק אחרי ביקורה בטוורצ'ווד ולא בבית החולים שבו היא ראתה את הוויבל. 3. צר לי לאכזבך אך רוב הפעמים הדוקטור הוא לא מי שמציל את המצב אלא המלווה שלו.

30 Rock

New member
תיקונים

1. מה שכתבת לא קשור למה שאני כתבתי. אני תהיתי איך הדוקטור לא פוגש את עצמו או את אחד הגלגולים שלו ואת כותבת על ההקמה של טורצ'ווד והפשלה שלהם בקנארי וולף...מה הקשר? 2. אוקי, יכול להיות ש"נותנים כדור לכל מי שרואה וויבל" היה קצת מוגזם, אבל הם נותנים אותם לא רק למי שיודע על טורצ'ווד אלא גם למי שמעורב במגפשים מהסוג השלישי (להזכירך - החתונה של גוון ועוד כמה הזדמנויות) 3. אני לא מאוהב בד"ר ולא אכפת לי אם מי שבתכל'ס מציל את המצב זה הד"ר או המלווה שלו (למרות שלא חסרות פעמים שהד"ר עושה את זה באופן אישי) אבל בכל מקרה, שניהם לא אמורים להיות באותה התקופה כך שבעקרון ההשתלטות על העולם צריכה לצאת לפועל, הרי היא חלק מהעבר

XUXA141

New member
מה שהיה לי מוזר בחתונה..../images/Emo58.gif

את כדורי השכחה או מה שזה לא יהיה, חילקו לאנשים רק אחרי הטקס. בנתיים לאנשים לא היה בעיה, אחרי כל מה שהם ראו, כולל רצח של כמה דמויות, שאמורים להיות חשובים למישהו, הרי הם קרובי משפחה וחברים, להמשיך את הטקס כרגיל כאילו כלום לא קרה.

Yaki J

New member
כבר הוסבר בעבר שהדוקטור לא רואה את קו הזמן

בצורה ליניארית, הוא "אדון זמן" וככזה רואה עבר, הווה ועתיד ויודע מתי פעולות שלו ישפיעו על מהלך ההיסטוריה ומתי לא, ועל פי כך גם מבצע אותן. מכיוון שהוא גם חייזר והטארדיס היא הבית שלו, הוא מן הסתם לא מבלה את זמנו בשיטוט ברחובות לונדון כל היום, לכן אם הוא מקפיד לא לחזור לנקודה ספציפית בעבר אין סיכון להפגש עם עצמו. ואגב, כבר קרא שהדוקטור פגש גלגולים שונים של עצמו. לגבי החייזרים, חלקם הוסברו בפאניקה, או סם במי השתיה, אבל על פי הקונטיואיטי של הסדרה, בעולם ידוע שיש חייזרים (חלק מהאנשים בוחרים לא להאמין לזה).

קורה

New member
אז ככה

הדוקטור רק עוצר ארועים שלא אמורים לקרות שאלה דברים שרק בתור טיים לורד הוא יכול לדעת ובהרבה מהמקירים הוא מגיע לשם בטעות מה שגורם לי לחשוב שהטרדיס מבילה אותו למקומות כאלה בכוונה כדי שיעצור דברים שלא אמורים לקרות ולגבי זה שהוא לא לא פוגש את עצמו גם אני תהיתי לגבי זה

30 Rock

New member
משום מה הפעם הקודמת שעניתי לא הופיעה...

בכל מקרה, זה קצת בעייתי להגיד שהד"ר עוצר רק אירועים שלא אמורים לקרות כי זה נכון רק לגבי העבר, לדוגמא הוא יידע שרבין אמור להרצח אז הוא לא ימנע את זה, אבל כשהוא נוסע לעתיד (ואני בטוח שגם לטיים לורד בן 900 יש זמן שנחשב הווה וכל מה שאחריו הוא העתיד) הוא לא יכול לדעת מה אמור או לא אמור לקרות, לדוגמא שחרור השטן ב-impossible planet...תחשבי רגע איך יראה העולם בלי השטן? אולי הוא היה אמור להשתחרר? או תארי לעצמך שההווה שלו הוא בעצם 6 ביליון שנה לפני ההווה שלנו והד"ר שלנו מחליט לטייל 2 ביליון שנה קדימה (יענו, 4 ביליון שנה לפני היום) והוא מגיע לכאן (בפעם הראשונה בחייו), אבל אוי ואבוי...מטאור עומד להתנגש בכדוה"א ולהשמיד את אוכלוסיית הלטאות שיש כאן...חייבים למנוע את זה...מבינה את הבעיה שלי? בקשר לזה שהטארדיס מובילה אותו לאותם אירועים אני לא כ"כ בטוח כי ברב הפעמים הוא "נוהג" וגם אם היא הייתה עושה את זה, נראה לי שהוא היה עולה על זה באיזשהו שלב ויוצא מהטארדיס בגישה של "מה פה לא בסדר?" ופחות בגישה של "איזה כיף לטייל בעולמות שונים" כמו שהוא בד"כ עושה (אפילו שהוא כזה נונשלנטי). בכל מקרה, גם עם כל השאלות האלה, אין ספק שזאת סדרה מעולה...רק חבל שהחליפו את הד"ר הראשון, היה בו משהו יותר משעשע (למרות שאני חייב להודות, שמסוף העונה ה-2 דיוויד טנאנט השתפר מאד לטעמי...אני רק לא מבין למה הוא ויתר על המבטא...חבל...)

