שלום לכולם איזה כיף לראות ..

שלום לכולם איזה כיף לראות ..

פורום של קווין,פרדי מרקורי היה להיט,למי שלא יודע היה לו המון ידע על התורה והקבלה,היה אדם מאוד רוחני..

Teo Toriatt

New member
לא ידעתי

מאיפה ההצהרה הזו? הקשר היחיד שידוע לי עליו זה השימוש בבעל זבוב באיזה שיר נידח שהוא כתב פעם.(Bohemian Rhapsody) הוא לא היה יהודי, ולא נוצרי. למרות שיש לQUEEN הרבה שירים על אלוהים (שלא לדבר על אחד בשם jesus) איפה הקבלה והתורה? מתי הוא למד את זה, ממי ואיך זה בא לידי ביטוי?

את אלבום "A Kind of Magic" מכיר?

One true religion-דת אחת אמיתית.. שורה מהבית בשיר "One Vision" השיר "A Kind of Magic" כולו מדבר רוחניות..אפילו המילים עצמן.. "סוג של קסם".. השיר "Who Wants To Live Forever".. אני לא יודע אם ידוע לך אבל גם הסרט "איש הנצח" בויים והופק ע'י פרדי מרקורי.. השם מרקטרי בלעז הוא "כספית" כמו מראה נשמה דמות שקופה.. האות הראשונה של שם הלהקה "Q" הוא פירוש למילה "סימן\אות" בלעז.. תקרא גם את המילים בשיר " Princes Of The Universe" ועוד הרבה... אם תרצה\ו אני אפרט בהמשך...

Teo Toriatt

New member
הטרול הראשון שלנו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

פשוט אוסף גיבובי שטויות.התייחסות רצינית אתה רוצה? בבקשה (ואנמי עושה את זה רק פעם ראשונה לכבוד הטרול הראשון: 1. One Vision נכתבה קודם המוסיקה ואז המילים, אם תצפה בסרט שנעשה בזמן הקלטת האלבום יש שם ספציפית את הרגע שנכתבה השורה הזו שאתה מתייחס אליה-היו להם מוזיקה וחסרות מילים הם זמזמו עד שרוג'ר (לא פרדי) עלה על זה (Just one religon), פרדי שר שניה ואמר כן זה נשמע טוב - לא דת ולא נעליים (בגירסה שניה אגב הם שרו One sex position אבל כאן הוא כנראה פונה לקמא סוטרא ולהינדו?) 2. Who Wants to live forever - נכתב ע"י בריאן במונית כשהם חזרו מהקרנת אחת מגרסאות הראשונות של הסרט, לא פרדי ולא דת - בריאן במונית על סיפור אהבה שראה בסרט. 3. הסרט בויים ע"י Russell Mulcahy והופק ע"י Peter S. Davis 4. Queen היה שם שנועד להקניט, מאחר והוא מייצג גם "מתרומם" באנגלית בריטית (לא הומו - זה כינוי שהכי קרוב בעברית זה מתרומם, הומו נשי - תקרא לזה איך שאתה רוצה) - אתה באמת רוצה שנתחיל דיון על יחס הדת היהודית להומוסקסואליות? 5. השם מרקורי בשום מקום לא יוחס למה שאתה מדבר, לא שידוע לי למרות שאשמח לראות מראי מקום או ציטוטים בעניין 5. Princes of the Universe נכתב בעבור איש הנצח לאחר קריאת התסריט ולמעשה היה שיר מוזמן - בעיקר המילים שהיו אמורות להיות לקוחות מהסרט (לפחות כהשראה) 6. Innuendo הכוונה היא כמובן לרמיזה למוות הקרוב של פרדי והאיידס (מוטיב המסכות בתמונות שבאלבום ובקליפ של שיר הנושא די מסגיר את זה, לרובינו בראיה לאחור) 7. 7 seas of rhye תרגום לעברית 7 ימי שיכר (יין שעורה) הוא שיר שיכורים (לכן בסופו נשמעת מקהלת שיכורים) אפילו לא מתקרב לבערך שבעה רקיעים כי אם מצב של שכרות (להשקפתי זה ההסבר היחיד לדת - מישהו היה שיכור והחליט לקרוא לפיסיקה ולכוכבים - אלוהים, אבל זה לא פורום דת נכון?!?!) מצטער להרוס את החלום - אבל פרדי (וכל חברי קווין) הם אנשים שלא קרובים (היום או בעבר) לדת יותר מרוב בני האדם, הם לא אתאיסטים, יש להם שירים על אלוהים וישו (משהו כמו 4-5 בכל הקריירה המפוארת שלהם) אבל מכאן ועד יהדות וקבלה? נשמע לי יותר מקצת מופרך.

d i v e l

New member
לא יפה...

מדהים אותי, מאיפה אתה יודע את כל העובדות האלו?? האמת, אור גדול נסחף קצת עם הקביעות, אבל לא יפה לרדת עליו. ואנחנו חייבים להודות, שפרשנות המילים יישארו בגדר חידה, כיוון שפרדי לצערי כבר לא איתנו וכל השאר בטח שלא יתחילו לפרש אותן... בטח שלא את המילים שפרדי עצמו כתב, כיוון שכאדם מאוד חכם ומאוד מאוד מסתורי, אף אחד לא יכול לדעת. על כל מקרה, אני אוהבת לגלות עליהם דברים חדשים. לכן התגובה שלך מאוד עניינה אותי...

Teo Toriatt

New member
אז ככה

מאיפה העובדות? שנים של חוסר שפיות ואיסוף פרטים איזוטרים ומוזרים על הלהקה - יש לי עוד הרבה ועם הזמן נפרוס אותם :) במשחרי טריוויה אלה ואחרים.

Ocean Spirit

New member
לגבי Seven Seas...

האמת, לא ממש ברור מאיפה זה נחת, השיר הזה. rhye זו מילה שלא קיימת באף מילון (בדקתי!
) שעורה זה rye, בלי h. השיר בסוף זה לא מקהלת שיכורים, זה פשוט שיר על הים (I do like to be beside the seaside...). "ראיי" בתרגום לרוסית משמעו "גן עדן". לקבלה זה בטח לא קשור, אבל לא הייתי ממהרת לפסול את האופציה של כל מה שקשור לאלוהות, מלאכים ושטן בכל הנוגע לשיר הזה...

המשך...

המילה "Innuendo" פירושה "רמז,רמיזה למשהו.. תקרא את המילים גם בשיר "All God's People"... השיר "Seven Seas Of Rhye . . ." מרמז על שבעה רקיעים...

Ocean Spirit

New member
אוי, ב-א-מ-ת

"איש הנצח" בויים על ידי Russell Mulcahy, למרקורי לא היה *שום* קשר לסרט פרט לעובדה שקווין כתבו את הפסקול. אם כבר התעקשת להזכיר את Innuendo, אז כל הקונוטציות של המילה הזו הן מיניות *נטו*. לא יודעת אם סיפרו לך אי פעם, אבל בטוחה שרוב האנשים פה יודעים מה משמעות המילה "queen" בסלנג, ולמה היא נבחרה כשם הלהקה.

Red Sunset

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo141.gifזה היה שרשור נחמד. ../images/Emo98.gif

חי חי.

למעלה