שלום לכולם - אימוץ בלבד ללא ילד ביולוגי

Sapir556

New member
כמוני

אז בסוף אימצתם בחו"ל? איזה כיף לשמוע... אני מרגישה כל כך חריגה שזה מה שאני רוצה מלכתחילה .... אשמח לשמוע ממך גם בפרטי... מתי היית שלמה לחלוטין וכו'...

Sapir556

New member
איזה יופי!!

מצחיק שדווקא לי זה ערער את האמונה ..
ז"א כי לא הבנתי למה אני כביכול אמורה ללדת כשהנפש שלי לא רוצה זאת ? ואפילו הרגשתי כשלון ... האם המשפחה ידעה מההתחלה שאתם תאמצו ? אנחנו כבר ממש עוד מעט הולכים לפגישה. פשוט הייתי בדיכאונות עמוקים מאוד עד שהבנתי שאין לי מה להילחם בעצמי וזה פשוט אני :)

מעין686

New member
אמונה

תמיד רציתי ילדים ומכיוון שיש לי בני דודים מאומצים ואפילו ההורים שלי רצו לאמץ (ואז בטעות נכנסו להריון איתי...) אז היה לי ברור שבמידה ולא הולך טבעי ובקלות נילך על אימוץ...
לבעלי לקח טיפה יותר זמן, הוא מאוד רצה אימוץ אבל רצה לנסות לפחות להריון בעיקר בגלל שלא היה סיבה לחוסר פוריות... גם לפי דעתי בגלל שהמשפחה שלו מאוד לחצה לכיוון של הריון (ההורים שלי לחצו לאימוץ)
&nbsp
ברגע שנרשמנו לאימוץ המשפחה שלו תמכה ומאוד בעניין
&nbsp
אבל רציתי לכתוב על עניין האמונה, אף פעם לא הייתי מאמינה גדולה, אבל כן שמרתי כשרות ומסורת כי האמנתי ביהדות... עם הטיפולים ,"כישלון" הגוף ואובדן החלום שלי גם עבד לי האמונה, אך היום אני חשה אחרת... יש סיבה שלא הצליח טבעי, על מנת שאפגוש בעתיד את הילד/ה שלי... כן, זה כתוב הרבה בבלוגים אמריקאים שלאלוהים יש תוכנית, קשה לי לא להאמין שיש סיבה שלא הצליח טבעי, שאין בעיה ולכן לא ישר נרשמנו לאימוץ, שעכשיו אני מחכה...

KallaGLP

New member
אצלנו המשפחה בהתחלה התנגדה.

אמרו שכאמא לשני ילדים בריאים, לאמץ זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. אך מהרגע שהילדה הגיעה הביתה, כל זה נשכח ונמחק כלא היה, והיא הפכה לנכדה אהובה בדיוק כמו כל שאר הילדים.
אגב, גם כשנודע שאני בהריון עם ילדה רביעית, אמרו שאני משוגעת כי שלושה ילדים זה די והותר ואיך ובשביל מה נתמודד עם ארבעה. וגם - למה צריך להתמודד עם כל הקושי של ההריון והלידה (אצלי זה תמיד היה תהליך מאוד קשה). אבל גם זה נשכח אחרי הלידה כלא היה והוריי זכו בסופו של דבר להיות סבים גאים לשתי נכדות אהובות ביותר.

Sapir556

New member
שלום לכולם - אימוץ בלבד ללא ילד ביולוגי

שלום לכולם :)
האם יש כאן משפחות שאימצו בלבד ללא ניסיון להביא ילד ביולוגי משום שרצו או אחד מבני הזוג רצה..?
אשמח לתגובות והתייחסות.
יום נפלא לכולם

KallaGLP

New member
אמנם עניתי לך כבר בפורום אחר, אבל אני יודעת

שאני לא עומדת בקריטריונים שהצבת בהודעה. אני מניחה שאין הרבה כאלה שמלכתחילה רצו רק אימוץ, אבל אני מקווה שבכל זאת יימצאו אנשים לחלוק איתך מניסיונם.

Noga Lavie

New member
לאחר קריאה

אני מבינה את שאלתך קצת אחרת.

זה לא שרצינו רק אימוץ. זה לא שרצינו במיוחד אימוץ. עבורנו, אימוץ פשוט היה דרך ככל דרך אחרת. שנינו לא מייחסים חשיבות גדולה לביולוגיה, גנטיקה ושאר המיתולוגיות באחרות של העולם המודרני (לביולוגיה וגנטיקה יש חשיבות גדולה בעיני, רק לא בצורה בה היא נתפסת בקשר לתוספת ילדים למשפחה).
זאת בנוסף לכך שלא רצינו ילדים בתקופות שמקובל בישראל לרצות ילדים, ושתוכניותינו כללו נדידה בעולם בעקבות העולם האקדמי, הוביל לכך שהמחשבה הפרקטית על ילדים הגיעה בשלה שכבר הגוף אינו מזדרז לשתף פעולה עם הבאת ילדים ביולוגים לעולם.
יצא שברגע שהחלטנו שהגיע הזמן לילדים, התחלנו גם לברר על אימוץ (איננו מתגוררים בישראל, והיה ברור לנו שהפרוצדורות שונות ועלולות לקחת זמן רב אף יותר מן המקובל אם לא נתכונן מראש).

מכיון שלא הזדרזנו עם ילדים מצד אחד, אך מן הצד השני סרבתי לשחק את המשחק ולתת הסברים כלשיהם כשעדין התגוררנו בישראל, רוב האנשים הניחו שיש לנו בעיה פיזית להרות. חוץ ממשפחתו של אוריאל, שהניחו שאני סוציומטית שאינה רוצה ילדים. כאשר סיפרנו על האימוץ המתקרב (הגענו במיוחד לחופשה בישראל, כדי שזה לא יפול בהפתעה, למרות שהיה ברור שעוד יקח זמן רב לתהליכים), הועלתה התהיה מדוע אני מונעת מאוריאל צאצא גנטי משלו. שוין. אז היא עלתה. בשלב הזה של תהליך האימוץ הייתי מעוניינת שכל הבעיות תצופנה, כדי שהמשפחה המורחבת תתרגל לרעיון ותקבל את הילד/ה העתידי/ת בברכה.
גישה זו הוכיחה את עצמה, מכיוון שכאשר זיו הצטרפה למשפחה, היא זכתה לאהבה ללא גבולות.

יש הרבה סיבות מדוע אנשים פונים לאימוץ. אם אתם שלמים עם הסיבות שלכם, אל תתנו לסביבה להכתיב עבורכם את דרככם. מעבר לעובדה שאין זה עניינם, גם לרוב (אך, לצערנו, לא תמיד, אז גם זה צריך להלקח בחשבון) יתברר שבזמן אמת, מול ילד בשר ודם, כל השגותיהן תעלמנה.

Sapir556

New member
מקסים

עכשיו הבנתי לחלוטין ... אנחנו מאוד צעירים . חבל שהמדינה שלנו זה לא כמו בחוץ לארץ המודעות לאימוץ . צריך לעמוד עם הרבה אומץ מצד כולם על תעד כזה וחבל....

למעלה