nick at noon

New member
כמובן שיש בעיות

למשל כשהדוקטור מגיע לשנה 200 אלף ואומר שהכל לא נכון. מה זה אומר שהוא יודע איך העתיד אמור להיות. הרי עובדה שהוא מה שהוא, הוא גם לא באמת משנה את המצב. וכביכול הוא יודע את כל ההיסטוריה של האנושות כמו מתי כדור הארץ מושמד וזה שבני האדם התיישבו בכוכב לכת שקראו לו כדור הארץ השני אבל אין לו מושג שאחרי כמה שנים כמעט כל אוכלוסיית הכוכב לכת הזה הושמדה על ידי וירוס. יש עוד מיליון חורים כאלו בערך בכל פרק. זה בלתי אפשרי להימנע מזה בכל סדרה שיש בה מסע בזמן ובסדרות אחרות זה די מציק לי. הסיבה שאין לי בעיה עם זה בדוקטור הו היא שבני האדם בסדרה באמת לא מבינים איך כל זה הגיוני. היחיד שמבין את ההגיון שם זה הדוקטור והוא חייזר מאוד חכם. אני מעדיף את זה שאומרים שזה מסובך מידי בשבילנו להבין את ההגיון מאשר זה שייתנו הסבר מפוצץ ואידיוטי בבסיסו. חוץ מזה כל הסדרה באמת כל כך מהנה ומראש צריך לראות אותה עם הבנה שלא יהיה הגיון כי הרי בבסיס הסדרה עומד מסע בזמן.

קורה

New member
הוא בעצמו אמר

שהוא יודע מתי משהו קורה לפי מה שאמור לקרוא ומתי משהו זז מרצף הארועים הנכון הוא יודע לחוש בזה ולא פעם הוא אומר את זה. ולגבי הטרדיס אני מאמינה שהיא כן לוקחת אותו למקומות שבהם זקוקים לדוקטור כי לא מעט פעמים הוא מגיע למקומות בטעות ואפילו שהוא נוהג לבד בחלק מהמקרים אני חושבת שזה חלק מסוג של קשר סימביוזי שיש לו עם הטרדיס. ולך תדע אולי גם בגלל זה הוא נקשר כל כך לרוז הטרדיס הייתה חלק ממנה לזמן קצר אך משמעותי מאוד (המשפט האחרון עלה במוחי בשניה הזאת ואני ממש לא חשבתי על זה לעומק אז יש מצב שזה ממש שטויות)

Tristana

New member
אני מניחה ש...

...הוא לא פוגש את עצמו כי הוא כנראה מנסה להימנע מהמקומות בהם כבר ביקר באותו הזמן שהוא כבר ביקר בהם (כמו שקרה בפרק father's day - חזרה לאותו מקום באותו הזמן כדי שרוז תוכל לראות את פיט, אלא שהיא החליטה להציל אותו)... וגם, לונדון זו עיר גדולה למדי... בקשר לכדורי זיכרון, אני מניחה שהם מוחקים רק זיכרונות של מעורבות אינדיבידואלית במפגש מסויים עם חייזרים, בניגוד לחוויה קבוצתית של לעמוד על הגג (או הקולוסיאום) ולראות חללית ענקית בשמים... מה גם, שלפחות בעונה השניה תושבי קארדיף כבר יודעים מה זה טורצ'ווד (?Excuse me, have you seen a Blowfish driving a sports car)... ובנוגע לכל מה שקשור למסע בזמן, בכל סידרת סיי-פיי שהיא, יש רק מושג אחד שצריך להכיר - suspention of disbelief...

30 Rock

New member
אמנם לונדון עיר גדולה

אבל כמה פעמים קרה לך שהיית בעיר גדולה ופתאום נתקלת במישהו שלא ידעת שנמצא שם? בקשר לכדורים, אני לא חושב שהם סלקטיבים לזכרונות אינדיבידואלים וזה גם לא מה שהתכוונתי...מה שאני בעצם אומר, זה למה בכלל להתאמץ עם הכדורים האלה כשבלונדון מסתובבים סייברמן, דאלק וכו' ובקשר לזה שהם שואלים את הזקנה על הדג-נהג, זה לא ממש שהתושבים יודעים מה זה טורצ'ווד...

בוביץ

New member
זה די מוסבר בסידרה

כשהדוקטור אומר שבני אנוש מתעלמים מיזה נראה לי שמרתה שואלת אותו והוא עונה לה ככה בערך שני אנוש למרות שראו את הסיברמנים וכל הדברים המוזרים מתעלמים מיזה

למעלה